Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Onların fikirleriyle alırsan bu ikisinden daha kötüsünü iki katı paraya alıp eve dönersin büyük ihtimalle. Bence bilen birilerine danışmak en iyisi.

bu ikisinden birini alırım zaten. Bari siz söyleyin Canon A3000 IS'mı yoksa Casio ZS5 mi? Hangisi daha kaliteli
  • Bence A3000 IS.
  • quote:

Bence A3000 IS.

tamam o zaman en yakın zamanda teknoloji mağazasında inceleyeceğim. Herşey için çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: cokko

Arkadaşlar 350-400 TL civarında sıfır fotoğraf makinesi alıcam.Bi modele yoğunlaşayım,nerde indirim olursa gider alırım diyorum.
    Fotoğraf kalitesi önemli,video da çekebileyim..video ve zoom özelliklerinden hiç anlamıyorum. Seyahatlerde kullanıcam,yanımda taşıyıp istediğim yerde çıkarıp şak şak çekeyim istiyorum.Dediğim gibi fotoğraf kalitesi önemli Şimdiden teşekkürler..

Canon Ixus 300 HS modelini takip edebilirsin. 400 TL hatta daha altına düşmüştü ama şu anda o fiyata yok.

quote:

Orijinalden alıntı: YusufTimur

Arkadaşlar şöyle 300 liralık bir fotograf makinası arıyorum ne önerirsiniz ? 720p vidyo çekenler de varmış sanırım bu özelliği de olan bir makine önerir misiniz ?

Canon A3200 IS önerebilirim.

Öneriniz için teşekkür ederim.Sony'nin bir modelini görüp beğenmiştim,sonra da bir akrabam aldı aynısından,makineyle ilgili çok konuşma fırsatım olmadı ama.. Modelin adı şu: Sony Dsc-530-s Cyber shot yazıyor makinenin üzerinde.Gözüme kestirmiştim.Sizin önerdiğinizden kötü müdür özellik olarak ya da daha ileri midir ?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar 350-400 TL civarında sıfır fotoğraf makinesi alıcam.Bi modele yoğunlaşayım,nerde indirim olursa gider alırım diyorum.
    Fotoğraf kalitesi önemli,video da çekebileyim..video ve zoom özelliklerinden hiç anlamıyorum. Seyahatlerde kullanıcam,yanımda taşıyıp istediğim yerde çıkarıp şak şak çekeyim istiyorum.Dediğim gibi fotoğraf kalitesi önemli Şimdiden teşekkürler..

Canon Ixus 300 HS modelini takip edebilirsin. 400 TL hatta daha altına düşmüştü ama şu anda o fiyata yok.

quote:

Arkadaşlar şöyle 300 liralık bir fotograf makinası arıyorum ne önerirsiniz ? 720p vidyo çekenler de varmış sanırım bu özelliği de olan bir makine önerir misiniz ?

Öneriniz için teşekkür ederim.Sony'nin bir modelini görüp beğenmiştim,sonra da bir akrabam aldı aynısından,makineyle ilgili çok konuşma fırsatım olmadı ama.. Modelin adı şu: Sony Dsc-530-s Cyber shot yazıyor makinenin üzerinde.Gözüme kestirmiştim.Sizin önerdiğinizden kötü müdür özellik olarak ya da daha ileri midir ?

Kesinlikle 300 HS daha üstün. 300 HS 1000 TL'lik üstün kompakt cihazlarla rekabet için üretilmiş kaliteli bir cihaz. W530 ise giriş seviyesini tatmin etmeye yönelik bir makine.

• Arkadaşlar max 500 TL ye fotoğraf makinası araştırıyorum. En son gözüme çarpan model Canon IXUS 117 HS. Canon A3300 IS düşünmüştüm başta ama aşağıdaki sitede karşılaştırma yapınca daha üstün olduğunu gördüm.

http://snapsort.com/compare/Canon-A3300-IS-vs-Canon-IXUS-115HS

Fiyat olarak da 400 tl ye hepsiburada.com da buldum.

http://www.hepsiburada.com/Liste/canon-dsc-ixus-117-hs-12-mp-27lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130078&categoryId=248

Sizce bu model nasıldır. Başka marka model önerileriniz de varmıdır. Genel anlamda istediğim özellikler ; bataryası olmalı, zoom önemli değil, video çekimi de çok önemli değil, resim kalitesi tatmin edici olmalı, baskı alırken falan biraz kaliteli olsun istiyorum, düşük ışıkta çok kötü çekmesin.

• Nikon Coolpix S80 14.1MP 3.5" LCD
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=248&Productid=ft36522

Canon DSC Powershot A3300 16MP 3" LCD
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=248&Productid=ft130076

Olympus VR-320 14MP 3" LCD
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=248&Productid=ft130760

Canon PowerShot SX210 IS 14.1MP 3.0" LCD 14x Optik Zoom
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=248&Productid=ft105522

Hangisini tavsiye edersiniz? Ya da bu fiyat aralığında 3" ekranı olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi connectpeople -- 7 Şubat 2012; 13:26:24 >

• Konuyu okuyunca Canon IXUS 300 HS önerilmiş. Ben fiyat olarak pahalı bir makina sanıyordum. Ama webdensiparis.com da fiyatı uygun görünüyor. Bu site güvenlimidir acaba. "Canon EURASIA Garantisi Altındadır" diye belirtmişler. Bilgisi olan var mı bu site hakkında. Ürün linki de aşağıda .

http://www.webdensiparis.com/urun/canon-ixus-300-hs-dijital-fotograf-makinasi_961241.aspx?CatId=6913
  • Güvenilir bir sitedir ama stoklarında bitti bu ürün. Alanlar şanslı. Onun dışında 500 TL gibi bir fiyatı var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle 300 HS daha üstün. 300 HS 1000 TL'lik üstün kompakt cihazlarla rekabet için üretilmiş kaliteli bir cihaz. W530 ise giriş seviyesini tatmin etmeye yönelik bir makine.

Cevaparınız için çok teşekkürler.Bir soru daha sorucam.. Bahsettiğiniz makinenin 10 Megapixel olduğu yazıyor. Benim görmüş olduğum diğer makineyse 14 Megapixeldi. Görüntü kalitesi olarak, megapixeli yüksek olanın daha iyi olması gerekmez mi ? Belki diğer özellikler bakımından daha iyidir ama yüksek megapixel görüntüyü direk etkilemez mi ? Makine alırken megapixel değerinin bakılması gereken ilk özellik olduğunu sanıyorum.Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen,başka bilgim yok çünkü..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cevaparınız için çok teşekkürler.Bir soru daha sorucam.. Bahsettiğiniz makinenin 10 Megapixel olduğu yazıyor. Benim görmüş olduğum diğer makineyse 14 Megapixeldi. Görüntü kalitesi olarak, megapixeli yüksek olanın daha iyi olması gerekmez mi ? Belki diğer özellikler bakımından daha iyidir ama yüksek megapixel görüntüyü direk etkilemez mi ? Makine alırken megapixel değerinin bakılması gereken ilk özellik olduğunu sanıyorum.Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen,başka bilgim yok çünkü..

Haklısınız megapiksel kaliteyi çok etkiler. Megapiksel arttıkça görüntü kalitesi düşer çünkü. 10 MP olduğu için kaliteli zaten. Megapiksel manyaklarını değil fotoğraftan anlayanları tatmin etmek için üretilmiş bir kameradır. O yüzden çok ucuz ve 14-16 MP kameralardan uzak durulmalı.

• quote:

Haklısınız megapiksel kaliteyi çok etkiler. Megapiksel arttıkça görüntü kalitesi düşer çünkü. 10 MP olduğu için kaliteli zaten. Megapiksel manyaklarını değil fotoğraftan anlayanları tatmin etmek için üretilmiş bir kameradır. O yüzden çok ucuz ve 14-16 MP kameralardan uzak durulmalı.

size güveniyorum. Dediğinizi yapacağım 10 mp alacağım.
  • @arandur

şu konuya girerken, bu işin içinden nasıl çıkacam?, okadar ürün?, para aralığı karmaşası?

derken dediğiniz ve övdüğünüz Canon 300HS araştırdım, kibar da duruyor. galiba ilk tercih bu olucak.

vallaha ilk foto makinem olucak, telefonun foto kalitesinden bıkkınlık geldi

aslında ben video kamera düşünüyordum hem fiyatı uçuzdu hemde zarif ama foto kalitesi düşük olacak gibi bir his var. yani bu dört dörtlükse üsteki 300HS niye alalım diye merak ettiğim bir soru var?

• 300 tl ve altı bir makina almayı düşünüyorum. diyecem
    a3200 diyeceksiniz.

ancak benim birkaç sorum var.
    bu arka planı flu (sanırım arkaplanın bulanık olmasının terimsel adı bu) çekme özelliği var mı bu makinanın ?
    gündüz resimleri genelde güzel çekiyor makinalar bu makinanın gece performansı nasıldır ? bu kadar paraya çok şey istiyorsun diyecek olursanız şöyle diyeyim cebimizdeki telefon gibi çekecekse almamızın bi mantığı kalmaz...
    fiyat/güvenilirlik bakımından önerdiğiniz bir site var mı ?
    bir de ürünü sıfır alacam...

teşekkürler cevaplarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narkozy

300 tl ve altı bir makina almayı düşünüyorum. diyecem
    a3200 diyeceksiniz.

bu arka planı flu (sanırım arkaplanın bulanık olmasının terimsel adı bu) çekme özelliği var mı bu makinanın ?
    gündüz resimleri genelde güzel çekiyor makinalar bu makinanın gece performansı nasıldır ? bu kadar paraya çok şey istiyorsun diyecek olursanız şöyle diyeyim cebimizdeki telefon gibi çekecekse almamızın bi mantığı kalmaz...

Arka planı flu çekme özelliği bazı Sony kompaktlarda var, denedim o özelliği ama hiç güzel değil. Makro çekin daha iyi. O flu olayı dslr cihazlarla yapılıyor. Amatör kişilerin öncelik vereceği bir konu değil. Siz kadraj, pozlama bilgileri vb. öğrenmeniz lazım önce.

A3200 önermiyorum Canon Ixus 105 alırsanız A3200'e göre daha doğru bir tercih yaparsınız. Ama elbette bu tip kompaktların gece performansından pek bir şey beklememek lazım. Ereyon laptop satın aldığım güvenilir bir sitedir:

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=465206

quote:

Orijinalden alıntı: Plasebolca
    @arandur

şu konuya girerken, bu işin içinden nasıl çıkacam?, okadar ürün?, para aralığı karmaşası?

derken dediğiniz ve övdüğünüz Canon 300HS araştırdım, kibar da duruyor. galiba ilk tercih bu olucak.

vallaha ilk foto makinem olucak, telefonun foto kalitesinden bıkkınlık geldi

aslında ben video kamera düşünüyordum hem fiyatı uçuzdu hemde zarif ama foto kalitesi düşük olacak gibi bir his var. yani bu dört dörtlükse üsteki 300HS niye alalım diye merak ettiğim bir soru var?

Olay basit. video öncelikse video kamera, fotoğraf öncelikse fotoğraf makinesi alınır. Video kameranın en büyük avantajı algılayıcısı çok küçük ve bu işe ayarlı olduğundan ısınma yapmadan uzun süre kesintisiz kayıt yapmasıdır. Fotoğraf makineleri genelde 15 dk kayıt sınırına sahiptir. Ayrıca video kameralar harddisklidir ve optik zoom yeteneği daha yüksektir. Ama fotoğraf çekerken çuvallarlar.

• Arkadaşlar merhaba,
    İş yerinde kullanım için güzel bir fotoğraf makinesi alacağım. Makinenin kaliteli ve güzel olması için sizlere danışmak istiyorum.
    Bütçem 300-350 tl civarıdır. Önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: logard

Arkadaşlar merhaba,
    İş yerinde kullanım için güzel bir fotoğraf makinesi alacağım. Makinenin kaliteli ve güzel olması için sizlere danışmak istiyorum.
    Bütçem 300-350 tl civarıdır. Önerilerinizi bekliyorum.

İş yeri için çok fazla optik zoom gerekmez. Geniş açı şarttır, açık diyafram işe yarar. Panoramik çekim de lazım olabilir. Tüm bunlara bakarak size Sony W550 öneriyorum:

http://www.webdenal.com/sony-cyber-shot-dsc-w550-siyah_298294.html

Fakat HD video da lazım diyorsanız Canon A3200 IS öneriyorum:

http://www.webdenal.com/canon-powershot-a3200-gri_324332.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Narkozy

300 tl ve altı bir makina almayı düşünüyorum. diyecem
    a3200 diyeceksiniz.

Arka planı flu çekme özelliği bazı Sony kompaktlarda var, denedim o özelliği ama hiç güzel değil. Makro çekin daha iyi. O flu olayı dslr cihazlarla yapılıyor. Amatör kişilerin öncelik vereceği bir konu değil. Siz kadraj, pozlama bilgileri vb. öğrenmeniz lazım önce.

A3200 önermiyorum Canon Ixus 105 alırsanız A3200'e göre daha doğru bir tercih yaparsınız. Ama elbette bu tip kompaktların gece performansından pek bir şey beklememek lazım. Ereyon laptop satın aldığım güvenilir bir sitedir:

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=465206

Peki bu aletin hd video özelliği yok sanırım. Hd video özellikli Ixus 105 e nazaran bunu önerme sebebiniz neydi acaba?

• yani a3200'den ixus 105'in neyi daha iyi bunu bana söyleyebilirseniz ikisi arasında seçim yapmak kolay olur... ve ben acaba hd video özelliğine ihtiyacım var mı yok mu bunu görmüş olurum.
  • Her türlü bağımsız testlerde Ixus 105 Canon A3200/3300 modelini geride bırakıyor. Çünkü Ixus cihazlarda megapikseli olması gereken noktada tutuyorlar.

Eğer amaç saf fotoğraf kalitesi ise Ixus, hem video hem fotoğraf lazımsa A serisini al derim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.