Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahonifirarda

cevaplarınız için teşekkürler.

Panasonic LF1 kompaktı olur da almadık diyelim onun yerine yeni kullanıcı için tavsiye edeceğiniz Aynasız makine var mı acaba?
    2.el ya da uygun olanlardan(max 900TL) sıfır almayı da düşünüyorum, üzerinde gelecek lens ile kullanacağım, ekstra bir lens düşünmüyorum.
    Teşekkürler...

900 TL'den daha ucuza işi bitirmek için Nex 5N + 18-55 lensiyle alınır, gayet güzel de ihtiyacınızı görür. 16-50 değil de 18-55 lens olması önemli nokta. Sıfır olarak 900 TL'ye sadece piyasadan çekilmek üzere olan Samsung ailesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz_TR

quote:

Dslr makine de tam otomatik çeker, o konuda sıkıntı yok. Hatta istersen vizörden değil kompakt makine gibi ekrandan bakarak ta fotoğraf çekilebiliyor yeni modellerde. Bu bağlamda her türlü dslr ve aynasız iş görecektir. Ama zoom deyince işler karışıyor, onu çözümleyemedim.

14-18x arası bi makine uygun olurdu yani hani diye düşünüyorum. zoom konusunda

18-200 gibi bir lens uyan aynasız veya dslr makine olabilir, 11X gözükmesi aldatmasın, yeterli gelecektir.

peki hocam önerebileceğiniz 900-100 tl arası şu model içlerinde iyidir diyebileceğiniz bir makine varmı acaba

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dslr makine de tam otomatik çeker, o konuda sıkıntı yok. Hatta istersen vizörden değil kompakt makine gibi ekrandan bakarak ta fotoğraf çekilebiliyor yeni modellerde. Bu bağlamda her türlü dslr ve aynasız iş görecektir. Ama zoom deyince işler karışıyor, onu çözümleyemedim.

18-200 gibi bir lens uyan aynasız veya dslr makine olabilir, 11X gözükmesi aldatmasın, yeterli gelecektir.

peki hocam önerebileceğiniz 900-100 tl arası şu model içlerinde iyidir diyebileceğiniz bir makine varmı acaba

O zaman 500 TL lens, 500 TL body bütçesi ayarlamak gerekecek. 18-200 Sigma lens tavsiyemdir. Gövde olarak Canon 550D, Nikon D3100 olabilir. Tek dikkat edeceğiniz husus, Canon veya Nikon makine seçince lensin o markaya uyumlu olması.

• Hocam Panasonic dmc-tz5 nasıldır ? İkinci el fiyatı ne olur sizce?
  • Neyse ya ... Eski aletler galiba , 2008 yorumları var internette..
    Su altı için makro çekim yapabileceğim alet arıyorum ama yeni baksam daha iyi olacak.
    Birisi su altı kabı ile birlikte 250 liraya veriyordu, alayım mı dedim vazgeçtim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Neyse ya ... Eski aletler galiba , 2008 yorumları var internette..
    Su altı için makro çekim yapabileceğim alet arıyorum ama yeni baksam daha iyi olacak.
    Birisi su altı kabı ile birlikte 250 liraya veriyordu, alayım mı dedim vazgeçtim.

Aman hocam TZ5 mi kaldı? Cep telefonuyla çekin, daha iyi. Video çekimi yapılacaksa aksiyon kamerası öneriyorum, su altı makro ise açıkçası hiç bilmediğim bir alan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Neyse ya ... Eski aletler galiba , 2008 yorumları var internette..

Aman hocam TZ5 mi kaldı? Cep telefonuyla çekin, daha iyi. Video çekimi yapılacaksa aksiyon kamerası öneriyorum, su altı makro ise açıkçası hiç bilmediğim bir alan.

Aynen ya ama böyle housing olunca heyecanlanıyorum.. Gerçi aksiyon kameraların sualtı kapları artık 10-15 dolara geldi ama eskiden böyle miydi:)
    150 dolar istiyorlardı kafadan:)

Video çekimi yaptım baya kamera kullandım ama şimdi xiomi yi alıcam galiba güzel diyorlar(gerçi uygun fiyata sony bulursam sony alırım.

Bildiğim bir yerde skeleton shrimp denilen canlılardan buldum, buna heyacanlandım. Böyle tırnak kadarlar filan ama aksiyon kameraları iyi çekemiyor bunları...

http://www.francescoricciardi.com/wp-content/uploads/2011/01/Caprellids-.jpg

En kötü canon sx160 kameraya kılıf alayım bari :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 27 Mart 2016; 22:26:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman 500 TL lens, 500 TL body bütçesi ayarlamak gerekecek. 18-200 Sigma lens tavsiyemdir. Gövde olarak Canon 550D, Nikon D3100 olabilir. Tek dikkat edeceğiniz husus, Canon veya Nikon makine seçince lensin o markaya uyumlu olması.

Hocam önerebileceğiniz herhangi bir site yada ikinci el ilan varmıdır acaba? makine ve lensi birşey daha bu lensin zoom aralıgı nedir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam canon önerebileceğiniz internet adresi yada 2.el site varmıdır acaba. birde bu lensin zoom aralığı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkuaz_TR -- 1 Nisan 2016; 19:51:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam canon önerebileceğiniz internet adresi yada 2.el site varmıdır acaba. birde bu lensin zoom aralığı nedir?

Sahibinden üzerinden bakabilirsin hocam, D3100 bulursun o paraya.

• İyigünler auto focus hızı düşük ışıkta oldukça hızlı olan (yeni nesil tel kameraları gibi) kompakt kamera tavsiyesi neler olabilir, max 1500 tl araştırdığım kadar en hızlılardan sony rx 100 IV (Hybrid Af)fakat fiyatta o derece hızlı 😃 Panasonic tz 70, Sony hx90v ve Fuji xq2 (bu cihazda piyasadaki en hızlı af ye sahip deniliyor 0.03 yada 0.06 sn)fuji de oldukça hızlı fakat daha ülkemizde yok sanırım, bu durumda Hx90v ve Tz 70 arasında sadece hız olarak hangisi iyidir. Benim amacım otomatik mod bas çek fakat ucuz seri makinelerde Örn: ixus lar af yavaş, canon sx 270 kullanıyorum odaklayıncaya kadar görüntü gidiyor,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sahibinden üzerinden bakabilirsin hocam, D3100 bulursun o paraya.

Hocam peki bu makineler fiyat performans olarak nasıldır.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-550d-pluscanon-18-55mm-is-lens-temiz-durumda-shutter-17k-285253595/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-550d-18-55-is-ii-lens-shutter-985-sifir-gibi-286659811/detay/
    BİRDE BU SHUTTER NEDİR?

• quote:

...SHUTTER NEDİR?

kaç kez deklanşöre basılmış, kaç fotoğraf çekilmiş o demek ...
    yani makinenin kalan ömrü hakkında fikir veren ölçü ...
    hani araba alırken "kaç km.de?" diye sorarız ya, işte o ...
  • @parker48 yeni nesil CMOS sensörlü makineler daha hızlı odaklıyor. Özellikle sensörü bu konuda geliştirilmiş modeller inanılmaz hızlı AF sunabiliyor. SX270 gibi nispeten eski ve odak hızı amacı olmayan cihazlar ise bu amaç beklenince sınıfta kalabiliyorlar. Sizin yazdığınız makineler ise oldukça pahalılar. Bu paralara kompakt almayı pek doğru bulmuyorum. Son 1-2 yıl içerisinde çıkan hibrid AF özellikli aynasızlar son derece hızlı odaklar ve görüntü kaliteleri de üstündür. Bunlardan düşündünüz mü?

@Turkuaz_TR 550D de iyidir fakat ona 800 TL verene kadar D3100 de aynı işi görür. 550D videoda biraz daha iyidir, fotoğrafta yaklaşık aynı kaliteyi verirler. Deklanşör sayısı yüksek, kozmetik sorunu olan makinelerden ise her daim kaçının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

quote:

...SHUTTER NEDİR?

kaç kez deklanşöre basılmış, kaç fotoğraf çekilmiş o demek ...
    yani makinenin kalan ömrü hakkında fikir veren ölçü ...
    hani araba alırken "kaç km.de?" diye sorarız ya, işte o ...

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. BU MAKİNELER NASIL PEKİ HOCAM?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-son-fiyat-d3100-plus18-55mm-vr-kit-lens-plus55-200mm-zoom-260254582/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d3100-plus-nikon-18-55mm-dx-lens-2321-cekimde,sifir-ayarinda-287007193/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifir-kadar-temiz-nikon-3100-285663730/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkuaz_TR -- 4 Nisan 2016; 18:30:20 >

• Turkuaz_TR kullanıcısına yanıt
    3. ilan ilgimi çekti ... ilk sırada onu düşünürüm ...
    temizse 1. ilan da olur, 18-55vr yanında ekstra zoom var ...
    2. ilandaki sahibinden değil ve dx lens ...
  • İlk ilan avantajlı görünüyor, hem VR kit lens hem de fazladan zoom lens. 2. ilan en arkada kalır çünkü kit lens DX. Hepsinin shutter sayıları düşük.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, dediğiniz gibi aynasız makinelerin ilk versiyonlarını takip etmiştim zamanında ama AF hızları tatminkar değildi. Yeni jenerasyon aynasızlar abiyene tabirle almış başını gitmiş özellikle Sony A 6000-6300 ve Nikon 1 J5 (ki bu makinenin boyutları oldukça ideal) hem boyutları kompakt boyutlara ulaşmış, hem yüksek İSO hemde AF hızları inanılmaz olmuş, bildiğiniz gibi loş ışıkta flaşsız hareketli çekimlerde ki en zor çekimler, iyi sonuçlar veriyorlar. Fiyatları birbirlerine yakın olan Nikon 1 J5 ve Sony A 6000 i takibe aldım fakat boyutlarından dolayı Nikon a daha yakınım, çünkü amatör fotoğrafçı değilim, benim amacım çocukların koştururken tatilde orda burda fotoğraflarını yakalayabilmek. Sony A 6300 oldukça yeni ve yüksek fiyatlı. Nikon seri çekimde saniyede 10 kare fotoğrafı net bir şekilde çekebiliyor, ayrıca araştırdığım kadarıyla düşük ışıkta Nikon 1 J5 daha hızlı netliyor (incelemelerin yalancısıyım) keza Sony de biraz daha yavaş, ama ışık yeterliyse D-SLR makineleri bile geçiyorlar odaklama hızlarında, ben biraz daha incelemeye devam edeyim. Şimdilik Nikon 1- J5 favorim.

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

İyigünler auto focus hızı düşük ışıkta oldukça hızlı olan (yeni nesil tel kameraları gibi) kompakt kamera tavsiyesi neler olabilir, max 1500 tl araştırdığım kadar en hızlılardan sony rx 100 IV (Hybrid Af)fakat fiyatta o derece hızlı 😃 Panasonic tz 70, Sony hx90v ve Fuji xq2 (bu cihazda piyasadaki en hızlı af ye sahip deniliyor 0.03 yada 0.06 sn)fuji de oldukça hızlı fakat daha ülkemizde yok sanırım, bu durumda Hx90v ve Tz 70 arasında sadece hız olarak hangisi iyidir. Benim amacım otomatik mod bas çek fakat ucuz seri makinelerde Örn: ixus lar af yavaş, canon sx 270 kullanıyorum odaklayıncaya kadar görüntü gidiyor,

Hocam o saydıklarınızın sensörü küçük onlara para vermeyin bence. Sahibindende 700 tl'ye nex 5n+ 18-55 bulunuyor temiz. Kat kat iyidir. Düşük ışıkta hızlı odaklamadan ziyade hassas, kararlı odaklama da önemli. Firmaların en hızlı falan dediğine bakmayın, hadi düşük ışıkta odakladılar diyelim çamur gibi fotoğraf verirler ki :)

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Nikon 1 J5 e odaklandım, fiyatının biraz aşağı gelmesini bekliyorum, Nex 5N dediğiniz makine her ne kadar iyide olsa benim için güncelleğini koruyan bir makine değil ne de olsa 5 yıla yakın oldu çıkalı, teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.