Şimdi Ara

Komple Sistem önerisi ( Masaüstü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2000 lira bütçem var ve sırf oyun oynamak için bir masaüstü pc toplamak istiyorum bütçeyi max 500 tl daha çıkartabilirim.

Ben kendim şöyle birşey topladım;

İşlemci : Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci
    Anakart : GIGABYTE Z68X-UD3-B3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2133MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    Kasa : COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA
    Ram : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Monitör : ASUS 23" MS238H ULTRA INCE GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    Ekran Kartı : ZOTAC GTX560 Ti GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    HDD : WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    Klavye+ Mouse : A4 TECH KX-2810BK KABLOLU GAMER KLAVYE MOUSE SET

Topladığım sistem hakkındaki düşüncelerinizi ve sizin önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.

Not: Yukarda belirttiğim sistemi vatandan %25 indirim varken 2450 TL fiyat çıkarmıştım.

• hocam sizi tatmin eder mi bilmem ama benim vatandan %25 indirimle topladığım sistem şöyle:
    SAPPHIRE HD6670 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    AMD A8 X4 3870K Soket FM1 3.0GHz 4MB Cache 32nm İşlemci
    ACER 21.5" G225HQVB GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR
    XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA
    CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek
    MSI A55M-P35 Soket FM1 AMD A55 DDR3 1866MHz VGA&DVI Anakart

performans açısından sizin işlemcinin 3dmark06 cpu skoru 6101 benimkinin ise 4936
    ekran kartı ise sizinkinin 17382 benimkininse 13351

benim anakart usb 3.0 ve sata 3 desteklemiyo. bence gerek de yok. zaten sata 3 hızına erişebilen mekanik hdd yok. ssd ye de zaten gücümüz yetmez. aynı şey usb için de geçerli. monitörde ucuza kaçtım farkındayım. ama param olsa yine de sizinkini almazdım. dvi lı bi samsung alırdım.

klavye-mouse ve hdd hariç (onlar vardı zaten) ödediğim toplam para 912 lira.

• Hocam senin aldığın sistem beni tatmin etmez ben üst seviye bişey toplamak istiyorum f/p olarak. ekran kartı 128 bit ve 1 gb ben bf3 oynamak istiyorum mesela online olarak senin ekran kartıyla anca düşük grafiklerle oynarım elimde para varken beni 3-4 yıl idare edecek bişey arıyorum. anakartta usb 3 ve sata 3 önemli benim için çünkü elimde usb 3.0 harici disk var ve ilerde sistemi dahada hızlandırmak için ssd alıcam zaten. yinede önerin için teşekkürler.
  • Ekran Kartını Msi gtx560ti Twin Frozer II Yapıp Sistemi Alabilirsin Güzel Bir Sistem Olmuş O Sisteme Bütçen Var İse Birde Ssd Almanı Öneririm
  • Bu arada almak istediğiniz monitörü kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır şunu belirteyim çok kaliteli olmakla birlikte dik durmuyor tam olarak monitör bu da şu sıkıntıyı yaratıyor monitörden 3-4 metre uzaklaşınca ekran karanlık görünmeye başlıyor , hele ki yattığınız yerden falan bi şey izlemeniz mümkün olmuyor. Yalnız her gören hasta oluyor monitöre havasından geçilmiyor
  • Ayrıca T-K-Y ye katılıyorum o sisteme ssd almazsanız gerçek hızı anlayamazsınız
  • Link veremicem ama sistem tavsiyesinde bulunucam. Islemci: intel i5 2500K anakart: asus maximus IV Gene-Z/GEN3 Ekran Karti: Asus Gtx 570 veya HD 6950 Butcene gore. RAM: Corsair Vengeance 8 GB Harddisk: WD Caviar Black 1 TB Kasa: Corsair 500R Psu: Corsair TX 750 Bu sistem 2500 TL civari ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Masaüstü Hazır Sistem Kasa
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.
    monitörü dediğiniz gibi başka bir arkadaştanda duydum ve değiştirme kararı aldım. mönitörde HP LV916AA 21,5" kararı verdim ordan kestiğim fiyat farkıyla ekran kartını SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 256Bit yapmayı düşündüm. çünkü monitör benim için yataktan yatarak film seyretmek içinde gerekli olacak.

ssd konusuna gelince onu elbette alıcam ama şuan değil belki 3-4 ay sonra çünkü bütçemi hayli aştım :D ozamana ssd fiyatıda düşer hem.

birde arkadaşlar kasa konusunda sizce bu nasıl ? kasa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.