Şimdi Ara

Komşudaki ses sistemi rahatsız ediyor, tavsiyeniz nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu uzatmadan kısaca anlatmaya çalışıcam. Yan duvar komşumun evinde ses sistemi var. Müzik dinledikleri zaman ya da TV izledikleri zaman ses sistemini kullanıyorlar. Aramızdaki duvar da baya ses geçiriyor. Komşu müzik açınca sanki benim odamda müzik açmışlar. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Ne uyuyabiliyorum ne de ders çalışabiliyorum. Komşunun tv izlemesi ya da müzik dinlemesi bana işgence oluyor resmen.
    Bu durumda benim yerime olsanız ne yapardınız ? Aslında komşunun da suçu yok. Sorun bu binayı yapan düşüncesizlerde. Komşu kendi odasında gaz çıkarsa benim odada duyuluyor. Ses yalıtımı o kadar dandik.
    Komşuya gidip de ses sistemini kullanma mı desem ? Bu çok anlamsız olur gibime geliyor. Veya komşuya durumu anlatıp de ses sistemini diğer odasına mı almasını istesem. ses sistemini diğer odasına alsa benim odadan daha da uzaklaşıcak. Veya diğer bir seçenek ses sistemindeki bas özelliğini kullanmamasını mı rica edeyim ? Valla kafam çok karışık. Akıl akıldan üstündür. Siz benim durumumda olsanız ne yapardınız, kendi önerileriniz nedir ?

• Misilleme yapın varsa ses sisteminiz siz de açın dizi filim verin sesi sona he yine anlamazlarsa mutfak robotu,süpürge filan açın anlarlar son çare yöneticiniz varsa ona bildirin.

Bizde yıllarca apartmanda yasadık cocukken misafirler gelince rahat durmazdık babamdan az azar yemedim,pc ye bağlı 1+1 hoperlörleri daha sona dayayıp açmışlığım yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Misilleme yaparsam komşuyla bozuşuruz. Böyle olmasını istemiyorum açıkcası. Daha barışcıl bir yöntem olursa çok güzel olur :)
  • Oda icin ucuz yollu ses yalitimi yapabilirsiniz. Polis bile cagirsaniz 60dB uzeri ses olmasi ve gece olmasi gerekiyor yoksa onlarda bir sey yapmaz.

Ev size aitse komsuyla anlasip cift tarafli yalitim yaptirabilirsiniz.

Misilleme yapmak ise yaramaz, sadece inatlasmaya doner

• Taşın. Bu arada nere ora buca mi?

• Stoa kullanıcısına yanıt
    Maddi durumum el verse bugün taşınırım da, ama daha bir kaç ay burada kalmam gerekiyor.
  • Konuşucam o zaman komşuyla. Normalde zaten ses yalıtımı olmayan evlerde yasaklanması gerekir bu ses sisteminin. İnsanda huzur bırakmıyor.
  • philip kotler P kullanıcısına yanıt
    Ben strafor koymustum duvarlara. Bauhaus da vardir 10 TL falandi buyuk boylari.

• Hocam peki ne kadar işe yarıyor ? Strafor iç mantolama olarak mı geçiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: philip kotler

Hocam peki ne kadar işe yarıyor ? Strafor iç mantolama olarak mı geçiyor ?

https://www.tekzen.com.tr/akustik-piramit-sunger-334-yanmaz-100-cm-x100-cm-2353356

http://www.koctas.com.tr/izocam-manto-izopor-plus/5377-9836/

Bende Yamaha HiFi sistem vardi 7+1, salondan bile zor duyuluyordu ses.

Bunlar hocam. Duvara yapistirip geciyorsun.

• kendi odanızın içinde yalıtım yapmak bi işe yaramaz.

önemli olan sesin duvara geçmemesidir. ses duvara bir kez geçerse her türlü ilerler.

yalıtımın ses kaynağı bulunan odanın içinde yapılması gerekir.

bizim ülkemizde ev yapma işi para kazanmak için bu işe giren kekoların elinde olduğu için duvarlar kağıttan farksız oluyor. evi yapan kişi evin insan yaşayacak bir yer olduğunu düşünmüyor çünkü. sadece cebine girecek parayı düşünüyor.
  • Eyvallah hocam , bunu aslında komşunun yapması gerekiyor :D
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam , noktasına virgülüne kadar katılıyorum. Evin içinde sanki komşuyla birlikte yaşıyormuş gibi hissediyor insan. Çok boktan bir durum. Bu tür evlerin hepsinin iç mantolamasının yapılması kanunen zorunlu olmalı aslında.
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ama 24 saat de evin içinde kulaklıkla dolaşılmaz ki :) Ev dediğin insanın huzurlu bir yeri olmalı. En iyisi komşuyla konuşucam bunu, ya mantolama yapsın kendi odasında ya da ses sistemini kullanmasın başka yolu yok çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: philip kotler

Teşekkürler hocam ama 24 saat de evin içinde kulaklıkla dolaşılmaz ki :) Ev dediğin insanın huzurlu bir yeri olmalı. En iyisi komşuyla konuşucam bunu, ya mantolama yapsın kendi odasında ya da ses sistemini kullanmasın başka yolu yok çünkü.

Konuş madem. Ben de nefret ediyorum uğultudan. Direkt başım ağrımaya başlıyor gecem gündüzüm mahfoluyor resmen.

• Yalıtım malzemesi al kapıda ödemeyle komşuna yolla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorun bizde de var.

Yan komşu ne konuşursa net benim odadan duyuluyor. Sanki benim odanın içindeler gibi

En kötüsüde orta katta otıruyoruz. Üst,yan,alt komşuların bütün gürültüsü bizde. İşkence gibi.

Ev alacaksanız en üst katı alın ve önünden de mümkünse yol geçmesin. Biraz kuytu bir yer olsun. Yoldan geçen arabaların sesi ve kornasıda sinir bozuyor.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 19 Şubat 2017; 2:55:25 >
  • aynen öyle. söylediklerinizi tecrübe ederek yaşadım ve katılıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.