Şimdi Ara

Komutan çıldırdı!!! Bedelli Askerlik 18 bin lira! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
8
Favori
7.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıcak Fırsatlar'a taşıyın
  • Anlamadığım olay neden 27 yaş sınırı koyuyorlar. Madem parasıyla yapcaz yaşın ne önemi var? Madem yaş önemli ozaman yaşa göre fiyat belirlesinler. İnsanın yaşı arttıkça fiyatta belli bir oranda artsın. Askerden 10 sene kaçmış işini gücünü kurmuş cebinde parası olan adamla 27 yaşındaki yeni mezun olmuş bir adamı kıyaslamak çok mantıksız. Bıktım bu ülkeden vallaha
  • Bu sabah açıklamada bulundu Başbakan Ahmet Davutoğlu. 3 yıl önce 30.000TL olan bedelli askerlik yapmak için ödenecek tutar, 3 yıl sonra 18.000TL'ye indirilmiş. Bu hesapla ekonominin ne durumda olduğunu basitçe anlayabiliriz. Bu bilgilere artı olarak 700.000 kişi bedelliden yararlanabiliyor, 700.000 kişinin çeyreği başvursa 3.150.000.000TL demek oluyor ki devlet için yeni bir kaynak yaratıldı.

http://goo.gl/aNL4Vq
  • Pepsi kodu oluyomu beyler.
  • 4 gözle bedelli bekliyordum yaşım 27 tutturamadım, kimlikte yasım 29.11.1988, yalnız asıl dğum tarihim 1987 hastane kayıtlarında da var, babam zamanında kimliğimi çıkartmak icin gittiginde 1sene gectigi icin ceza ödemesi gerektiği söylenmiş nüfus dairesinde, o da ceza ödememek için o anki tarihi yani 1988i yazdırmış. şimdi hastanenin arşivinden asıl doğum tarihime ulaşıp o belgelerle mahkemeye başvurup yaşımı düzelttirsem yararlanabilirmiyim acaba. çoğu haber sitesinde kesinlikle yaş büyütme sayılmıyor diyor. Ama bazı haber sitelerinde ''Askerlik Kanunu’nun 81. maddesi bu hususu düzenliyor. Bu maddeye göre; askerlik çağına girdikten sonra yapılan yaş değişiklikleri (mahkemece resmi hastane doğum kayıtları esas alınarak yapılanlar hariç) askerlik işlemlerinde dikkate alınmıyor'' şeklinde bir ibare var. yarın hastane arşivine gidip belgelere ulaşmaya çalışcam.
  • Sovyetler Birliğinin dağılması dönemine benzedik

adamlar bir ara ordu malı ne bulsa satıyordu

yani artık ne desek boş ,eskiden olsa paralı askerliğe karşı çıkardım ama şimdilerde neyimiz doğru da bunu eleştirelim
  • acaba 2 yıldır bakaya olan önce 2 yılın bakaya kalma cezasını ödedikten sonramı 18 bin tl verecek yoksa bakaya kalanlar bedelliden yararlanınca 18 bin tl ödemesi yetecek mi?
  • bedelli yapanlar çok şey kaçırıyor kapısından girmeden asker olunmaz ...
  • sabbra kullanıcısına yanıt
    Aynı durumu kuzenim de yaşıyor ama bazıları anlamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 2 Aralık 2014; 23:52:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatan borcu.
  • Keşke her yaşa açılsa 6 7 sene krediye bağlatsam yavaş yavaş öderdim asker falan muhabbeti de sıktı silah tüccarı 3 5 kodoman para kazansın diye saçma savaşlar çıkarılıyor adamlar hala vatan millet sakarya kafasında 21.yüzyılda ordunun bi işlevi yok zaten işgal etmek istiyorsan gönder adamını cebine para koy bol bol dağıtsın garibana da din muhabbeti çeksin 3 5 paket makarnayla da 5 seneye iktidar
  • Böyle çifte standart yapılmamalı, o zaman kaldır zorunlu askerliği. Kimse göndermesin oğlunu askere protesto etsinler. Bakalım kim gidecek ondan sonra askere, kışlalarda adam kalıyor mu kalmıyor mu anlarlar.
  • bu forumun sahipleri yandaslar arasinda sanirim, onlar da sanirim carpan cirpanlarin tarafindalar ki muhalif birsey yazinca siliyorlar...
    yaziklar olsun hic bir hakaret icermeyen muhalif mesajimi silen o zavalli yoneticiye...
    birazcik onuru varsa cikar ben sildim der...
  • ileri iade İ kullanıcısına yanıt
    Arap tepit edildi ne oldu korkak diyen mi oldu?
  • Kirroboy K kullanıcısına yanıt
    yaş sınırı olmazsa tsk da açık olur ,belli bir çalisma yapip aralarinda gorusup bu yaşa karar vermişlerdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de saçma geliyor bana. Parayla sonuçta. Askeriye için ha 25 ha 27 ne fark edecek ? Vardır bi mantıklı açıklası heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabbra

3500 tl maaş alıyorum.
    1450 tl kredi borcum var.
    2 küçük çocuğum var.
    ev kira, araba yok.
    hiç birikimim yok.
    6 ay askerlik yaparsam 21000 tl maaştan oluyorum.
    18000 verip kurtulacağım.

oy. oy yok.
    memura maaş zammı diye 125 tl verip, onu da %10 enflasyon altında eritip, çürütüp, kokutursan...
    alırsın oyu.

edit:

An gelir 1 saniye senin hayatını değiştirir.
    Tüm varlığını bile versen satın alamazsın o 1 saniyeyi.
    6 ayımı satın alma şansım var, kaçırır mıyım? Kaçırmam.
    Kendi ömrümüzü satın almak zorunda bırakanlar utansın.

+1

Ben yine de üzülüyorum abi şu sistemde eriyip gidenlere.

• quote:

Orijinalden alıntı: last_uk

• quote:

Orijinalden alıntı: deblod

quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

30 bin vermiştim, moralim biraz bozuk bari bize bi 10 bincik iade etseler

Sen 30 bin vermişsin biz bir senemizi verdik. Bir de canını verenler var, onları unutmayalım.
    Müslümanım diyip kul hakkı yiyenlerin allah bin kere belasını versin.

yüreğine sağlık
  • Ben kısa dönemdim.Yaklaşık 5.5 ay askerlik yapacağımı duyunca sevinmiştim...Gidince 17 tane ergenin başına Çavuş diye diktiler; sen bunların abisisin, sen okumuş adamsın vs diye.
    Sorumluluk bize bindi, komutanlar çocuklarla muhatap olmuyor direk bize çöküyorlardı. 5.5 ay 15 gibi geçti diyemem ama biraz sıkıcıydı...
    Bu bedelli, yaş icabıyla üniv. mezunu yüksek yapanlara, y.dışında kalanlara çekilmiş bi kıyak ve devletin kasasını doldurmaya yönelik.
    Benim düşüncem zaten kısa dönem yapacaksın - cidden söylüyorum hiç gerek yok - 18 bin bayılmaya. Ayda 3bin lirayı geçkin maaş/kazanç almıyorsanız kendini amorti etmiyor yani.
    Zaten eğitim 1 ay sürüyor, kalan zaman da geçiyor. Kısa dönemler çok nadiren Doğuya ya da problemli yerlere gönderiliyor. Genelde Jandarma, S.G fln çıkıyor.

Şehit erlerimizin yaklaşık %95i uzun dönem askerlerdir,doğru. Bunu askerdeyken komutana sormuştum. Uzun dönemler daha genç daha tecrübeli diye doğuya gönderiliyor demişti ama böyle olmadığını herkes biliyor,
    bu noktada toplumsal yüreğe basılmış bir sır bu. Üniv. mezunlarının bu gerçeği bilip çalıştıkları yerlerde daha çok çabalamaları gerekiyor. Vicdan muhasebesi ortada. Bir de 5.5ay çokmuş gibi üstüne bedelli yapmak istiyorum derseniz o şehit analarının yüreği daha beter yanar zaten insanlar bu noktada çifte standartı kabul etmiş durumdalar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.