Selamlar Bu kadar çok yükselmek istiyorsan nacizane tecrübelerimi paylaşayım: 2. klasmana çıktıktan sonra 1700-1750 arasıyken 1'e çıkmak için sezonun son 3 gününü bekleyin. Sıralama iyice şekillensin, Yüksek eforu o 3 güne saklayın. Hafifte olsa momentum hissettiğiniz maçlarda savunmadan çıkarken kolay top kaybetmeme odaklı oynayın. Üst üste 8-10 maç yapmanı önermem, berrak zihinle 3-4 maç yapıp işi bitirmen lazım. Kan şekerin yüksekken oynama, küçük bir kahve içip odaklanın. O çok momentumlu birkaç maçı en azından kaybetmeyip, beraberlikle bile bitirdiğinde ibre sana dönecek. Kilit nokta momentum çok ve gol atamıyorsan, yememe odaklı. 55-60'da ve 70-80 arası gerekli değişiklikleri yapın. O değişiklikleri yapmazsanız rakip değişiklik yapıp oyun dengede giderken bir anda 2-3 yapar skoru. Bu tavsiyeler ucuna kadar gelip 1'e çıkmak isteyenler içindir. |
(KONAMİ) Efootball v4.0.0//PS5-PS4-XBOX-/[ANA KONU] (1007. sayfa)
-
-
PES'in ismi eFootball olarak değiştiği zaman oyunu oynayıp bir maç yaptıktan sonra silmiştim. Gerçekten çok kötüydü. Uzun bir sürenin ardından Türkçe spikerin gelmesiyle beraber tekrar şans verdim. Tam olarak istediğim seviyede olmasa da son oynadığım zamandan bu yana daha iyi hale gelmiş diyebilirim. Grafikler belirgin bir şekilde geliştirilmiş. Ama bazı sıkıntıları var. Öncelikle menü tasarımı kötü. Daha akıcı bir menü şart. Oyun hızı bakımından eFootball yavaş bir oyun. FC ise daha hızlı ve akıcı. En büyük fark animasyonlar. FC daha başarılı animasyonlara sahip. Bazen sıkıntılar çıkarabiliyor ama eFootball'a göre daha iyi. Paslar fena değil ama şutları hiç beğenmedim. Adam eksiltme kolay değil. İkili mücadeleler iyi seviyede. Ping sorunu bazen çok can sıkıyor. Bu yüzden ceza sahası içinde komik goller yiyebiliyorsunuz. Yani şu an ücretsiz bir oyun için iyi diyebilirim. Ama FC'ye rakip olması zor. Türkçe spiker gelmesiyle ilgi çekecektir. Yalnız spikerler için biraz daha iyileştirme yapılabilir. Ayrıca UFL'yi de takip ediyorum. PC'ye geldiği zaman denemek istiyorum.
-
D1 için; D5 ve D4'ü çabuk geçmekte etkili.
yani küme yükselmeniz kesinleştiğinde kalan maçları oynamayın.
galibiyet sayınız ve sıralama seviyeniz arttıkça rakipleriniz daha zorlu olacak
bir de defansif yetenekleri olmayan orta saha oyuncuları ile oynamayın
bu arada ben de dün ilk defa sıralaması 189 olan birini yendim, kariyer rekorum :D
-
Oyunu epeğidir oynuyorum birkaç çalımı bile becerebiliyorum. Klasman 2 oyuncusuyum ne 1 e çıkabiliyorum ne 3 e düşüyorum, tek yapamadığım şey şu pas arasına girmek. Bazıları bu konuda o kadar uzman ki ileri pas veremiyorum, bir geri iki ileri pasla çıkabiliyorum adamlara karşı, Nasıl bu kadar iyi yapabiliyorlar neye basıyorlar tam top yanından geçerken L2 diyorlar ben basıyorum olmuyor, iki kere x yapıyorum saçma bi bacak hareketi yapıyor. Nedir püf noktası
-
Hocam defans yaparken parmak sürekli L2 de olacak ve joistik ile topun gideceği yöne doğru oyuncuyu yönlendirmek gerekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pes 21 i ben sevemedim hatta we 11 den sonrasi benim icin husran pes 11 haric 2 sene oynadim ve uzun zaman sonra efootballa haziranda donus yaptim oyunu hem severek hemde söverek oynuyorum :D
evet bu L2 olayı gerçekten bilmece
ben D1'e de çıkabiliyorum ama hiç L2 kullanmadan maç kazanabiliyorum.
kare ve x ile defansa alışanlar için L2 biraz zor
kare ve x ile rakibe yeterince yaklaştıktan sonra faul olmaması için basmayı kesip, tam doğru anda yine x yapıp topu kapmakta güzel taktik
-
-
Joyistik dediğiniz sağ analog mu yani hocam. Bunu da deneyeceğim.
-
Ben artık direk rakip saha'ya şişirerek oynamaya basladım.En azından rakip ilk hamleyi yapsa dahi rakip sahada topla bulusma sansin oluor Pasla kendi yarı sahandan cıkmak resmen ölüm.Kaptırmak garanti.Baska turlu sinir bozuor oyun Artık Defans ve forvet odaklı kuruorum direk kadroyu.Orta sahanin bir onemi yok .6 defans 4 forvet.Pas oyununu sevmeme ragmen pas yapamiorsun cunku kisa paslari bile hafif yuksekten veriorum.Yerden pas oyunu oynamak iskence. Herkese iyi oyunlar :D
Saçma pas hataları yüzünden FİFAe turnuvasında da topu kapan dan dun rakip sahaya vuruyor, rezillik.
-
Benim taktiğim de kare ve x ama ceza sahası içerisinde çok dikkatli olmak gerekiyor. Çok basit penaltılara sebep oluyor. Kareyi nerede bırakacağını iyi ayarlamak lazım
Hele bide rakipte Vieara varsa 3 metre ayak uzatip topu kesiyor:)
Yön için kullandığınız sol analog
vieranın ayağını uzatması gullitinde her çıktığı topa kafa vurması beni uyuz ediyor :)) ikiside bende yok diye sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
deniyim hocam teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet bu mesajını daha önce okumuştum hocam
"Rakip ile karşı karşıya kaldığınızda L2 ye basılı tutup öyle hareket edeceksiniz. O zaman oyuncunuz sağa sola koşmadan sadece topa odaklanır."
bu cümleni hücum ederken kullandığımız anlamda dediğini sanmıştım. Hani hücum ederken rakiple karşı karşıya kalıp topu hafif geriye çekmek , topa basarak hareket etmek için L2 kullanıyoruz ya, bundan bahsettiğini düşünmüştüm
ama sen defansif anlamda kullanımını söylüyormuşsun.
o zaman topu her kaptırdığımızda rakibi kovalarken L2'e basılı tutup, sol analog ile rakibe doğru hareket etmemiz gerektiğini anlıyorum.
youtubeda L2 kullanımı diye izlediğim videolarda ise L2'i farklı anlatıyorlar. Ya da kullanımı yıllar içerisinde değişiyor.
Dün yine denedim, topu her kaptırdığımda L2'e basılı tutarak rakibe sol analog ile yönlendiğimde işe yaradığını gördüm.
sadece x ve kare yöntemine göre biraz daha soft davranıyor, faul yapmamak için dikkat ediyor.
bizim gibi kare ve x ile defansı faul yaptırmadan doğru zamanda kullanmaya alışanlar için L2 kullanımı defansif kazanımlar anlamında çok fark etmiyor
ama sanırım kare ve x zamanlamasını iyi ayarlayamayanlar için daha da önemli bu L2 defansı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 11 Aralık 2024; 10:46:8 >
-
"Rakip ile karşı karşıya kaldığınızda L2 ye basılı tutup öyle hareket edeceksiniz. O zaman oyuncunuz sağa sola koşmadan sadece topa odaklanır."
"o zaman topu her kaptırdığımızda rakibi kovalarken L2'e basılı tutup, sol analog ile rakibe doğru hareket etmemiz gerektiğini anlıyorum. "
Yazdığım cümlenin tam tersini anlamışsınız. Bu yüzden kalın harflerle belirttim. Rakip ile karşı karşıya durumda rakibin hamle yapmasını beklerken. Kovalama yok.
Rakip kovalanacaksa X (Xbox'ta A)'ya basılı tutuyoruz.
-
lig diye offline bişi çıkmış hiç haberim yok türrkçe spiker denemek için açınca fark ettim. Lap lup transferli kadro olması iyi olmamış ama vakit geçsin diye gs li oyuncuları alıp offline takılabilirim en azından ufl de fiyasko pes e benzer dedik beleş fifa olmuş ufl :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X