Şimdi Ara

Kondansator değiştirme sorusu...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektronikçi arkadaşlar elime 478 pin anakart var bunun üzrindeki "6.3v 3300uf " değerindeki 3 adet kondansator şişmiş anakart çalışıyor ama donma kilitlenme gibi problemler çıkarıyor. Şimdi sorum elimde eski bir anakart var çalışmıyor üzerindeki kondansatorler 6.3v 1500uf değerinde. Bu eski anakarttan bu kondansatorleri söküp şişmiş olan 3 adet kondansatorle yer değiştirsem bir problem olurmu acaba. Voltajlar aynı ama şişmiş olanın değeri 3300uf takmak istediğimin değeri 1500 uf çok fazla anlamıyorum bu elektronik işinden meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum ama sizlere sormak istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bixici -- 14 Kasım 2006; 11:02:51 >

• Sağol bilgiverdiğin için.
  • Voltajlar uyuyor.Voltaj açısından bir sorun olmaz.Ama kapasite hemen hemen yarısı.
    Anakartlar çok ince testlerden geçip yapılıyor.Amfi,güç kaynağı v.b. olsa neyse de anakartta iyice irdelemek lazım.
    Ama olması lazım.Yani en azından üzerindekilerden daha stabil çalışır.
    Tavsiyem bulabilirsen aynı kapasite olsun.Hatta aynı marka.Şişmenin nedeni bilgisayarın PSU'sunun kalitesiz olması olabilir.
  • 3300 mf kondansatör kullanmalısın. ancak piyasada 6,3 volt kondansatörü kolay bulabileceğini sanmıyorum. ne var ki 10 veya 16 volt kullanmanda bir sakınca olmayacaktır.

bence çıkmalarla uğraşmana değmez. 3300mf 10 veya 16 volt kondansatör al ve tak. yeter ki yer sorunu yaşama, yani yerine dar gelmesin. çünki volt değeri büyüdükçe kondansatör biraz büyüyecektir. ayrıca eskileri sökerken çok dikkat etmen gerek. bu konuya ilişkin başka bi topic vardı onu da incelemeni öneririm. linki aşağıda verdim. kolay gelsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_6589375/mpage_1/key_kondansat%25F6r//tm.htm#6600465

• Teşekkürler arkadaşlar.
  • 6.3 v 3300 uf tak zaten çok bir para değil kolay gelsim
  • evet arkadaşım sorunun kesinlikle bu kondansatörlerden kaynaklanıyor bunları değişmelisin kapasite olarak 3300uf yerine 1500 takmak bi sorun çıkarmaz ilk etapta ama o değerin kullanılması da gerekmez 3300/1.042 değeri herzaman kullanman gereken değerdir o da 3000 mf falandır burdan yola çıkıp bak işine ok kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Topraklama Sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her şeyden önemli olan konu unutulmuş..Sisteminin PSU'sunu değiştir.Kondansatörler onun yüzünden patlıyor.Gürkan kardeşim 6.3 voltluk kondansatör aradınmı sen piyasada,bir ara bakalım bulabiliyormusun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.