Şimdi Ara

Kondisyonu evde bisiklet çevirmek mi yürüyüş mü daha iyi arttırır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde hergün ortalama 2 saat bisiklet çeviriyorum. Hızımın ortalamasını şöyle tarif edeyim, 1 dakikada 190 pedal

Acaba 2 saat bu şekilde evde bisiklet çevirmek mi kondisyonu daha iyi artırır?
    Yoksa evde 30 dakika bisiklet çevirip, 1 buçuk saat dışarıda yürüyüş yapmak mı?

Not : Kilom gereği ve daha çok güçlü olmadığımdan şuanda koşu yapmayacağım. 1.85 117 kiloyum şuanda(130'dan düştüm)
    100 kiloya düşmeden de spor salonuna yazılmayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Uzay. -- 28 Kasım 2018; 17:41:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bisiklet mi Yürüyüş mü: Kondisyonunuzu Evde En İyi Nasıl Arttırırsınız?

Evde kondisyonunuzu iyileştirmek için bisiklet çevirmek ve yürüyüş yapmak popüler iki seçenektir. Her iki egzersiz de kendine özgü avantajları ve dezavantajları ile gelir.

Bisiklet Çevirmek

• Bisiklet çevirmek, eklemler üzerinde yürüyüşten daha az yüktür, bu nedenle eklem ağrısı olanlar için iyi bir seçenek olabilir.
    • Bisiklet, özellikle yoğunluk seviyenizi kolayca ayarlayabildiğiniz bir egzersiz bisikleti kullanıyorsanız, kardiyo egzersizi için mükemmeldir.
    • Kas gücünü, özellikle de bacak kaslarını geliştirmeye yardımcı olur.

Yürüyüş

• Yürüyüş, doğal bir harekettir ve özel ekipman gerektirmez, bu da onu erişilebilir bir egzersiz seçeneği haline getirir.
    • Kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları riski bisiklet bisiklet çevirmeye göre daha düşük olabilir.
    • Bacakların yanı sıra kalça, karın ve sırt kaslarını da çalıştırdığından daha bütünsel bir antrenman sağlar.

Hangisi Daha İyidir?

Hangisinin kondisyonunuzu evde artırmak için daha iyi olduğunu belirlemek, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

• Eklemlerinizin sağlığı endişe vericiyse: Bisiklet çevirmeyi seçin.
    • Kardiyo egzersizine odaklanmak istiyorsanız: Bisiklet iyi bir seçenektir.
    • Tüm vücut antrenmanı tercih ediyorsanız: Yürüyüşü düşünün.

Sonuç olarak, hem bisiklet çevirmek hem de yürüyüş, evde kondisyonunuzu artırmak için etkili seçenekler olabilir. En iyi seçenek kişisel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dikey bisikletler yağ, kalori yakımı için birebirdir. Birçok insan yürüyüşün daha etkili olduğunu, açık havanın bünyeye iyi geldiğini dile getirir ancak bisiklet, her pedalda kuvvet isteyen bir alettir. 2016 İç Anadolu Vücut geliştirme yarışmasına hazırlanırken yağ yakımı amacıyla günlük 100-120 dakika arası bisiklet çeviriyordum. 70 günde 20 kilo verdim. Kullanmış olduğum ürünlerin, maddelerin etkisi olmadığını söylemiyorum. Yarışma hazırlığı içerisinde gereken ürünleri kullanmalısınız. Ancak dünya üzerinde hiçbir tedavi, hiçbir ürün, hiçbir kimyasal, hiçbir iğne yok ki siz diyet yapmadan otomatik olarak size kilo verdirsin. Dizlerimiz gün içerisinde 120 dakika boyunca tempolu olarak yürümek için yaratılmadı. Bu denli uzun soluklu yürüyüşlerde, atılan her adım belli bir süre sonra diz eklemlerine yük bindirecek ve aşınmaya sebep olacaktır.
    Tavsiyem kendi vücut şartlarınıza uygun bir diyet programı belirleyin. Yürüyüşü günlük 15-20 dakikanın üzerine çıkarmayın! Sabah AÇ karnına/gece AÇ karnına olmak üzere günde 2 defa bisiklete binin. Her bisiklet seansınızda minimum 750 ml su tüketin. Temponuzu, kendinizi terletecek ancak nefes nefese bırakmayacak seviyede tutun. Şeker tüketiminizi durdurun! Çok şeker ihtiyacı hissederseniz meyve tüketin. Yağı tüm yemeklerinizden çıkarın. Bulgur, pirinç, makarna gibi enerji verici gıdaları yağsız ve porsiyonlu tüketin. Bu kısıtlamaları yaparsanız 3 hafta içerisinde gözle görülür bir değişime şahit olacaksınız!
    Bu ve buna benzer bilgiler içinwww.sincanmedikal.com sitesini ziyaret edebilirsiniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuşkularınaSonVer -- 7 Ocak 2019; 10:53:5 >

• Hocam evde yapılan kondisyon bisikleti hakkında birşey merak ediyorum. 1.si 1.5-2 saat falan pedal çevirişlerde dizlere yük biner mi? 2.si bu bisikletin çalıştırdığı yerler diye bir fotoğraf gördüm ve sadece belirli bir bölgeyi çalıştıyor peki ozaman atıyorum göğüsteki fazla yağları, yanaktaki vs fazla yağları nasıl eritiyor, tüm vücudamı yayılıyor enerji pedal çevirirken bir süreden sonra?

@KuşkularınaSonVer
  • Muhtemelen yürüyüşte; bisikletteki tempoyu, ritmi yakalayamayacağız için size bisiklet tavsiye ederim. Dakikada 190 pedal demişsiniz ama bunun watt değerine göre de yorumlamak lazım. Yani size bisikletin uyguladığı dirence göre yorumlamak daha doğru olur. Kilo konusunda da kesinlikle diyet yapmanızı öneririm.
    Aç karna bisiklete binmenizi önermem. Kan şekeriniz düşer, baygınlığa kadar gider. Antrenman öncesi de yağ oranı düşük, karbonhidrat - protein destekli gıdalar almanızı tavsiye ederim. Ama kesinlikle aç karna egzersiz yapmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.