Şimdi Ara

Konfor .Rahatlık . Güvenlik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • başlığı görünce aklıma direk passat geldi ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

Bir yanlışlık var heralde 4.8 metre arka diz mesafesi mi olur

araba nın uzunluğu o kadar neymiş öyle o 2 oda 1 salon ..
  • Sırf Tok kapı sesinden dolayı vw derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: expen

Sen bilmeden yorum yapma benim arabam honda civic sen ne kullaniyosun arkadan dokunan focusun arka tamponumu komple cokerttigibi gozlerimle gordum birak bu test isleri once bir civic al kullan sonra gel bana konus

Arkadan darbe alınan bir kazada tüm kuvvet fizik kanunu gereği duran cisme aktarılır
    ve 2013 civic gibi güvenliği sınıfında gayet iyi olan bir aracın tamponunun darbeyi
    maximum derecede emerek deformasyona uğraması gayet iyi bir sonuçtur.

Eğer araç kaza esnasında şase ve kafese ulaşana kadar maximum deforme olmazsa güç yolcuya
    aktarılır ve arkadan alınan daha şiddetli bir darbede, boynunuza zarar verecek güce ulaşabilir.

Giderek sağlamlaşan otomobillerde amaç bu gücü emerek minimize etmek ve azaltmaktır.
    Adamlar sizin gibi yamulmasını düşünmüyor. Hiç bişey olmasaydı sağlam mı diyecektiniz ?

Bu konuyla ilgili son cevabım, lütfen biraz düşünerek yazın.
    Tanımadığınız insanlarada ''sen'' diye hitab etmeyin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Honda Civic'in güvenli olmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz ?

VW Passat 'tan güvenlik testlerinde fazlası var ama eksiği yok gibi.

IIHS

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volkswagen/passat

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volkswagen/cc

Güzel arkadasım 2013 civicim var kağıt gıbı araba motoru saglamdırda sacı kağıt gıbı

En yüksek puanlardan birini alan civic e kağıt gibi dediniz ya :)

• Doğan. kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten konfor rahat derken hepsi geçiyor benım kafamda aslında 3 model vardı İnsignia Passat Superb passat geri kalıyor kalitesine diyeceğim yok ama sirket arabası gibi heryerde artık passatın eskı ağaırlıgı yok eskıden ayrıcalıktı simdi ise sıradan bi araba oldu superb tam makam arabası gibi insignada çok güzel ama çok sportif biliyorum ha öyle ha böyle oldu ama bu arabaların hem çok güzel yanları var hemde bariz ufak ama göze hitap eden kusurları var bu yüzden kafam tam takıldı açıkcası hondaya bsi diyemem civic e de kalitesi vardır ama kullanan arkadaslar vardı narin arabalar diyordu tutupda bi passatı kulladıgın gibi kullandıgında problem çıkartabilir diyordu tabi bu kulakdan isitm hiç kullanmadım ......
  • quote:

quote:

Sen bilmeden yorum yapma benim arabam honda civic sen ne kullaniyosun arkadan dokunan focusun arka tamponumu komple cokerttigibi gozlerimle gordum birak bu test isleri once bir civic al kullan sonra gel bana konus

Arkadan darbe alınan bir kazada tüm kuvvet fizik kanunu gereği duran cisme aktarılır
    ve 2013 civic gibi güvenliği sınıfında gayet iyi olan bir aracın tamponunun darbeyi

Eğer araç kaza esnasında şase ve kafese ulaşana kadar maximum deforme olmazsa güç yolcuya
    aktarılır ve arkadan alınan daha şiddetli bir darbede, boynunuza zarar verecek güce ulaşabilir.

Giderek sağlamlaşan otomobillerde amaç bu gücü emerek minimize etmek ve azaltmaktır.
    Adamlar sizin gibi yamulmasını düşünmüyor. Hiç bişey olmasaydı sağlam mı diyecektiniz ?

Guvenligi bir reno dan iyidir fakat bir vw yaninda kagit gibi ayriyetten ben brosur okuyarak soylemiyorum senin gibi sahibiyim kullaniyorum ve yan yana koyunca bir bmw passat volvonun yaninda kagit gibi oldugunu soyluyorum buda benim son mesajimdir.Ayrica biz tanisiyoruz sen bana kalkip bilmeden yorum yapmayin diye ahkam kesiyorsan tanisiyoruz demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SanMarinoForveti

quote:

quote:

Honda Civic'in güvenli olmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz ?

VW Passat 'tan güvenlik testlerinde fazlası var ama eksiği yok gibi.

IIHS

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volkswagen/passat

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volkswagen/cc

Güzel arkadasım 2013 civicim var kağıt gıbı araba motoru saglamdırda sacı kağıt gıbı

En yüksek puanlardan birini alan civic e kağıt gibi dediniz ya :)

En yuksek puani alanlardan biri civic ise volvo kac puan almistir buyuk ihtimalle oda en yuksek puanlardan birini almistir yani benim arabamla volvo ayni guvenlik acisindan

• Beyfendi tamponunuz göçmese içerde içiniz dışınıza çıkardı. Arabanın sacı sadece kaplamadır. Sizin plastik tampon dediğiniz de tampon değil tamponun üstündeki kılıftır. Esas tampon içerde ve yine darbeyi emerek ezilecek bir şekilde şaseye bağlanan metal bir bardan, çubuktan, oluşur. Yandan gelen darbeleri de ön çamurluk, ön kapı ve arka kapı içinden geçen barlar iler A, I ve C sütunları taşır. Bunların üstünü, ister plastik, ister metal sacı, isterseniz kompozit malzemeler (karbonfiber gibi) ile kaplayabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

Guvenligi bir reno dan iyidir fakat bir vw yaninda kagit gibi ayriyetten ben brosur okuyarak soylemiyorum senin gibi sahibiyim kullaniyorum ve yan yana koyunca bir bmw passat volvonun yaninda kagit gibi oldugunu soyluyorum buda benim son mesajimdir.Ayrica biz tanisiyoruz sen bana kalkip bilmeden yorum yapmayin diye ahkam kesiyorsan tanisiyoruz demektir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: expen

Guvenligi bir reno dan iyidir fakat bir vw yaninda kagit gibi ayriyetten ben brosur okuyarak soylemiyorum senin gibi sahibiyim kullaniyorum ve yan yana koyunca bir bmw passat volvonun yaninda kagit gibi oldugunu soyluyorum buda benim son mesajimdir.

Arabalari yan yana koyup göz karariyla, sac kalinligiyla ölçülmüyor güvenlik.

Çarpismalarda sac kalinliginin güvenlik açisindan bir önemi yoktur.

Araç içindekileri kaza aninda koruyan sac degil, sacin altindaki yüksek dayanimli çelik kullanilarak üretilen sasi, darbe emici barlar, güvenlik kafesidir.

Arabayi isterseniz 5 mm sacla kaplayin, çarpismada o sac o yükü kaldiramaz, tasiyamaz, öyle bir özelligi, öyle yüksek bir dayanimi yok, kagit gibi ezilir bükülür zaten.

Ortada laboratuvar ortaminda yapilan bilimsel testler ve sonuçlari var.

Kazada güvenligi saglayan sey budur :

Konfor .Rahatlık . Güvenlik

Üzerine kaplanan sac degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 6 Ocak 2014; 9:43:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

quote:

quote:

Güvenliği ön planda tutuyorsan neden Volvo yerine yada alternatif olarak Subaru- Honda yerine bunlara bakıyorsun ki ??

Honda guvenli bir araba degilki

Eminmisin ??

small overlap testlerınden C sınıf araçlarına bak bakalım " good " la geçebilen kaç tane araç var ve civic ney ile geçmiş. Sonra gel birdaha konuşalım

Valla testler inan umrumda degil kagit gibi ben kendim sahibiyim diyorum sana arkadan bir focus dokundu aninda goctu arkasi hangi testten bahsediyorsunuz

İyi dıyorsunda sahıbısın de bende 6 yaşından berı Hondacıyım kıme Honda' yı anlatıyorsun güzel kardeşim Bendede var 2008 honda civic ve 2003 honda jazz. Test sonuçları sızler için canınız için var ister umursa ister umursama bazı şeyler ortada ve guvensız dediğiniz araç butun C sınıf araçları katlamış geçmiş hala mırın kırın edıyorsunuz. Yediremiyorsunuz. Ayrıca yazdıklarınıza bakıncada çok eski kafa konuşuyorsunuz saç kalınlığımış inceymiş dandıkmış. Aracın guvenlıgını kullanılan saç değil sacın arkasındakı çelik barlar sağlar önce bunu bilin. Ayrıca çarpmadan çarpmaya fark var bızım jazzada arkadan sınava yetişmeye çalısan bi öğrencı vurdu lambada beklerken tampon yerınden çıktı oturttum yerıne vurdum tampona yerıne gırdı eee nolcak şimdi senınkı göçmüş bizimkine hiçbişey olmadı taş gibi duruyor. Hemde civic bile değil jazz. Yanı senın arabana arkadan ford vurdu ona hiçbişe olmadı senın arabana oldu dıye dandıkmı oluyor ? Ayrıca sacdan bahsedıyorsun tamponum yamuldu dıyorsun tampon sactan yapılmıyorkı plastık malzemeden yapılıyor gene konuştugunla verdıgın orneğin alakası yok. Senın ıncecık saç dediğin araçlar bugun rallylerde kullanılıyor içlerine kolunun kalınlıgında rollcage guvenlık kafesı yapılıyor göz yetiştiremeyeceğin taklalar atıyor adam içinden çıkıp küfrederken arabayı tekmeliyor.. Nerde kaldı senın ince sacın nerde kaldı guvenlıgın. Bu örneği neden verdim şundan dolayı tekrar söylüyorum güvenliği sac değil çelik barlar sağlar civicde bu konuda Volvo-Subaru dan sonra gelir ve yerini alır. İster kabul et ister etme

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Güvenliği ön planda tutuyorsan neden Volvo yerine yada alternatif olarak Subaru- Honda yerine bunlara bakıyorsun ki ??

Eminmisin ??

small overlap testlerınden C sınıf araçlarına bak bakalım " good " la geçebilen kaç tane araç var ve civic ney ile geçmiş. Sonra gel birdaha konuşalım

Valla testler inan umrumda degil kagit gibi ben kendim sahibiyim diyorum sana arkadan bir focus dokundu aninda goctu arkasi hangi testten bahsediyorsunuz

İyi dıyorsunda sahıbısın de bende 6 yaşından berı Hondacıyım kıme Honda' yı anlatıyorsun güzel kardeşim Bendede var 2008 honda civic ve 2003 honda jazz. Test sonuçları sızler için canınız için var ister umursa ister umursama bazı şeyler ortada ve guvensız dediğiniz araç butun C sınıf araçları katlamış geçmiş hala mırın kırın edıyorsunuz. Yediremiyorsunuz. Ayrıca yazdıklarınıza bakıncada çok eski kafa konuşuyorsunuz saç kalınlığımış inceymiş dandıkmış. Aracın guvenlıgını kullanılan saç değil sacın arkasındakı çelik barlar sağlar önce bunu bilin. Ayrıca çarpmadan çarpmaya fark var bızım jazzada arkadan sınava yetişmeye çalısan bi öğrencı vurdu lambada beklerken tampon yerınden çıktı oturttum yerıne vurdum tampona yerıne gırdı eee nolcak şimdi senınkı göçmüş bizimkine hiçbişey olmadı taş gibi duruyor. Hemde civic bile değil jazz. Yanı senın arabana arkadan ford vurdu ona hiçbişe olmadı senın arabana oldu dıye dandıkmı oluyor ? Ayrıca sacdan bahsedıyorsun tamponum yamuldu dıyorsun tampon sactan yapılmıyorkı plastık malzemeden yapılıyor gene konuştugunla verdıgın orneğin alakası yok. Senın ıncecık saç dediğin araçlar bugun rallylerde kullanılıyor içlerine kolunun kalınlıgında rollcage guvenlık kafesı yapılıyor göz yetiştiremeyeceğin taklalar atıyor adam içinden çıkıp küfrederken arabayı tekmeliyor.. Nerde kaldı senın ince sacın nerde kaldı guvenlıgın. Bu örneği neden verdim şundan dolayı tekrar söylüyorum güvenliği sac değil çelik barlar sağlar civicde bu konuda Volvo-Subaru dan sonra gelir ve yerini alır. İster kabul et ister etme

Eski kafaliyim biraz kabul ediyorum bizin zamanimizda arabalar boyle kaliteli degildi cok yasli degilim fakat son 5 senede arabalarda inanilmaz degisimler oldu.Ben bir cok araba kullandim 94 ies hastasiyim vtec hastasiyim fakat sonra zamanlarda aile sahibi olduktan sonra iyice guvenlik on planda oldu.Suanda kendi arabam 1200 kilo araba otobanda guven vermiyor 130 km ustu hizlarda cok hafif bu yuzden havada kaliyomus hissi yaratiyor.ayrica unuttugum bir kaza soyliyim burada hen buyuk hasari duran araba alir demislerdi ben bostancida oturuyorum be caddebostan sahilde insanlar yaris yapiyorlar bilen bilir ve yaklasik 3 ay once bir honda civic duran passata arkadan vuruyor ve honda civic surucu kabinine kadar girmis itfayiye arabadakileri cikartiyor ve passatta degisicek sadece tampon ve bagaj kapagi degisicek iste bu manzarayi gordukten sonra dusuncelerim degisti belki eski hondalar daha saglamdir fakat yeni kasalar saglam degil

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eminmisin ??

Eski kafaliyim biraz kabul ediyorum bizin zamanimizda arabalar boyle kaliteli degildi cok yasli degilim fakat son 5 senede arabalarda inanilmaz degisimler oldu.Ben bir cok araba kullandim 94 ies hastasiyim vtec hastasiyim fakat sonra zamanlarda aile sahibi olduktan sonra iyice guvenlik on planda oldu.Suanda kendi arabam 1200 kilo araba otobanda guven vermiyor 130 km ustu hizlarda cok hafif bu yuzden havada kaliyomus hissi yaratiyor.ayrica unuttugum bir kaza soyliyim burada hen buyuk hasari duran araba alir demislerdi ben bostancida oturuyorum be caddebostan sahilde insanlar yaris yapiyorlar bilen bilir ve yaklasik 3 ay once bir honda civic duran passata arkadan vuruyor ve honda civic surucu kabinine kadar girmis itfayiye arabadakileri cikartiyor ve passatta degisicek sadece tampon ve bagaj kapagi degisicek iste bu manzarayi gordukten sonra dusuncelerim degisti belki eski hondalar daha saglamdir fakat yeni kasalar saglam degil

tam tersını yazmışsınız eski Hondalar pek guvenli değil, yeniler daha güvenli sonuçta 90 model civicle 2013 arasında bırakalımda farklılıklar olsun. Ayrıca kazaya karışan araçların modeli de önemli 2000 model civicle 2008 passatı çarpıştırırsan passat sağlammış dersin tabi, ama yenilere bakınca testler öyle demiyor

• akmgranit kullanıcısına yanıt
    Bu saydığınız modellerin içinde İnsignia nın özellikle arka tarafı oldukça dardır bu açıdan super B yada Passat bakın derim, ama 508 de yabana atılavak araç değildir, şahsi olarak passat yada 508 derim motor olarak dizel olacak tabi.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Dizel düsünüyorum 508 hiç kullnamadım peuget lerde bi bayi arkadas vardı 508 için değilde genel peuget için sağlam araba değil diyordu ondan karamsarım kafamda superb var ama isde ....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.