Şimdi Ara

Konsol kalitesinde grafikler gerçek olabilir mi? Adreno 830 ile yeni bir umut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konsol kalitesinde grafikler gerçek olabilir mi? Adreno 830 ile yeni bir umut
    Qualcomm cephesinin konsol kalitesinde grafik vaadi uzun yıllardır var ve zaman zaman dalga konusu oluyor. Bununla birlikte ARM mimarisinin dizüstü pazarında söz sahibi olmaya başlaması ile artık taşlar yerinden oynuyor. 

Adreno 830 grafik birimi çok iddialı

Snapdragon 8 Elite yonga seti daha tanıtılır tanıtılmaz tartışmaların odağı haline geldi zira Oryon özelleştirilmiş çekirdekler bir dönem Apple’dan ayrılan mühendislerin kurduğu Nuvia girişiminin mimarisine dayanıyor. Nuvia girişimi de Qualcomm tarafından satın alınmıştı. ARM bu satın alım sonrasında lisans şartlarının yeniden değerlendirilmediği gerekçesiyle Qualcomm’a dava açmış ve lisansı iptal etmeye karar vermişti. 

Ayrıca Bkz.Teknoloji dünyasında kriz: ARM, Qualcomm’un çip tasarım lisansını iptal edecek!

Şimdi ise grafik testlerinin ilk sonuçları internete düştü. 3DMark Steel Nomad Light testinde Asus ROG Ally konsolunda kullanılan Radeon 780M grafik birimini geçmeyi başardı. Qualcomm ilk kez üst seviye Radeon birimine karşı üstünlük kurmuş oldu. 

Testlerde Radeon 780M grafik birimi 2547 puan alırken Adreno 830 grafik birimi ise 2681 puana ulaşmayı başarmış. Elbette burada ROG Ally konsolunun gelişmiş soğutma sisteminin de desteği büyük. Snapdragon 8 Elite ise güç tüketimini kısarak termal dengeyi sağlamaya çalışıyor. Daha önceki testlerde Radeon 780M biriminin 2859 puana kadar çıkabildiği görülmüştü ancak senaryoya göre muhtemelen performans da değişiyor. 

Dizüstü bilgisayarlarda yeni bir dönemi başlatmak isteyen Qualcomm için sonuçlar oldukça ümit verici ancak elbette en önemli kısım oyunların ARM işlemcilere uyarlanması ve sürekli bir geliştirme çabasının olması. Bununla ilgili de yıl içerisinde güzel haberler bekleniyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-elite-adreno-830-gpu-more-powerful-than-radeon-780m-in-3dmark-steel-nomad-light/

• Adreno 750 (8G3) PC oyunlarını 720p / 1080p de 30 / 60 fps açacak kadar yeterli güçte. Adreno 830 un Adreno 750 e kıyasla min %40 performans verdiğini ve frame generation gibi teknolojilerini düşünürseniz bazı konsollardan daha iyi

• Snapdragon 800 den beri ayni muhabbet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene aynı şey söyleniyor ama bir türlü bu konsol kalitesine ulaşamadılar.Bence sizde aynı başlıkları atmaktan vaz geçin artık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Snapdragon Apple'ı tokatladı ya o yüzden ARM'ın bir tarafları 3.5 atıyor.

• PC ve konsol oyunlarından bazıları İOS geldi Resident Evil vilage,Resident Evil 4 ve AC Mirage istenirse olabiliyormuş.

• Elite ile birlikte donanımda port işlemlerinin başlanması içni yeterli seviyeye ulaşıldı aslında. Artık Oyunların bir şekilde android tarafa port edilmesi gerekli.

• L-DRAGO kullanıcısına yanıt

Acaba armnin mi bence aplenin birtatafları 3.5 atıyor zamanında Huawei ekosistem ve stabilite konusundaki optimizasyonparı aplei deliye döndürüp , bağlantıları ve parası sayesinde ambargo konusunda katkısı büyük diye düşünüyorum ama bu defa işi kolay değil malum qualcom da bir ABD şirketi ancak şirket bazında baskı kurduturabilir ambargo yemez ve Google sayesinde aplea bir darbe daha artık çoğu üretici 7 yıl güncelleme verecek tek zorlanacak konu 3 yılda bir güncellenen kernel optimizasyonu olacak ve android taraf güncellense de yavaşlamıyor aple gibi yeter ki şirketler işini iyi yapsın en az geliştiriciler kadar

• İşin cilvesi Adreno grafik biriminin kökenlerinin ATI tarafından tasarlanan ve ilk kez 2002'de piyasaya sürülen Imageon çiplerine dayanması ve finansal açıdan 2009 yılında zor günler geçiren AMD'nin mobil grafik birimini 65 milyon dolara Qualcomm'a satması.

• Arximet A kullanıcısına yanıt
    androidin yavaşlaması için güncellemeye gerek yok 2-3 ay kullanın zaten şişmeye başlıyor ( android kullanıcısıyım )

• winlator emulatoriyle bile full ayarlarda DS2 (dlc li ama ilk hali) 60fps, DSR 60fps, Skyrim LE yi 60-49fps, Dead Space 3lemesini de 60fps de oynayabiliyorum. Emulatorun fazladan harcanan guc sarfiyatini da hesaplarsak cogu belli basli oyun native olarak gayet de oynanabilir SD islemcilerle. Kaldi ki ben bunu SD8 Gen2 ile yspiyorum. Mesele mobilde firmslarin para makinesi anlik ve eglencelik oyunlardan vskit bulabilmesi. Tak Ps kontrolcuyu oyna ekranda ya da tv de... Mesele AAA oyunlarsa cozum basit. Yoksa yemisim guncel oyunlari ve gragiklerini. M1li ipad bile 30 fpsde Death Stranding calistirabiliyor sonucta. Hatta birazcik ozellistirmeyle Adreno Gpu lar tasinabilir PS4 pro gucune erisir. Adam olans yeter de artar.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Poco f2 pro kullanıcısıyım 2020 Haziran'da aldığımdan itibaren hiç sıfırlamadım ve halet takılmadan çalışıyor amiral gemisi dışında aldığınız cihazlar iyi değil elime aldığım an hissetiriyor 2024 te çıkmış olsa da 2020 çıkışlı bir cihazın dengi değil giriş ve orta seviye cihazlar

Alakası yok istediği kadar sağlam olsun cihaz android belli bir süre sonra şişiyor çünkü androidin çalışma mantığı o cache tutuyor sürekli belli bi süre sonra şişiyor malesef s24 ultra kullandım seri cihaz lafım yok ama belli bir kullanımdan sonra yine şişti belki gündelik kullanıcı çok farketmeyebilir demek istediğim en üst cihazıda alsanız şişiyor buna yapacak birşey yok henüz.

Androidin 1 seneden sonra şişmeye başladığı doğru bu tepe modellerinde bile geçerli dikkatli kullanıcılar bu hantallaşmayı farkeder. Evde yedek duran xs max cihazım son sürümde bile ilk günküne yakın hızlı ve akıcı. Hiçbir iPhone kadar uzun ömürlü değil sadece performans olarak da değil kamera kalitesi de bozulmadı üstelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 29 Ekim 2024; 14:36:46 >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

Hantallaşma falan filan yok bu sizin gibi elma trollerinin uydurmasidir. S3 mini döneminde kaldığınız için böyle cahil cahil konuşmanız çok normal.

S24 ultra almak istiyordum. Hangi durumda şiştiğini hissettiniz ne gibi bir durumda bu stabilite kaybı oluşturdu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt

eğer uzun süre android kullanıyorsanız şişmeyi hissetmeyebilirsiniz aynı gelebilir iPhone kullandıktan sonra eğer kullanırsanız anlarsınız sistemin lag delaylı şekilde çalıştığını cihaz kötü demiyorum hatta şahane bana göre kamerası mükemmel fakat android işte işi bozuyor.

Kardeşimde iphone 13 var ben s20 fe den ona geçince donuyormuş gibi hissediyorum. 120 hz den 60 hz ye geçince takılarak menü geçişi var gibi geliyor. Kardeşimde aynısını söylüyor. Hala 60 hz ekran çıkarmak iphonea yakışmamış.

Ben demek istediğinizi anladım hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt

evet herz olayı farklı 60hz kullanılıyor hala şaka gibi ona ayrı söyleniyorum zatende benim demek istedim android'in arada bir kasması yavaş çalışması ve 1001 tane bugları galeride mesela thumnailsler bazen aşırı geç geliyor saçma sapan çalışıyor iOS gibi stabil çalışamıyor donanım olarak s24 yazılım olarak ios ortaklaşa bi cihaz çıkarsalar keşke yok satar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.