Şimdi Ara

Kontağı yarım çevirince gelen ses (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Bugün aracı yetkili Peugeot servisinde yıllık bakımını yaptırırken motor yıkama + koruma (Würth galiba kimyasal) da yapıldı. Teslim aldıktan sonra daha önce gelmeyen gıcırtı tipi bir ses geliyor. Kontağı deliğe sokup yarım çevirince aşağıdaki resimdeki körüklü ve ucu beyaz parça sağ-sol yönünde hareket ediyor ve ses o esnada geliyor. Tecrübeli arkadaşlar el atarsa sevinirim.

Bir de Würth motor yıkama ilacı ile bile olsa işlem sonrası klima, alternatör veya körüklü parçalar, rulmanları ayrıca yağlamak gerekli mi acaba?

Sarı ok ile işaretledim. Kontağı yarım açınca ve kontağı kapatınca ucunda körük olan parçanın anlık hareketi ile gıcırtı / garç karışımı anlık bir ses geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Haziran 2018; 20:11:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende astra h var kontağı yarım çevirince fan ön cama hava verecek şekilde ayarlı ise gıcır gıcır ses geliyor fan ayarını başka yere çevirince ses gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimalle bu körüğün içinde yağlayıcı bir şey vardı, gres yağı gibi. Yıkama yapılınca içeriye su girdiyse yağı dışarı atmıştır. O yüzden ses yapıyor olabilir.

Bence hiç uğraşmadan önce yetkili servise götürün. Sonuçta yaptıkları işe güvendiğiniz için fazla para verip onlara götürdünüz. Durumu anlatın, sorun çıkarmazlarsa ne ala.

Hiç takmazlarsa wd40 sprey alıp körüğün içini tekrar yağlamayı deneyebilirsiniz.

Not: Resmi bir türlü büyütemedim. Eğer önemli ve hassas bir parça ise wd40 zarar verebilir, önce ne olduğunu öğrenmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Büyük ihtimalle bu körüğün içinde yağlayıcı bir şey vardı, gres yağı gibi. Yıkama yapılınca içeriye su girdiyse yağı dışarı atmıştır. O yüzden ses yapıyor olabilir.

Bence hiç uğraşmadan önce yetkili servise götürün. Sonuçta yaptıkları işe güvendiğiniz için fazla para verip onlara götürdünüz. Durumu anlatın, sorun çıkarmazlarsa ne ala.

Hiç takmazlarsa wd40 sprey alıp körüğün içini tekrar yağlamayı deneyebilirsiniz.

Not: Resmi bir türlü büyütemedim. Eğer önemli ve hassas bir parça ise wd40 zarar verebilir, önce ne olduğunu öğrenmek lazım.
    Yanıtınız için teşekkür ederim hocam öncelikle. Resmin linkini buraya koyayım. Büyütebilirsiniz bu şekilde direkt tıkladıktan sonra.

https://store.donanimhaber.com/46/56/c2/4656c26190e570bac1498d657653f7d4.png

O ok ile gösterdiğim beyaz kapak hafif gevşek yapıda ama geçmeli. Ucunda bir mil var ve onu çevreleyen de bir körük var. Kontağı yarım çevirince garrç diye bir gıcırtı sesi geliyordu. Kaputu açıp dikkatli bakınca o parçanın yarım kontak ve kontağı tamamen kapatma anlarında anlık olarak sola ve sağa hareket ettiğini gördüm. Dediğiniz gibi gres vb. parçaların motor yıkama sonrası yağının azalması veya alışmaması şeklinde yorumluyorum. Serviste yetkin eleman yok ve durum normal deyip gönderiyorlar. Sizce ben sprey sıvı gres alıp o körüğün hareket ettiği yapı üzerine sıksam sıkıntı yaşar mıyım? Bir de garip bir ses yine yıkama sonrası klima kompresörü mekanizmasından geliyor motor yıkama sonrası, daha çok rölantide iken duyuyorum. Daha öncede motor yıkama yaptırdım ama sorun olamamıştı. Üstelik kullandıkları kimyasal sanırım Würth olması lazım. Acaba uygulamada mı hata var? Würth hareketli parçaların gres vb. kritik önem arz eden yağlarını alıp götütüyorsa bunu nasıl çözüm olarak piyasaya sürüyor, bunu düşünmemişler mi adamlar acaba?

Kol gibi bakım parası verdim ama memnun kalmadım malesef. Peugeot.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Haziran 2018; 8:45:38 >

• yıkama ile alakasının olduğunu düşünmüyorum

araç modelini ve vites seçeneklerini yazarsanız parçanın ne işe yaradığını bulabilirim

edit: debriyaj teline benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 9 Haziran 2018; 15:24:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

yıkama ile alakasının olduğunu düşünmüyorum

araç modelini ve vites seçeneklerini yazarsanız parçanın ne işe yaradığını bulabilirim

edit: debriyaj teline benziyor
    Hocam araç yarı otomatik robotize Etg5 şanzımanlı ömür törpüsü Peugeot 208. Parçanın şekli, fotoğrafı ve konumu ve çıkardığı gırcırtı sesi hakkında hepsini yukarıda belirttim. Kontağı yarım açınca ve kontağı kapatınca hareket ediyor 2 saniye kadar. Ses de tam o an çıkıyor. Bence motor yıkama yüzünden oldu ama emin değilim. Umarım görüş bahşedersiniz. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Haziran 2018; 17:19:7 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Valla hocam malesef etg5 hakkında hiçbir bilgi sahibi değilim sallama cevap vererek sizi yanıltmak istemem

Etg5 ten anlayan birine ihtiyacınız var

Neticede şanzıman parçası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Valla hocam malesef etg5 hakkında hiçbir bilgi sahibi değilim sallama cevap vererek sizi yanıltmak istemem

Etg5 ten anlayan birine ihtiyacınız var

Neticede şanzıman parçası
    Şanzıman parçası olduğu kesin mi? İmmobilizer veya yakıt pompası ile alakalı bir yardımcı parça diyen de var da hocam çevremde. Debriyaj aksiyoneri uzantısına benzettim sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Haziran 2018; 19:4:23 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Resimden görebildiğim kadar sanzimana bağlı bu parça

Yakıt pompası ve immo orada olmaz

Sanzimanin çalışma prensibi bilmediğim için şu parça diyemiyorum ama şanzımanın parçası tel gibi de bi değişik

• Dostum o parca ve iceride uzantisi olan dislilerden ses geliyor. Parca vites aksiyoneri yari otomatiklerde oluyor. Degistirmekte fayda var. yolda birakmiyor ancak baski balatanin erken yipranmasina sebep oluyor. Fiyatlari biraz yuksek olabiliyor. Debriyaj citasi diye de geciyor. Umarim sorunun hallolur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.