Şimdi Ara

Araç Sileceği Kaldırılması Sonucu Oluşan Kaporta Hasarı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Az önce, fabrika otoparkına çizgiler ortalanmış halde parkettiğim arabamın sileceklerinin zorlanarak kaldırıldığını ve bu sebeple çizik meydana geldiğini farkettim.

Fabrika yönetimine durumu açıklayan mail gönderdim, muhtemelen gün içerisinde kimin bu hasara sebep olduğunu tespit edeceğim. Oluşan hasar belki büyük değil, lakin sileceklerin kanırtılarak akabinde de kaputu çizerek kaldırılmasına çok kızdım.

Bu hasarı verene yapmam gerekenler/yapabileceklerim nelerdir?

Edit: Arkadaşlar çizgiler ortalanmış halde park ettiğimi belirtmeme rağmen sürekli düzgün park etseydin yazılmış. Aracımı iki çizgi arasına ortalanmış halde |o| şeklinde park etmiştim zaten, ben takıntılı insanım asla yamuk park etmem arabamı. Hatta yanımdaki yamuk park ettiyse onun bitişiğine yine yamuk olarak park etmek yerine, daha uzağa ama hizalı olarak park ederim Araç Sileceği Kaldırılması Sonucu Oluşan Kaporta Hasarı Hakkında 

Edit 2: Ne yazık ki araçları net olarak gören kamera bulunamadı. Uzaktan gören dome kamera kayıtlarından tespit edilen kadarıyla belediye ekiplerine ait kepçe geldikten hemen sonra hem benim aracın hem de solumda bulunan Octavia'nın silecekleri havaya kaldırılmış gözüküyor. Ancak kimin kaldırdığı kayıtlardan belli olmuyor. Bu görüntü ile polise gidip mala zarar vermekten şikayetçi olsam işleme alırlar mı acaba?

İlk durum

Belediye ekipleri

Silecekler kaldırılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 13 Ekim 2021; 12:56:44 >

• 2012'de komşumuzun arabasında park halindeyken sanki ağır vasıta geri manevra yaparken çarpmış gibi bir hasar oluşmuştu. Tam olayın üstüne denk gelmiştim. Araç sahibi aynı yolu kullanan, yol çalışması yapan belediye kamyonlarından şüphelendi. Çarpıp kaçtıklarını varsayarak sağı solu aramaya başladı. Biraz uzak kalsa da köşede bir iş yerinin kamerası vardı. Kamyonun manevra ile bu hasarı vermesi imkansızdı. Kavşağı biraz inceleyince duvarın dibinde araca ait stop lambası parçası buldum. Meğer hanımı araç geri vitesteyken panik yapıp doğrudan hızla duvara giydirmiş. Tam köşeye denk geldiği için, aynı zamanda bölgede yol çalışması da olduğu için ilk bakışta kamyon çarpmış izlenimi veriyordu. Olay orada kapandı. Elinize net bir görüntü geçinceye kadar size tavsiyem ihtimal üzerine harekete geçmemeniz yönünde olacaktır. Başka bir kişi de yapmış olabilir. @talhadogdu

Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Sileceği Kaldırılması Sonucu Oluşan Kaporta Hasarı: Yasal Sonuçları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç sileceğinin kaldırılması, bazı durumlarda yasal sonuçları olan bir eylem olabilir. Türkiye'de trafik mevzuatına göre, araç sileceğinin kaldırılması bir trafik ihlalidir ve cezai yaptırımlara tabidir.

Sileceği Kaldırmak Suç Mu?

Evet, arabanın sileceğini kaldırmak bir suçtur. Trafik Yönetmeliği'ne göre, "araç sürücüleri, araçlarını hareket ettirirken camlarını, sileceklerini, aynalarını ve dış aydınlatma cihazlarının görüşü kapayacak şekilde kar veya buzdan arındırmak zorundadır." Bu nedenle, sileceği kaldırmak bir trafik ihlali olarak değerlendirilir.

Silecek Kaldırmanın Cezası Nedir?

Silecek kaldırma ihlali için uygulanan ceza, ihlalin türüne ve sürücünün geçmişine göre değişebilir. Genellikle, sileceği kaldırmak idari para cezası ile sonuçlanır. Ancak, bu eylemin bir tehlike yaratması veya başka bir hasara yol açması durumunda, daha ağır cezalar da uygulanabilir.

Silecek Kaldırmanın Kaporta Hasarına Etkisi

Silecek kaldırma, yalnızca yasal sonuçlara değil, aynı zamanda aracın kaporta hasarına da yol açabilir. Silecekler, yağmur ve kar gibi hava koşullarında görüşü iyileştirerek sürüş güvenliğini sağlamak için tasarlanmıştır. Silecek kaldırıldığında, sürücünün görüşü azalır ve bu da kazalara yol açabilir.

Ayrıca, silecek kaldırma işlemi sırasında, silecek kolları veya silecek lastikleri hasar görebilir. Bu hasarlar, aracın kaporta görünümünü bozabilir ve onarım maliyetlerine neden olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç sileceğini kaldırmak bir trafik ihlali olduğu için, bu eylemden kaçınılmalıdır. Aracınızın silecekleri çalışmıyorsa, en kısa sürede bir servise giderek tamir ettirmeniz önerilir. Bu şekilde, yasal sonuçların yanı sıra olası kaporta hasarlarının da önüne geçebilirsiniz.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Silecek kaldırmak suç mu: Arabanın sileceğini kaldırmak bir trafik ihlalidir.
    • Arabanın sileceğini kaldırmak suç mu: Evet, arabanın sileceğini kaldırmak bir suçtur.
    • Araba sileceği kaldırmak suç mu: Silecek kaldırma trafik mevzuatına göre bir ihlaldir.
    • Silecek kaldırmak cezası: Silecek kaldırma ihlali genellikle idari para cezası ile sonuçlanır.
    • Silecek kaldırmak küfür: Silecek kaldırma eylemi küfür olarak değerlendirilmez.
    • Arabanın sileceğini kaldırmak ne demek: Arabanın sileceğini kaldırmak, silecekleri camdan ayırmak anlamına gelir.
    • Silecek kaldırmak: Silecek kaldırma, trafik mevzuatına göre bir trafik ihlalidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yasal olarak kaputun boyanması + boya kaynaklı oluşan değer kaybı (sigortaların hesapladığı yöntem ile hesaplanarak) kadar olması lazım. Bunu da karşı taraf doğrudan çıkarıp ödemeyi kabul etmez ve yasal sürece girmek gerekir. Makul bir uzlaşma teklifi gelirse kabul edip geçilebilir.
  • hocam geçmiş olsun, silecekteki beyazlık iyice silince bence çıkar gibi, arabanın boyası bulaşmışa benziyor. Kaput içinde yukardaki arkadaş bence abartmış kaputun boyanmasından bahsetmiş ama gerek yok arabanın değerini düşürmeye.. O kısma serviste rötuş yaparlar.

yalnız benim merak ettiğim çizgileri ortalamanıza rağmen kim neden sileceği kaldırmış, hiç sevmediğim bir şey şu silecek kaldırma..

• Fark etmediğiniz bir hata yapmamış iseniz, bence değer kaybı vesaire yerine "mala zarar vermek"ten şikayetçi falan olup işlem yapın, o zaman bunu yapan zat için daha güzel bir ders olabilir.

Hele hele kimisi böyle "burası benim yerim" modunda sağa sola çökmeye, kendi yeri bellemeye çalışıyor, öyle bir tipse daha da güzel olur.

Zamanında Ankara'da karşı apartmanda bi lavuk böyle yapıyordu, "burası benim evim" diye kaldırım kenarına park eden araçların silecekleri kaldırıyordu.

Bir gün gelip birisi adama sağlam patlayınca bir daha devam edemedi Araç Sileceği Kaldırılması Sonucu Oluşan Kaporta Hasarı Hakkında 

• Biz de ara şaka olsun diye arkidişin sileceklerini kaldırırız ama kanırtmak nedir ya...

• Mala zarar verme suçu olur. Görüntüleri vs alıp savcılığa şikayet edin. Uzlaştırma aşamasında aracın zararını talep edin zarar giderilmezse uzlaşma olmaz dava açılır. Mahkeme aşamasında da zararınızın faturasını sunup gidermesini isteyin giderirse şikayetten vazgeçersiniz dosya düşer. Vazgeçmezseniz sicili de temizse HAGB alır. Eğer zararı gidermezse para cezası alır. Uğraşmak isterseniz ceza dosyasının bir fotokopisi ile Asliye Hukuk mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz. Tüm bu aşamalarda avukatınız olursa ayrıca karşı taraf maktu vekalet ücreti ödemek zorunda kalır.
  • aracı bir dahakine aşağıdaki şekilde park edrseniz sorun olmayacaktır

Mercan Satış ve Servis Hizmetleriyoutube
    VOLKSWAGEN ARAÇLARIN SİLECEKLERİ KAPUTA ZARAR VERMEDEN NASIL YUKARI KALDIRILIR?
    https://www.youtube.com/watch?v=lyS_Cavp0Ek
  • hocam malesef benim aracımdada aynı durum var

• quote:

Orijinalden alıntı: f.gulteki

Mala zarar verme suçu olur. Görüntüleri vs alıp savcılığa şikayet edin. Uzlaştırma aşamasında aracın zararını talep edin zarar giderilmezse uzlaşma olmaz dava açılır. Mahkeme aşamasında da zararınızın faturasını sunup gidermesini isteyin giderirse şikayetten vazgeçersiniz dosya düşer. Vazgeçmezseniz sicili de temizse HAGB alır. Eğer zararı gidermezse para cezası alır. Uğraşmak isterseniz ceza dosyasının bir fotokopisi ile Asliye Hukuk mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz. Tüm bu aşamalarda avukatınız olursa ayrıca karşı taraf maktu vekalet ücreti ödemek zorunda kalır.

Hocam güvenlikten gelen ilk görüntülerde ne yazık ki arabayı net bir şekilde çeken kamera bulunamamış. Aracı köşeden gören bir dome kameradan zoom yapılarak inceleyebilmişler sadece. Bu sebeple daha detaylı bakılacak kayıtlara.

Ancak ilk tespit kadarıyla belediyeye ait iş makinası ekipleri benim arabanın önünde birkaç dakika durmuşlar, benim için ilk şüpheli onlar gibi duruyor. Araca zarar veren kişi net bir şekilde gözükmediği için yine de şikayetçi olmak mantıklı mı yoksa pazartesiyi bekleyip daha net görüntü varsa onunla mı şikayetçi olmamı önerirsiniz?

Araca zarar verenden benim maddi bir beklentim yok açıkçası, muhtemelen o bölgeyi tamir bile ettirmem. Ancak bugün benim aracıma zarar veren yarın bir başkasına da bu hareketi yapabileceği için kanunen hakkında işlem yapılmasını istiyorum. Şikayet için polis karakoluna mı gitmemi önerirsiniz yoksa direk savcılığa dilekçe mi vermeliyim?

• Shelby_ kullanıcısına yanıt

Hocam sileceklerin park modu özelliği olduğunu biliyorum lakin aracımı her park ettiğimde silecekleri park moduna almak çok da sürdürülebilir değil.

• talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Net görüntüler varsa Savcılığa gitmeniz daha iyi olur. Polis bazen iş yoğunluğundan bundan bişey çıkmaz diyerek ağırdan alabiliyor. Esas soruşturma makamı her durumda savcılık. Görüntüleri bir an evvel alabilirseniz çok iyi olur. Alsanız da almasanız da pazartesi gidin. Sonradan siz de delil toplayabilirsiniz.
    Belediye görevlisi ise naçizane şikayet etmenizi öneririm. Böyle kişiler kamu adına çalışmamalı bir şekilde cezasını almalı diye düşünüyorum.
  • Net görüntü varsa savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Net görüntü yoksa pek bir şey olmaz. Park ettiğiniz yer yanlış yer ise trafik cezası yiyebilirsiniz.
  • ya bu silecek kaldıranlara ben de gıcık oluyorum.

uyuz sokak köpeği böyle sağa sola işeyerek yerini belli eder ya,

bu tipler de genelde böyle yerini belli ediyorlar aklınca

genelde apartmanlarda 50 yaş üstü , boş emekliler, ya da yaptığı işten ziyade yoldan geçenleri dikizleyen boş esnaf yapar böyle hareketler.

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

Ne alakası var sen düzgün park etmezsen kaldırırlar sileceğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 9 Ekim 2021; 14:40:2 >
  • bunu yapanın ellerini bi daha her hangi bi şeyi kaldıramayacak şekle sokacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Ne alakası var sen düzgün park etmezsen kaldırırlar sileceğini.

Hocam ben biraz takıntılı bir insan olduğum için her zaman aracımı çizgileri ortalayarak park ederim.

Benim durumda var bir iş ama bakalım ne çıkacak altından

• Ben anlamadım şimdi.Çizgileri ortalamak ne demek.

İki çizgi arasına park ettin demi bu olay oldu yoksa çizgiyi mi ortaladında bu olay oldu.

• Adamlar sürtünmeyi minimuma indirmek için harika bi tasarım detayı, harika bi mühendislik yapmışlar ama cehaleti hesaba katmamışlar.

Bu sileceklere el atan sanıyor ki illa kalkacak, bu zihniyetle asıldıkça asılıyor bi de.
  • İki çizginin arasına parkettiysen bir şekilde kim olduğunu bul bir avukat ile dava aç. Hatta arabanın serviste kaldığı süre boyunca taksi kullan fiş iste onları da karşıya yık. Hatta saatte kaç lira kazandığını hesaplayıp onu araçla uğraşırken harcadığın zamanla çarpıp onu da iste.

Eğer çizginin üstüne bırakıp 2 araçlık yer kapattıysan bir daha yapmamanı öneririm. Daha fazlasını da yapan çıkar. Israrla iki araçlık yer kaplayanların sileceklerini kaldırmayı bırak silecek kollarını kıranlar bile var.
  • 2012'de komşumuzun arabasında park halindeyken sanki ağır vasıta geri manevra yaparken çarpmış gibi bir hasar oluşmuştu. Tam olayın üstüne denk gelmiştim. Araç sahibi aynı yolu kullanan, yol çalışması yapan belediye kamyonlarından şüphelendi. Çarpıp kaçtıklarını varsayarak sağı solu aramaya başladı. Biraz uzak kalsa da köşede bir iş yerinin kamerası vardı. Kamyonun manevra ile bu hasarı vermesi imkansızdı. Kavşağı biraz inceleyince duvarın dibinde araca ait stop lambası parçası buldum. Meğer hanımı araç geri vitesteyken panik yapıp doğrudan hızla duvara giydirmiş. Tam köşeye denk geldiği için, aynı zamanda bölgede yol çalışması da olduğu için ilk bakışta kamyon çarpmış izlenimi veriyordu. Olay orada kapandı. Elinize net bir görüntü geçinceye kadar size tavsiyem ihtimal üzerine harekete geçmemeniz yönünde olacaktır. Başka bir kişi de yapmış olabilir. @talhadogdu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.