Arkadaşlar merhaba, Az önce, fabrika otoparkına çizgiler ortalanmış halde parkettiğim arabamın sileceklerinin zorlanarak kaldırıldığını ve bu sebeple çizik meydana geldiğini farkettim. Fabrika yönetimine durumu açıklayan mail gönderdim, muhtemelen gün içerisinde kimin bu hasara sebep olduğunu tespit edeceğim. Oluşan hasar belki büyük değil, lakin sileceklerin kanırtılarak akabinde de kaputu çizerek kaldırılmasına çok kızdım. Bu hasarı verene yapmam gerekenler/yapabileceklerim nelerdir? Edit: Arkadaşlar çizgiler ortalanmış halde park ettiğimi belirtmeme rağmen sürekli düzgün park etseydin yazılmış. Aracımı iki çizgi arasına ortalanmış halde |o| şeklinde park etmiştim zaten, ben takıntılı insanım asla yamuk park etmem arabamı. Hatta yanımdaki yamuk park ettiyse onun bitişiğine yine yamuk olarak park etmek yerine, daha uzağa ama hizalı olarak park ederim Edit 2: Ne yazık ki araçları net olarak gören kamera bulunamadı. Uzaktan gören dome kamera kayıtlarından tespit edilen kadarıyla belediye ekiplerine ait kepçe geldikten hemen sonra hem benim aracın hem de solumda bulunan Octavia'nın silecekleri havaya kaldırılmış gözüküyor. Ancak kimin kaldırdığı kayıtlardan belli olmuyor. Bu görüntü ile polise gidip mala zarar vermekten şikayetçi olsam işleme alırlar mı acaba? İlk durum Belediye ekipleri Silecekler kaldırılmış < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 13 Ekim 2021; 12:56:44 > |
Araç Sileceği Kaldırılması Sonucu Oluşan Kaporta Hasarı: Yasal Sonuçları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Araç sileceğinin kaldırılması, bazı durumlarda yasal sonuçları olan bir eylem olabilir. Türkiye'de trafik mevzuatına göre, araç sileceğinin kaldırılması bir trafik ihlalidir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sileceği Kaldırmak Suç Mu?
Evet, arabanın sileceğini kaldırmak bir suçtur. Trafik Yönetmeliği'ne göre, "araç sürücüleri, araçlarını hareket ettirirken camlarını, sileceklerini, aynalarını ve dış aydınlatma cihazlarının görüşü kapayacak şekilde kar veya buzdan arındırmak zorundadır." Bu nedenle, sileceği kaldırmak bir trafik ihlali olarak değerlendirilir.
Silecek Kaldırmanın Cezası Nedir?
Silecek kaldırma ihlali için uygulanan ceza, ihlalin türüne ve sürücünün geçmişine göre değişebilir. Genellikle, sileceği kaldırmak idari para cezası ile sonuçlanır. Ancak, bu eylemin bir tehlike yaratması veya başka bir hasara yol açması durumunda, daha ağır cezalar da uygulanabilir.
Silecek Kaldırmanın Kaporta Hasarına Etkisi
Silecek kaldırma, yalnızca yasal sonuçlara değil, aynı zamanda aracın kaporta hasarına da yol açabilir. Silecekler, yağmur ve kar gibi hava koşullarında görüşü iyileştirerek sürüş güvenliğini sağlamak için tasarlanmıştır. Silecek kaldırıldığında, sürücünün görüşü azalır ve bu da kazalara yol açabilir.
Ayrıca, silecek kaldırma işlemi sırasında, silecek kolları veya silecek lastikleri hasar görebilir. Bu hasarlar, aracın kaporta görünümünü bozabilir ve onarım maliyetlerine neden olabilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Araç sileceğini kaldırmak bir trafik ihlali olduğu için, bu eylemden kaçınılmalıdır. Aracınızın silecekleri çalışmıyorsa, en kısa sürede bir servise giderek tamir ettirmeniz önerilir. Bu şekilde, yasal sonuçların yanı sıra olası kaporta hasarlarının da önüne geçebilirsiniz.
Anahtar Kelimelerin Kullanımı:
- Silecek kaldırmak suç mu: Arabanın sileceğini kaldırmak bir trafik ihlalidir.
- Arabanın sileceğini kaldırmak suç mu: Evet, arabanın sileceğini kaldırmak bir suçtur.
- Araba sileceği kaldırmak suç mu: Silecek kaldırma trafik mevzuatına göre bir ihlaldir.
- Silecek kaldırmak cezası: Silecek kaldırma ihlali genellikle idari para cezası ile sonuçlanır.
- Silecek kaldırmak küfür: Silecek kaldırma eylemi küfür olarak değerlendirilmez.
- Arabanın sileceğini kaldırmak ne demek: Arabanın sileceğini kaldırmak, silecekleri camdan ayırmak anlamına gelir.
- Silecek kaldırmak: Silecek kaldırma, trafik mevzuatına göre bir trafik ihlalidir.