Şimdi Ara

Dolu Hasarı [Ön Cam ve Kaporta Hasarı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
13.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünkü dolu yağışında bir çok arabanın camı patladı, kaportası hasar gördü ve doğal olarak kendi aracımda bu dolu yağışından payını düşeni aldı. Aracı alalı yaklaşık 7 ay oldu ve şuana kadar bir hasarı yoktu.

Dolu yağışında ön cam çatladı ve kaportada(kaput, tavan, ön çamurluk) dolu göçükleri meydana geldi. Kaskomda dolu yağışı klozu var fakat oluşan hasarların çok tutabileceğinden korkuyorum. Kaskodan yaptırırsam doğal olarak tramere yansıyacak ve ön cam ve kaportadaki göçüklerin onarımı aşağı yukarı 4-5 bin tl gibi bir rakam tutacak. Aynı zamanda hasarsızlığımda bozulmuş olacak.

Normalde 1 sene içerisinde 1 tane cam değişimi hakkım var ve değiştiğinde hasarsızlığım bozulmuyor. Fakat dolu göçüklerini de yaptırırsam hasarsızlığım bozulacak.

Bu akşam bir kaç kaportacıdan, autoking'den ve yetkili servisten fiyat alacağım. Duruma göre camı kaskodan değiştirmeyi, göçükleri ise cebimden yaptırmayı düşünüyorum.

Bir yandan da kasko bugünler için var, niye cebimden para çıksın diye düşünüyorum fakat net olarak karar veremedim.

Sizce araçdaki bütün hasarı kaskodan yaptırsam ve yarın bir gün satarken tramerde 4-5 bin tl'lik "Dolu Hasarı" görünse, çok değer kaybeder mi? Bizim ölücüler her şeyden kıl kapıp, fiyat düşürmeye çalışıyor bildiğiniz gibi.

Dolu Hasarı [Ön Cam ve Kaporta Hasarı] Dolu Hasarı [Ön Cam ve Kaporta Hasarı]

** 11 Ekim Güncelleme **

7 Ekim Cumartesi günü AutoKing'e mini onarım hasar tespiti için gitmiştim. Kapıdan girerken "Dolu onarım kapasitemiz doldu." pankartının söküldüğünü gördüm. İçeridekilerle konuştuğumda, dolu onarımı için tekrardan kayıt aldıklarını belirttiler. Mini onarım ile yaptıracağım yer ise kapıda sürtme sonucu oluşan ufak göçüktü. Oradaki arkadaş ile konuştuğumda, madem aracı dolu onarımına sokacaksınız, aracı bırakırken belirtin, orayı da yaparlar dedi. Neyse ben dolu onarımı için kaydımı yaptırıp döndüm.

Dün sabah erken saatte aradılar ve bugün için sabah aracı evraklarla birlikte teslim edebilirsiniz denildi. Bu sabah servise gittim, evrakları ve aracı teslim ettim. Hasar tespiti gün içerisinde yapılıp, tarafıma haber verilecek. En az 1 hafta süreceğini söylediler.

Daha önce kaskodan dosya açtırıp, aracımın ön camını yetkili serviste değiştirmiştim. Oluşturulan dosya üzerinden, dolu onarımı devam ettirilecekti fakat dosya kapalı olarak görünüyormuş. Sigorta ile konuştuğumda önce AutoKing servisinin dosyayı kendi üzerine alması gerektiğini daha sonra ise dosyayı aktif hale getirebileceğini belirttiler.

Şuan aracın hasar tespiti yapılmadığı için kasko ile iletişime geçilip, dosya aktif hale getirilmedi. Bu yüzden şuanda ikame araç talep edemiyorum. Gün içerisinde hasar tespiti yapılıp, yarın sabahtan dosyanın aktif hale getirileceği belirtildi.

AutoKing'de aracını yaptırmak isteyen arkadaşlar, sıra için isim yazdırabilirler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Valla gayet güzel fotoğraflamışsınız ben bu aracı alacak olsam bakmam açıkcası bu hasarlara, motoru düzgün bir sıkıntısı yok, camı da yetkili serviste değişecek sonuçta. Ama bizim Türk zihniyeti araca takla atmış muamelesi yapacak, kusura bakmayın.
  • İstanbulda yaşayan arkadaşlar , Allah her konuda yardımcınız olsun ...
  • kaskom olsaydı ve arabam bu durumda olsaydı hasarı cebimden yaptırsaydımenayimiyim ahmakmıyım diye düşünürdümsizinle alakası yok kendi yorumum.
  • ilk olarak geçmiş olsun . Allah daha beterinden saklasın
    siz ilk olarak kaskonuzla irtibata geçin raporunuzu tutturun
    ardından o resimlerden en fazla 1500-2000 lira masraf çıkar
    yetkili servisler bile şu anda göçük dolu tamiri yapıyor
    ama sizin yerinizde olsam biraz beklerim servisler ve göçükçüler ana baba günüdür
    1 liralık işe 10 lira isterler biraz vaktiniz varsa öyle binin ve sonra yaptırın , ayrıca kaskoyu
    neden yaptırıyoruz bu işler için , güzelce resimleyin daha detaylı olur biter sonuçta stüne bina çökmemiş aracın
  • Benden size tavsiye şuan için beklemede kalın şimdi sıra çoktur ve işçilikte pek özen göstermezler ve 1 ise 2 tl fiyat çekerler 2 ay sonra yaptırın derim
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    Sigortaya bildirmek için belli bir süre var mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bir nevi doğal afet bu, gayet güzel de fotoğraflamışsınız aracınızı ben alacak olsam kafamda bir şüphe olmazdı açıkçası ikinci elde. Bir çok kişi de bu dertten muzdarip oldu zaten. Yine de kaskodan ve elden yaptırmak arasında ne gibi farklar oluyor araştırın ve hangisi içinize sinerse onu yaptırın derim.
  • Fotoğrafları detaylıca arşivleyin... Dışardan fiyat alın; vakumlama ile birçok göçük, boya vs. gerekmeden düzeltilebiliyor. Çıkan maliyete göre karar verirsiniz...
  • Kasko yaptirdinda 300-400 artacak kasko masrafinda 1000-1500 ise tabiki kaskodan yaptir derim ama kasko masraf ayni güveni fiyatta hiç kaskoyu bozdurma derim
  • Kaskodan yaptır. Seneye kasko zamanı gelince aracın devrine eşine yada babana devret. Onların da kişisel indirimi var ise bu seneden bile ucuza yaptırırsın kaskoyu.
  • Hocam selamlar,

Aynı durum benim başımda var. Nasıl ilerlemem gerektigi konusunda kafam karisik ama buyuk ihtimal kendim yaptiracağım. Kasko uzerinden yapılacak onarimda autoking vs ne kadar özenli ve dikkatli yapar para vermemek icin bu risk alinir mi? Ozel servise nazimiz gecer diye dusunuyor siciline islenmemeside ayri bir durum.

Ne kadar fiyat aldiniz ve gorustugunuz yerlerin onerisi ne oluyor?
  • İstanbulda birine satarsınız. Binlerce araç etkilenmiş artık kabul edilmesi gerekn bir durum. Takla atmış değil, dolu hasarı oluşmuş.
    Fakat alacak kişi araç su altında kalmış olabilir diye kıllanırsa bilmem.
  • O değil de şimdi galericilerin eline iyi fırsat geçti. Taklali aracı bile bu dolu yağışından olmuş gibi keriz avına çıkacaklar.
  • Sayın Front Black,

Ne tür bir işlem yaptırdınız, sonuçtan memnun musunuz bilgi verebilir misiniz rica etsem!.
  • Ben de aynı ikilemi yaşıyorum. Bu özel mini onarım merkezlerinde kasko geçiyor mu? Bilgisi olan var mı? Yetkili servis bunlarla uğraşmaz hele benim Citroen direkt parça değişmemiz lazım der.

Bu göçüklere boyasız düzeltme yaptıran varsa yer ve fiyat bilgisi paylaşırsa çok makbule geçer...
  • Bugün oto king maltepe ye gittim.Adamlar sene sonuna kadar dolu hasar yapımını kapatmışlar. Kesinlikle dolu hasarı icin araç almiyorlar. Gidecekler e duyurulur.
  • Şunu sormak istiyorum.göçük işlemlerini iyi bir usta bulup sanayi tarzı bir yerde yaptırmak istiyorum.Çünkü auto king gibi yerlerin gerekli özeni gostermeyecegini düşünüyorum. Kaskom var.Fatura alsam.Parayı odesem. Bu parayı daha sonra kasko şirketinden alabilirmiyim?
  • Alabilirsiniz tabi ki.
  • btozmete kullanıcısına yanıt
    Özel servise yaptirirsan expertiz ne kadar hasar kaydi tespit ederse o kadar para alirsin. Yaptirdiktan sonra faturayla alamazsin yani,

Senden adam 4 bin tl ister expertiz 2 bin tl derse o aradaki farki sen karsilamis olursun ayrica kasko hasarsizligin bozulmus olur aracada dolu hasarı olarak islenir. Autokingden yaparsan araca islenir fakat cebinden para cikmaz iscilik kotu olma ihtimali var. Kasko yenileme doneminde Hasarsizlik da bozulmaz. Karar senin bana kalirsa ozel serviste yaptiracaksan hic laskoyu sokma devreye yada autokingde yaptır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.