Şimdi Ara

Arka tampon hasarı ve tramer sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cuma günü arkadan gelen araç duramayıp bana vurdu. Fotoğraf çekip tutanak tutuldu vs servise gittim. Arkadan vurduğu için fotoğraf bile istemiyorlar tutanak olması yeterli dediler neyse benim araçta dışarıdan bakınca tamponda sürtmeler var ve tamponun alt kısmında içeri eğrilme var, servis tamponun alt kısmının değişeceğini ve tamponun boyanacağını söyledi bir de tampon bariyerinde hasar varsa o da değişir dedi. Tampon hasarı dışında araçta en ufak çizik yok çok şükür. Vuran araç bariyere denk gelmiş olacak herhalde çünkü onda hasar var biraz ön tarafı dağıldı, bu durumda tampon bariyerinde de hasar olma ihtimali var diye düşünüyorum.

Şimdi benim kafama takılan; tampon boyası ya da değişimi önemli şeyler değil ama sonuçta tramerde hasar kaydı açılmacak mı? İleride sıkıntı olur mu? Aslında mini onarıma girer mi diye düşündüm o sürtmeler pasta/rötuş hallolur ama tampondaki yamukluk ne olacak? Bir de AutoKing boya işleminden memnun kalmış 1 kişi göremedim boyatma kalsın daha iyi diyenler dahi olmuş o yüzden servis tek seçenek kalıyor.

Şu tramer işi bir yandan güzel ama böyle de sorunları oluyor, millet aracındaki hasarı yaptırmaz oldu artık. Ufacık şeyden servis ne yazacak kim bilir. Şimdi ben aracı satarken ilan versem boyasız yazacağım, adam tramere mesaj atacak sonra milletin ağız kokusuyla uğraş dur. Arabaya bu şekilde binmekte istemiyorum, aslında benim sorum yok biraz dert paylaşmak istedim biraz da belki fikir veren olur diye yazayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı şekilde Cuma günü benim aracımada arka yandan vurdular,stop lambası kırıldı,tampon göçtü ve kırıldı,dün götürdüm servise bıraktım aracı.

Sonuçta plastik aksam,çok fazla canınızı sıkmayın. Kaporta da sıkıntı yoksa dert etmeyin. Fotoğrafları dursun,satarken gösterirsiniz. Alan alır almayan keyfi bilir.
  • Aynı şekilde Cuma günü benim aracımada arka yandan vurdular,stop lambası kırıldı,tampon göçtü ve kırıldı,dün götürdüm servise bıraktım aracı.

Sonuçta plastik aksam,çok fazla canınızı sıkmayın. Kaporta da sıkıntı yoksa dert etmeyin. Fotoğrafları dursun,satarken gösterirsiniz. Alan alır almayan keyfi bilir.

• Karsi tarafin trafik sigortasina değer kaybi için başvuru yapin size verdikleri parayi satacaginiz zaman fiyatinizdan dusersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tampon boyanmış diye hasar kaydı var diyip ağız yapan adamla o an iletişimi kesin zaten hocam. Keşke bende arabamı alırken adam tamponları falan değiştirmiş yada boyatmış olsaydı..
  • Tampon önemli değil ama servis sigortayi kaziklarsa işte o zaman big problem olur
    Ornek 4 bin TL çıkartırsa bence servise bırakmadan başka yerlerde gidin mesela mini onarım yapan bir yere önce oradan fiyat alın derim

• Benimde bir sorum var arkadaşlar şimdi bundan birkaç ay önce kamyon tekerinden fırlayan parça yüzünden klima radyatörü delindi. Bu klima radyatörünü hasarsızlık bişeyi üstünden değiştirdiler. Şuan 5664 e mesaj atınca kayıt yoktur diyor yani şuan araçta hasar kaydı yok değil mi ? ( sadece klima radyatörü başka hiçbir parça değişmedi )

• Tramerde miktar yazmıyor söyle bir ibare çıkıyor.HASAR1-KTT (TARİH) benim arabaya da arkadan vurduklarında böyle bişey çıktı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaza fotograflari ve faturayida gosterirseniz satarken ters durum olusmaz.Herkesin cekindigi YALANCILIK.Bakiyorum ilanlara sadece tampon degisti diyor far vs degismemis sozde 10bintl hasar Sonra arastir dur neresi degismis neresi duzeltilmis.

Acikcasi neyin ne oldugu,serviste ne kadara yapildigi yaziyorsa,yani kaza gecmisi acik ve netse o arac satilir
  • Hicbirsey olmaz.Tramer de carpma 1 carpma 2 diye gozukur.Beniim 1 kere arka tampon 2 park sensoru degisti 1 kerede arka tampon demiri degisti tampon boyandi yetkili serviste.

Faturalari ve fotograflari duruyor.Yapilan yer yetkili servis zaten o yuzden satarken hicbir sekilde ne deger kaybi ne baska birseyle ugrasmiyorsunuz.Arka tampon yuzunden laf eden adam olursa 1 kelime dahi etmeden binin arabaniza gidin mal mal bakakalsin orda.Gitssin olucugunu baska yerde yapsin.

• zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    Bundan 2-3 yıl önce bi tanıdık ışıklarda beklerken motor düşüp önden girmişti, Pasaat'ın ön tampon için o zaman 3500 TL masraf çıkmıştı servisler böyle malesef en basitinden Linea aynasına 300 istiyor adamlar.

• Toxicated kullanıcısına yanıt
    Tramer kaydına geçer ya da geçmez onu bilemiyorum ancak benim bildiğim hemen kayda geçmediği, hatta kayda geçmeden araç satıp sahtekarlık yapanlar var diye biliyorum.

• 1872 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam olalı 3 aydan fazla oluyor 1 hafta önce kontrol etmiştim hala girilmemiş midir sizce ?

• Toxicated kullanıcısına yanıt
    Tam bir bilgim yok ama 3 ayda girerler herhalde bence artık girmezler.
  • Araç hyundai i20 sense arkadan kırmızı ışık ihlali vurdular vuran %100 suçlu arka tampon degişimi masraf 1950 tl. Tramerde ertesi gün gözüktü.
  • ihakkis İ kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun artık servisteyim araçta sıkıntı yok beğenmeyen almasın.

• Herkesin düşüncesi bu olursa yandık.
    - Kaza yaptık ama şükür tramere geçmedi, hasarsız diye satarım ben bu arabayı.

Herkes böyle yapsaydı, küçük veya büyük hasar farketmez, kim kime güvenebilirdi?

Varsa hasar, ufaksa zaten sorun etmez kimse, kaporta hasarından aracı almaktan vazgeçen varsa zaten almasın.
    Kaporta denen şeyin bir yumruk darbesi ile bile yamulduğunu bilen gelsin, bilinçli satıcı gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 23 Kasım 2015; 8:45:28 >
  • 4 kez araçla tutanaklı kaza yaptık 4ündede karşı taraf suçluydu.Hiçbiri tramere geçmedi arkadan önden çamurluktan çarpılmıştı.

Kimseye kazasız diye satmam,zaten expertizde belli olur.Değer kaybıda almamıştım hiçbirinden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    Siz yanlış anladınız galiba derdim kimseyi kandırmak değil sadece tampon hasarından tramer açılması biraz can sıkıcı (açılsın ya da açılmasın demiyorum mevcut durumda can sıkıcı diyorum) daha önce sattığım araçları fotoğrafları ile detaylı anlatarak sattım hatta mekanik değişen parçalarını dahi söylerim sonuçta kullandığınız aracın geçmişini bilmek iyi birşey diye düşünürüm ama buna rağmen fiyat kırmak için türlü taklalar atan kurnazlar çok.

Her ne kadar biz önemsiz birşey olduğunu bilsekte aracı satarken bunda kayıt var diyerek problem yapacak çok insan var, sırf fiyat indirmek için baş ağrıtacaklar var. Ama dediğim gibi elbet aracı alacak iyi bir kişi bulurum benim için dert değil denildiği gibi tampon boyalı diye araç almayacak kişi zaten almasın öte yandan bu durumda masrafı kendisi karşılayıp aracı sonra satarken boyasız/kayıtsız diye satan kişi çok, sahtekar olan bu kişiler bence.

Tekrar söyleyeyim benim canımı sıkan küçük bir hasar nedeniyle 10 aylık aracıma tramer kaydı girilmesi. Tüm bunların nedeni, kırmızı ışıkta duran aracı göremeyip arkadan vuran kişi nasıl trafiğe çıkıyor o da canımı sıkan başka husus.

• geçmiş olsun,

öncelikle merak etmeyin, tampona kimse laf etmez. Eden olursa zaten ikinci el araç alamayacak kişilerdir. İşin bir diğer tarafı boya makinesi ile boyayı tespit edemezler de... Siz şu anda olan "hata boya yok" ibaresini kullanabilirsiniz. Çünkü tampon boyası hata veya kusurdan sayılmıyor... Hasar kaydını soran olursa da tampon boyaması dersiniz olay biter. Zaten fotoğraflı hasarlar sıkıntı çıkarmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.