Şimdi Ara

Kontakt lens aldım ACİL BİR SORUNUM VAR !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
17.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hastaneden kontakt lens aldım yaklaşık 4 saattir gözümde kullanımı çok rahat memnunum ama sol gözümdeki lens bulanık gösteriyor bende miyop+astigmat var astigmattan mı kaynaklanıyor acaba yoksa kirlendi mi soldaki lens yakından bakınca daha da bulanık gösteriyor nedendir acaba yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighPerformance -- 28 Temmuz 2009; 18:23:02 >

• arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
  • Lensin kirlenmesi diye bir şey olamaz.Bazen bende de bulanıklık olur hafif ovuştururum geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

Lensin kirlenmesi diye bir şey olamaz.Bazen bende de bulanıklık olur hafif ovuştururum geçer.

nasıl olamaz
    lensi çıkar bi solüsyonla temizle
    ondan sonra tak
    yeni takıosan bende başlarda bulanık görüyodum biraz zamanla geçiyor
  • tamam bari çıkartıp solisyonlayıp yeniden takıyım şöyle yapılıyo dimi : şimdi lensi çıkarcam avcuma alcan solisyon dökcem biraz hafifce ovalıyacam sonra gözüme takcam dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighPerformance

tamam bari çıkartıp solisyonlayıp yeniden takıyım şöyle yapılıyo dimi : şimdi lensi çıkarcam avcuma alcan solisyon dökcem biraz hafifce ovalıyacam sonra gözüme takcam dimi

evet dikkat et lensi yırtma
  • tamam bende bausch&lomb renu solisyon var kontakt lens için dimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya lensleri çıkarttım ama ondan sonra yemedi geri takamadım
  • dene bi daha
    takana kadarda gelme
  • kardeş lensleri kutusunun içine koydum bi güzel de solisyon doldurdum takmıcam bugün yeter bu kadar macera

bu arada kardeş bi sorum daha olcak sen işi biliyon lensi çıkartırken çimdikliyom çok rahat çıkıyo ama az önce sol gözümdeki lensi çıkartırken hani birşey çok vakumlanır da çıkartırken şap diye ses gelir ya aynen onun gibi ses geldi ama sağ gözümden gelmedi o ses acaba fazla kuruduğundan mı oldu ?
  • olabilir takma o kadar kafaya
    önceleri ben hiç çıkarıp takamazdım hatta lensle uyumayı bile düşündüm bi kere
    sonra üstüne gidip aştım o sorunu
    çıkarıp takmak 5 sn sürmüyo artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadocx

quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

Lensin kirlenmesi diye bir şey olamaz.Bazen bende de bulanıklık olur hafif ovuştururum geçer.

nasıl olamaz
    lensi çıkar bi solüsyonla temizle
    ondan sonra tak
    yeni takıosan bende başlarda bulanık görüyodum biraz zamanla geçiyor

Gözündeyken olağan dışı bir durum olmadığı sürece.Arkadaşda eğer olduysa yazmadığı için bilemiyorum.Senin gözünde hiç bir şey olmamışken lensin kirleniyor mu?Ama rüzgarla toz gelir,karşındaki konuştuğun kişi lama çıkar da küçük bir tükrük parçası gelirse bilemem.

• arkadaşlar bilgilendirme için çok teşekkür ederim lensleri çıkarttım gözlük taktım dehşet baş dönmesi oldu şimdi kesildi bir sorum daha var ben lenslerle futbol kursuna gitmeyi düşünüyorum kaleci olursam çok havaya atlayıp düşeceğim için veya çok sarsılacağım için lens gözümden kayar veya düşer mi??
  • Ben hentbol oynuyorum ve orada da bol bol düşüyoruz,suratımıza nadiren de olsa top geliyor falan filan ama böyle bir sorun olmadı bence.Sende de astigmat varsa Bausch&Lomb'un Toric modelini kullanıyorsundur diye düşünüyorum.Ben bu modeli kullanıyorum ve böyle bir sorunum yok.
  • aynen usta Bausch&Lomb'un Toric modelini kullanıyorum bir sorun olmadıysa süper bilgilendirme için çok sağol
  • Lensi takarken gözünün beyaz kısmına yerleştir ve gözünü oynat, çıkartırkende parmağınla lensi beyaz kısmına çektir ve hafiftan sıkıştır. Daha kolay. Direk gözün renkli kısmının üzerinden sıkıştırıp alma zarar verebilir gözüne...
  • @Orcunsau

hocam birkez de öyle deniyeceğim ama hastanede hemşire bana öyle öğretmişti
  • B&L purevisiontoric ilk lens kullananlar için en iyi marka/modeldir.
    Kendinizi biraz daha alıştırdıktan sonra SoftlensToric yada AirOptix Toric kullanırsanız inanılmaz rahat lens kullanılıyor.. Bunlar kullandığın lense göre biraz daha ince ve daha çabuk yırtılabiliyor. O yüzden başta bir alışman lazım.
    Dikkat etmen gereken bi husus da lens kabını sonuna kadar doldurmayacaksın ve lensi takmasan bile en fazla 2 güne bir solisyonu temizleyeceksin.. Alıştıktan sonra iyiki lens kullanıyorum diyeceksin.

Unutmadan lensin göze alışma süresi vardır 3-4 gün sonra daha iyi oturur gözüne
  • lensi takınca öyle bi sorun olmaması gerekir..düzgün ve çok net görmen lazım.eğer sorun devam ederse bence bi doktoruna gözük..bu arada lens hiç bi şekilde gözünden düşmez..lensler gözündeyken istediğin her hareketi yapabilirsin..
    sadece birinin parmağı gözüne girmesin yeter..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zahiTR

B&L purevisiontoric ilk lens kullananlar için en iyi marka/modeldir.
    Kendinizi biraz daha alıştırdıktan sonra SoftlensToric yada AirOptix Toric kullanırsanız inanılmaz rahat lens kullanılıyor.. Bunlar kullandığın lense göre biraz daha ince ve daha çabuk yırtılabiliyor. O yüzden başta bir alışman lazım.
    Dikkat etmen gereken bi husus da lens kabını sonuna kadar doldurmayacaksın ve lensi takmasan bile en fazla 2 güne bir solisyonu temizleyeceksin.. Alıştıktan sonra iyiki lens kullanıyorum diyeceksin.

Unutmadan lensin göze alışma süresi vardır 3-4 gün sonra daha iyi oturur gözüne

ya kardeş ben lens kutusunu bayağı doldurdum ya sağlam olsun diye işte tipik Türk alışkanlıkları ne zararı olur ki fazla doldursam ??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.