Şimdi Ara

son kullanma tarihi geçmiş yumurta buzdolabında ne kadar taze kalabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
95.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son kullanma tarihinin geçip geçmediğinden emin değilim. 10 gün kadar önce almıştım. alırken tarihini okudum. yanlış hatırlamıyorsam son kullanma tarihi bugünlerde bitecek. daha yumurtaların yarısı duruyor? var mı bilgisi olan?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Yumurtaları Ne Kadar Süre Kullanabilirsin?

Son kullanma tarihi geçmiş yumurtaların güvenle tüketilebilecek süresi, saklama koşullarına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, buzdolabında saklanan son kullanma tarihi geçmiş yumurtalar aşağıdaki süreler boyunca taze kalabilir:

• Pişmemiş: 3-5 hafta
    • Pişmiş: 3-4 gün

Yumurtanın Tarihi Geçerse Ne Olur?

Yumurtanın son kullanma tarihi geçtikten sonra, içindeki bakteri seviyeleri artmaya başlar. Bu bakteriler, gıda zehirlenmesine yol açabilecek toksinler üretebilir.

Tarihi Geçmiş Yumurta Yenir mi?

Son kullanma tarihi geçmiş yumurtaları tüketmek tavsiye edilmez. Bu yumurtalar, gıda zehirlenmesi riski taşır.

Yumurtanın Tarihini Kontrol Etmek

Yumurtaların tazeliğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Yüzdürme Testi: Yumurtayı bir bardak soğuk suya bırak. Taze yumurtalar dibe batar. Yüzen yumurtalar kötüleşmiş olabilir.
    • Koklama: Yumurtayı kır ve kokla. Taze yumurtaların hafif bir kokusu vardır. Kötü kokan yumurtalar tüketilmemelidir.

Şüphen varsa, yumurtanın taze olduğundan emin olmak için her zaman son kullanma tarihini kontrol et. Tarihi geçmiş yumurtaları atmak ve yenilerini satın almak daha güvenlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yumurtayı tuzlu suya at batmıyorsa yeme. Zaten kırdıktan sonra baya bir kokacaktır bozulmuşsa hemen anlarsın. Eğer buzdolabında sakladıysan bozulmamıştır. En fazla bayat yumurta yerin o da bir şey yapmaz. Ama buzdolabında kalmış olması çok önemli.
  •  son kullanma tarihi geçmiş yumurta buzdolabında ne kadar taze kalabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImSoFancy 2

son kullanma tarihi geçmiş yumurta buzdolabında ne kadar taze kalabilir?
    yumurtayı salla böyle tak tuk ses geliyorsa bayattır.eğer ses gelmiyorsa ye gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voliax

Yumurtayı tuzlu suya at batmıyorsa yeme. Zaten kırdıktan sonra baya bir kokacaktır bozulmuşsa hemen anlarsın. Eğer buzdolabında sakladıysan bozulmamıştır. En fazla bayat yumurta yerin o da bir şey yapmaz. Ama buzdolabında kalmış olması çok önemli.

Konunun o kadar beklediğine değecek bir açıklama olmuş
    Teşekkürler
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    hahaha aynen 2 yıl geçmiş, ayrıca açıklama bekliyoruz, o yumurtaları yemiş miydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voliax -- 20 Ocak 2015; 5:49:15 >
  • Voliax V kullanıcısına yanıt
    Yemiştim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Yemiştim hocam
    Hort bende şimdi yedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahana35

Hort bende şimdi yedim

Fıstıklı olsun lütfen
  • Şimdide ben yedim ama 4-5 gün geçmiş olabilir hayır nedir yani 😂😂
  • Hort, bugun son kullanma tarihinin gectigi 1 haftalik yumurtayi kirdim yedim. Cok şükür hastanedeyiz
  • oraykt kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun
    Yumurtayı nereden almıştınız?
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    şoktan alınmış, hep dolapta muhafaza edilmişti. keskinoğluydu markasıda sanırım. işin en b*k tarafıda yemeden önce carefour ve şoka gidip yumurtalara baktım y.t tarihleri 7ekimdi. genelde 2 haftayı geçirmezdim yumurtada. önce bu konuya baktım sonra dedim ki birşey olmaz. spor yaptıgım için sadece beyazını(6 yumurta = 4 beyaz 2 sarı) yedim. midemi yıkadılar sorun yok.
  • bayat yumurtayı yedikten sonra vücuttan çıkan gazlar hiç sağlıklı olmuyor hocam. Bende günlük 4-5 arası yiyorum bazen bayatları denk geliyor sıkıntı oluyor.
  • 2019'da uplamak da bana düşer. 2019'da görüşürüz :D
  • Bozarım bu oyunu.
  • Burda yazilana bakarak yeme kararı aldım. Inşallah bi şey olmaz konu hort 2019 a gelmeden hemde
  • Yedim ölmedim.

2018'den merhaba
  • Birazdan tarihi 3 gün geçmiş yumurta yiyecem evde tekim, eğer çevrimdışı olursam hadi eyw
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.