Şimdi Ara

Kivi Neden Dili Acıtır/Ekşitir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce kivi yedim neden böyle olduğunu merak ettim. Neden acıtır ve ekşitir. Şu an dilimi hissetmiyorum.



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kivi Neden Dili Yakar/Ekşitir?

    Kivi, lezzetli ve sağlıklı bir meyve olsa da, bazı kişilerde dili yakıcı veya ekşitici bir etkiye neden olabilir. Bunun nedeni, meyvenin aktinidin adlı bir enzim içermesidir.

    Aktinidin, proteinleri parçalayan bir enzimdir. Dilin üstündeki hücrelerin yüzeyi proteine sahiptir ve aktinidin bu yüzeyi parçalayarak dilin yanmasına veya ekşimesine neden olabilir.

    Kivi Yedikten Sonra Dilin Yanması Nasıl Geçer?

    Kivi yedikten sonra dilinde yanma veya ekşime hissediyorsan, aşağıdaki adımlar yardımcı olabilir:

    • Su İç: Su, aktinidini seyreltmeye yardımcı olur ve yanma hissini azaltabilir.
    • Süt İç: Süt, aktinidin etkisini nötralize etmeye yardımcı olan kazein proteini içerir.
    • Maden Suyu İç: Maden suyu, karbon dioksit içerir ve bu da aktinidinin etkisini azaltabilir.
    • Meyve Suyu İç: Ananas veya papaya gibi diğer bir takım meyveler de aktinidin içerir. Bu meyvelerin sularını içmek, dilindeki aktinidin etkisini nötralize etmeye yardımcı olabilir.
    • Buz Em: Buz, dilini uyuşturur ve yanma hissini azaltabilir.

    Sonuç

    Kivi, sağlıklı bir meyve olsa da, bazı kişilerde dili yakabilir veya ekşitebilir. Bunun nedeni, meyvenin aktinidin adlı bir enzim içermesidir. Kivi yedikten sonra dilinde yanma veya ekşime hissediyorsan, yukarıda belirtilen adımlar yardımcı olabilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir daha yersen dilin kopmuş gibi hissediceksin dikkatli olmalısın
  • kivi olduğu için
  • ananas yiyince diline diken batıyormuş gibi hissettiriyor
  • asit.
  • Sitrik asit, genel asit özelliği olarak (kimyasal yapısının bir sonucu olarak) ekşidir. Dolayısıyla, bu asidi içeren meyveler de ekşidir. Ekşi tadın tek nedeni tabii ki sitrik asit değildir. Yapısında asetik asit (sirke) ve tartarik asit (şarap) gibi maddeler içeren çoğu madde ekşidir.
  • C vitamininden kaynaklanıyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kabuğunu soyduğun takdirde dilini acıtmaz.En azından ben soyup yediğim takdirde en küçük bir sızı hissetmiyordum dilimde ve dudaklarımda ama soymadan yemeye çalıştığımda (kabuğunu değil) belli bir süre sonra dilim ve dudağım sızlıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bursaspor™

    Kabuğunu soyduğun takdirde dilini acıtmaz.En azından ben soyup yediğim takdirde en küçük bir sızı hissetmiyordum dilimde ve dudaklarımda ama soymadan yemeye çalıştığımda (kabuğunu değil) belli bir süre sonra dilim ve dudağım sızlıyordu.


    dilimlemek
  • Konuyu hortladığım için özür dilerim ama şu an dilimi hissetmiyorum la Googlede ararken buldum bu konuyu
  • Yıl olmuş 2018, şu an dilimi hissetmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.