Şimdi Ara

Donmuş Nugget son kullanım tarihi 5 ay geçmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
31.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yenilirmi beyler 20.08.2011 den önce tükeyin diyor üstünde ama buzluktaydı aylardır

ürün bu

Donmuş Nugget son kullanım tarihi 5 ay geçmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 15 Ocak 2012; 1:42:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tarihi Geçmiş Donmuş Nugget'ları Yemek Güvenli Midir?

Donmuş yiyecekler uzun süre saklanabilse de bir noktadan sonra bozulabilirler. Tarihi geçmiş donmuş nuggetları yemek güvenli midir?

Tarihi geçmiş nuggetların dış kısmı hala donmuş görünse de, içlerinin bozulmuş olma olasılığı vardır. Buzdolabında tarihi geçmiş nuggetler genellikle birkaç gün içinde bozulurken, buzlukta saklananlar daha uzun süre dayanabilir. Ancak, tüm dondurulmuş gıdalar gibi, nuggetlar da sonunda bozulmaya başlayacaktır.

Donmuş nuggetların tarihi geçmiş olup olmadığını anlamak için şu işaretlere dikkat etmelisin:

• Buz kristalleri veya don yanığı: Bu, nuggetların uzun süre buzlukta kaldığının ve kalitesinin düştüğünün bir işaretidir.
    • Kötü koku veya tat: Bozulmuş nuggetlar keskin veya ekşi bir kokuya ve tada sahip olabilir.
    • Sulu veya yapışkan doku: Taze nuggetlar gevrektir, ancak bozulmuş nuggetlar sulu veya yapışkan olabilir.

Tarihi geçmiş donmuş nuggetları yememelisin. Bozulmuş gıdalar gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilir. Çözdürdükten sonra nuggetları pişirmek bile zararlı bakterileri öldürmeyebilir.

Donmuş nuggetları güvenli bir şekilde saklamak için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsin:

• Nuggetları buzdolabında en fazla iki gün sakla.
    • Nuggetları buzlukta en fazla altı ay sakla.
    • Nuggetları tekrar dondurmaktan kaçın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yenmez
  • tarihi geçmişse yeme bence sakata gelme sonra
  • buzlukta olmasa zaten fazla dayanmaz at çöpe öğrenciysen farketmez göm öğrenci adama bişey olmaz

şaka yaptım la sakın yeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trafik cenavarı -- 15 Ocak 2012; 1:41:56 >
  • Yeme
  • la ciddimisiniz açım fecii yiycke bişey yok başka
  • bende yedım gıda zehırlenmesı geçırdım ertesı gun acayıp bı acı sakın yeme karnım okadar agrıdıkı hastaneye kaldırdılar 2 tane serum yedım zar zor toparladım ha ben rısk alırım dersen dene sen bilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Krem Ve Son Kullanma Tarihi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ye belki geberirsin
  • Yeme...zehirlenebilirsin
  • ölümüne yenir.
  • Ye gitsin bsey olmaz
  • denemelisin.
  • Yıllar önce pişmiş tavuktan zehirlenmiştim. Annem birgün önce tavuklu pilav yapmıştı. O gün yedik sorun yoktu. Ertesi gün aynı tavuklu pilavı yedim. 2 saat sonra ifrazat. Ama böylesini hiç yaşamamıştım. Su içiyorum onu da kusuyorum. 6 veya 7 inci kusmadan sonra bende hal kalmadı. Ayakta zor duruyordum. Sonra acile kaldırdılar. Zehirlenme teşhişi koyup serum verdiler. Serumdan yarım saat sonra ayağa kalktım. Sonradan annem hatırladı: Tavuklu pilavı dolaba koymayıp kaloriferin yanında unuttuğunu. Sıcaktan bozulmuştu yani.

Tavuk zehirlenmesi başka hiçbirşeye benzemez, riske girme.
  • Aynı olay bana sosiste oldu,risk budur dedim ve yedim birşey olmadı
  • Ocağa koydugum şeyi aldım yemedim tırsdırdınız ama bildiğim kadarıyla donmuş ürünler çözülmeden yıllarca kalabiliyor. Neyse riske girmeyelim hiç yoktan (:
  • yemiceksen bana göndersene.
  • 3 kez 6 ay gecmis nugget yedik, ailecek. Tadina bisi yoktu, bence pisir, tadina bak. Biz yedik bisi olmadi, cool degil true story bu arada.
  • display;"Ye"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ControlYourDream -- 15 Ocak 2012; 2:31:19 >
  • Bizim bi arkadaş da aynısını yaşadı,yeme dedik ama yine de yedi.O günden sonra ancak mezarını ziyarete gidebiliyoruz...
  • Geçen gün arkadaş Skype'dan konuşurken, " beyler altı aylık nagıt var yesem mi hehehe " diye bi espiri dönmüştü. Biz yeme falan dedik tabii ama, ben mutfağa gidiyorum bir şeyler atıştıracağım dedi. Öyle demesinden 6 saat sonra toprağa verdik...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.