Şimdi Ara

Kontör Atış Periyodu ve Ücretlendirme Adaletsizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakalım vadafone telsımı aldıktan sonra nası bı duzenleme yapıcam turktelekomun kotası gıbı yapmasında
  • rekabet getirecegi kesın ama kısa vadede Turkcell'e yetişip piyasada söz sahibi alması mümkün değil. Bu adamların her ulkede operatörluklerı var. Sadece TR'de değil. Öyle bir ortam yarattı ki millet kendı kendıne, sanki vodafone tum yatırımı Türkiye'ye yapacak. Yok öyle birşey. Telsim zamanla düzelecek ve bu kısa surede olmayacak. Ama bu süre de Vodafone'a ve Telsim kullanıcılarına baglı.
    quote:

Orjinalden alıntı: = RaiKoNéN =

bakalım vadafone telsımı aldıktan sonra nası bı duzenleme yapıcam turktelekomun kotası gıbı yapmasında
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

rekabet getirecegi kesın ama kısa vadede Turkcell'e yetişip piyasada söz sahibi alması mümkün değil. Bu adamların her ulkede operatörluklerı var. Sadece TR'de değil. Öyle bir ortam yarattı ki millet kendı kendıne, sanki vodafone tum yatırımı Türkiye'ye yapacak. Yok öyle birşey. Telsim zamanla düzelecek ve bu kısa surede olmayacak. Ama bu süre de Vodafone'a ve Telsim kullanıcılarına baglı.
    quote:

bakalım vadafone telsımı aldıktan sonra nası bı duzenleme yapıcam turktelekomun kotası gıbı yapmasında

bu saatten sonra kim ne kadar yatırım yaparsa yapsın turkcelli geçemez.yada ben öle zannediyorum.şahsen türkcellden vazgeçmem.

• quote:

Orjinalden alıntı: recep41

quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

rekabet getirecegi kesın ama kısa vadede Turkcell'e yetişip piyasada söz sahibi alması mümkün değil. Bu adamların her ulkede operatörluklerı var. Sadece TR'de değil. Öyle bir ortam yarattı ki millet kendı kendıne, sanki vodafone tum yatırımı Türkiye'ye yapacak. Yok öyle birşey. Telsim zamanla düzelecek ve bu kısa surede olmayacak. Ama bu süre de Vodafone'a ve Telsim kullanıcılarına baglı.
    quote:

bu saatten sonra kim ne kadar yatırım yaparsa yapsın turkcelli geçemez.yada ben öle zannediyorum.şahsen türkcellden vazgeçmem.

aynen katılıyorum.gsm de turkcell in üstüne tanımam.ama braz daha hesaplı olsa.süper hizmet veriyorlar.

• Kontör atış periyodlarını uzatarak tüketicinin hesabını zorlaştıran yeni bir tarife de Telsim'den geldi:

http://forum.donanimhaber.com/m_10184330/tm.htm

Bu konuyu hortlatmaktaki amacım zaman içinde tüm GSM operatörlerinin bu şekilde tarifelere geçmeye başlayacağını tahmin etmem. Örneğin Vodafone'un diğer ülkelerdeki tarifelerine de bakarsanız hep kontör atışlarının 30 saniyede bir veya dakikada bir olduğunu görüyorsunuz. Siz çok iyi bir tarife kullandığınızı sanacaksınız. Ama eskiden faturalı hatlarda 6 saniyede bir olan kontör atışı daha uzun periyodlarda olacak. Ortalama olarak 1 dakikada bir kontör atması sizin her konuşma için yaklaşık ortalama 30 saniye fazla ödemeniz demek. Özellikle kısa konuşmalarda çok ciddi bir miktarda fazla para ödemek demek bu. Cazip görünen bu tür tarifeler özellikle çok uzun konuşmayı sevmeyen aboneler için aslında hiç de cazip değil.

Bilinçli tüketiciler olarak bu hesabı iyi yapmamız gerek.

• kesnlikle mfiz@
  • çok güzel bi konuya değinmişsiniz arkadaşlar ama malesef türkiyede her sektorde olduğu gibi iletişim sektöründe bunlar yaşanıyo ve insanlarımız bu olaya tpkisiz kalıyo.
  • Sürekli üst sıralarda yer almalı bu konu. İnsanlar bilinçlenirse belki bir şeyler değişebilir Türkiye'de. Size de tekrar tekrar teşekkür ediyorum mfiz kardeşim. Lütfen böyle güzel konulara devam...
  • çok haklısınız.saniye başı ücretlendirme en doğrusu olur..mesela ben turkcellde seçmece indirimden faydalanıyorum,dakikası 2 kontör.bir dakikadan az bile konuşsam 1 kontörüm gidiyor.aynı şey sabit hatlar içinde geçerli.öyle bir hale geldi ki,cep telefonumdan evi aramak,evden cebi aramaktan neredeyse daha ucuz.telekoma

• quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

çok haklısınız.saniye başı ücretlendirme en doğrusu olur..mesela ben turkcellde seçmece indirimden faydalanıyorum,dakikası 2 kontör.bir dakikadan az bile konuşsam 1 kontörüm gidiyor.aynı şey sabit hatlar içinde geçerli.öyle bir hale geldi ki,cep telefonumdan evi aramak,evden cebi aramaktan neredeyse daha ucuz.telekoma

Kısa konuşmalar yapılıyorsa cepten evi aramak daha ekonomik olabiliyor. Ben uzun konuşmalar da yapan biriyim, ama ayrıntılı faturama bakıyorum görüşme sayısı olarak bakıldığında 1 dakikadan kısa süren konuşmalarım çoğunlukta. Epeyce 10-30 saniye arasında uzunluğa sahip konuşma yapıyorum. Nasıl yapmam: markete geldim ne alayım konulu bir konuşma ne kadar uzun sürebilir? Ya da terminaldeyim eve geliyorum konulu konuşma ne kadar uzatılabilir?

• Bence 1 kontör = 1 sn olmalı. Buna görede kontör fiyatları ucuz olmalı, Örneğin Turkcell 100 kontörle 25 dk konuşuluyor ise ve buna 13 ytl gibi bir rakam ödeniyor ise, 25 dk konuşunca 1500 kontör düşmeli ama 1500 kontörün fiyatıda gene 13 ytl ye denk gelmeli, bu şekilde her saniyenizi değerlendirmiş olursunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: noxii

Bence 1 kontör = 1 sn olmalı. Buna görede kontör fiyatları ucuz olmalı, Örneğin Turkcell 100 kontörle 25 dk konuşuluyor ise ve buna 13 ytl gibi bir rakam ödeniyor ise, 25 dk konuşunca 1500 kontör düşmeli ama 1500 kontörün fiyatıda gene 13 ytl ye denk gelmeli, bu şekilde her saniyenizi değerlendirmiş olursunuz.

Dilerim böyle olur. Bunun için bizim de rahatsızlığımızı GSM operatörlerine bildirmemiz gerek. Ben Telsim'in son tarifesi (Seç Konuş) dahilindeki dakika bazlı ücretlendirmeden rahatsız olduğumu kendilerine e-maille bildirdim. Bu durumda benim diğer bazı avantajlarına rağmen sırf dakika bazlı olduğu için bu tarifeye geçmek gibi bir düşüncem yok. Tabii bu arada Türk Telekom'un şehiriçi konuşmalardaki dakika bazlı ücretlendirmesi yıllardır sürüyor, ama Türk Telekom bu alanda tekel. Türk Telekom'a saniye bazlı ücretlendirmeye geç demek kolay değil. Öte yandan GSM'de rekabet giderek kızışıyor, tüketici bilinçli olursa çok iyi tarifeler ve çok iyi avantajlar çıkacaktır ortaya. Örneğin Turkcell faturasız hattıma aylardır yüklediğim kontörleri eksiltemiyorum çünkü bir sürü kampanya var ve kontörler eksilmeden yüzlerce dakika bedava konuşma yapılmaya başlandı. Bunlar çok iyi gelişmeler.

• bu dedıgınız olursa operatorler cok zarar eder, işlerine gelmez yanı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elma_Şekeri

bu dedıgınız olursa operatorler cok zarar eder, işlerine gelmez yanı

Hiçbirşey olmaz, Turkcell yüzlerce dakika bedava konuşma veriyor, hala gayet yüksek performansla hizmet veriyor. Varsın kısa konuşanlar daha az, uzun konuşanlar daha fazla ücretlendirilsinler. Böyle bir yaklaşım takdir edilir ve uzun vadede bu şirketler daha fazla para kazanırlar.
  • Telekom her ay 100 kontör parasını sabit olarak alıyor.
    Kullanılmayan kontörler 'devreden kontör' ile gelecek aya devrediyordu

Şimdi gene 100 kontör parası alıyor, ama devreden kontör filan yok.
    Sanırım o ay içinde kullanılmayan kontörler iptal ediliyor.

Ama ben belki bu ay 50 kontör kullandım gelecek ay 150 kontör
    öncek aydan gitti 50 kontör, sonraki ay da fazla 50 kontöre de ödeme yap

Fakat bunlardan emin değilim, faturadan böyle çıkarıyorum
    Eğer böyleyse, biz özelleştirmeden fayda beklerken.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oneday

Telekom her ay 100 kontör parasını sabit olarak alıyor.
    Kullanılmayan kontörler 'devreden kontör' ile gelecek aya devrediyordu

Şimdi gene 100 kontör parası alıyor, ama devreden kontör filan yok.
    Sanırım o ay içinde kullanılmayan kontörler iptal ediliyor.

Ama ben belki bu ay 50 kontör kullandım gelecek ay 150 kontör
    öncek aydan gitti 50 kontör, sonraki ay da fazla 50 kontöre de ödeme yap

Fakat bunlardan emin değilim, faturadan böyle çıkarıyorum
    Eğer böyleyse, biz özelleştirmeden fayda beklerken.....

Türk Telekom'un "Hatt" diye adlandırdığı özelleştirmeden hemen önce yürürlüğe koyduğu tarifeler eskilerine göre çok ama çok kazıktı. Eskiden hakikaten dediğiniz gibi kontör devri oluyordu ve şimdiki tarifelerdeki fahiş sabit ücretler de yoktu. Şimdi sırada Telsim var, Türk Telekom'un "Hatt" adıyla indirim yerine zam yapması gibi şimdi de Telsim çok uygun fiyatlı olduğunu iddia ettiği "Seç Konuş" tarifesini ortaya atıyor ve insanları dakika bazlı ücretlendirmeye alıştırarak aslında gizli bir zam yapıyor.

• Vodafone'nun yeni tarifeleri, Türk Telekom'un tüm tarifeleri ve Turkcell'in Paketcell tarifesindeki dakika bazlı ücretlendirme sürüyor. Bu eski konuya tekrar yazma gereği hissettim. Dakika bazlı ücretlendirmeye tepkimizi göstermeliyiz ve çevremizde bu konuda bilgisi olmayanları uyarmalıyız. Eğer bu konuda yeterli tepkiyi oluşturursak hiç bir GSM operatörü bize dakika bazlı tarifeler sunmaya cesaret edemeyecektir. Belki de -uzak bir ihtimal de olsa- Türk Telekom da bu hatadan geri dönecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 16 Mayıs 2007; 16:34:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

Vodafone'nun yeni tarifeleri, Türk Telekom'un tüm tarifeleri ve Turkcell'in Paketcell tarifesindeki dakika bazlı ücretlendirme sürüyor. Bu eski konuya tekrar yazma gereği hissettim. Dakika bazlı ücretlendirmeye tepkimizi göstermeliyiz ve çevremizde bu konuda bilgisi olmayanları uyarmalıyız. Eğer bu konuda yeterli tepkiyi oluşturursak hiç bir GSM operatörü bize dakika bazlı tarifeler sunmaya cesaret edemeyecektir. Belki de -uzak bir ihtimal de olsa- Türk Telekom da bu hatadan geri dönecektir.

Bu konuda tamamen yanınızdayım. Daha önceden de söylediğim gibi, bu konu üst sıralarda tutulmalı, hatta forum yönetimi tarafından üst konu haline getirilmeli. Belki bu şekilde tepkimizi gösterebilir, daha iyi şeyler için şirketleri ikna edebiliriz. Saygılar.

• Bende sizlere hak veriyorum. Ancak telefon operatörlerinin kolay paraya alıştığını ve bundan vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum. Ancak yinede tepki göstermeliyiz ki meydanın o kadar da sahipsiz olmadığını, halkın arasında bilinçli bir grup olduğunu görsünler.
  • insanlar bilinçlendikten sonra. 1 operatör bunu yapmaya başlasın yeter. diğerleri de başlyacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.