Şimdi Ara

Kontör Atış Periyodu ve Ücretlendirme Adaletsizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu forumda daha önce ne kadar tartışıldı bilmiyorum. Ancak beni yıllardır rahatsız eden bir ücretlendirme politikasını hem Telekom'da hem de GSM operatörlerinde gözlemekteyim. Bu da kontör atış periyodlarının uzun olması ve bu yüzden bu şirketlerin konuşulmayan sürelerden kazandıkları paralar:

Örneğin Türk Telekom'un şehiriçi görüşmelerde indirimli saatlerde 2 dakikası bir kontör, normal saatlerde 1 dakikası bir kontör ücretlendirme yapılıyor. Ben bir arkadaşımı arıyorum kısa birşey söylemek için diyelim ki 30 saniye konuşuyorum. Parasını peşinen ödediğim indirimsiz tarife için 30 saniye, indirimli tarife için 90 saniye "yanmış", "boşa gitmiş" oluyor. Konuşma toplam maliyetinizi konuştuğunuz toplam dakikaya böldüğünüzde görüyorsunuz ki (özellikle telefonda kısa konuşanlar için) dakika başına verdiğiniz para reklamlarda belirtilen paralardan çok daha fazla. Halbuki telekomun elinde teknoloji yok mudur ki kontör periyodlarını düşürerek daha adil bir ücretlendirme yapmasın? Mesela kontör atış periyodu GSM faturalı hatlarda olduğu gibi 6 saniyede bir olmasın?

Aynı tuzak kontörlü GSM hatları için de var. Dakikası 4 kontör olan tarifeler için, 15 saniye 1 kontör demek ancak siz 13 saniye konuşursanız bir kontör 16 saniye konuşursanız 2 kontör ödüyorsunuz. Halbuki 13/16 1/2'den daha büyük bir oran yani 16 saniye konuşan kişi için birim konuşma maliyeti 13 saniye konuşandan çok daha fazla. Halbuki "kontör" yerine başka bir birim (mesela YTL) kullanılsa ve ücretlendirmeler saniye bazında olsa biz de konuştuğumuz kadar ödesek daha adil olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 19 Haziran 2006; 15:59:49 >

• Harika bir konuya değinmişsin kardeşim. Ben bu konuyu daha önce ele aldım, ama kimse önemseyip de iki satır yazmadı. Halkımız niye duyarsız bu kadar anlamıyorum. Diğer ülkelerin birçoğunda bu kontör uygulaması yok, saniye başı ücretlendirme var. Doğrusu da bu. Türk milleti salak ya bizi yiyorlar durmadan. İşte tepki gösterilmesi gereken en önemli konulardan biri arkadaşlar. Lütfen bu sefer herkes tepkisini göstersin. Bu konuyu açan mfiz arkadaşıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebuzaradan

Harika bir konuya değinmişsin kardeşim. Ben bu konuyu daha önce ele aldım, ama kimse önemseyip de iki satır yazmadı. Halkımız niye duyarsız bu kadar anlamıyorum. Diğer ülkelerin birçoğunda bu kontör uygulaması yok, saniye başı ücretlendirme var. Doğrusu da bu. Türk milleti salak ya bizi yiyorlar durmadan. İşte tepki gösterilmesi gereken en önemli konulardan biri arkadaşlar. Lütfen bu sefer herkes tepkisini göstersin. Bu konuyu açan mfiz arkadaşıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.
    Bu başlığı en üst sıralarda tutalım arkadaşlar. Lütfen forumdaki herkes düşüncesini yazsın.
  • quote:

Harika bir konuya değinmişsin kardeşim. Ben bu konuyu daha önce ele aldım, ama kimse önemseyip de iki satır yazmadı. Halkımız niye duyarsız bu kadar anlamıyorum. Diğer ülkelerin birçoğunda bu kontör uygulaması yok, saniye başı ücretlendirme var. Doğrusu da bu. Türk milleti salak ya bizi yiyorlar durmadan. İşte tepki gösterilmesi gereken en önemli konulardan biri arkadaşlar. Lütfen bu sefer herkes tepkisini göstersin. Bu konuyu açan mfiz arkadaşıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.
    Sanıyorum epey tepkisiziz. Avea'nın son kampanyasında 10 dakikası 2 kontör olan tarifede de 2 saniye konuşsanız da sanıyorum 2 kontör ödüyorsunuz. Böyle adaletsiz bir ücretlendirme olur mu?

Veya mesela Turkcell'in gecekuşu kampanyasında verilen hediye 120 dakikayı kullanırken dakika bazlı harcama oluyor. Siz 1 dakika 1 saniye bile konuşsanız 2 dakika hediye dakikanızdan düşüyor. Madem hediye veriyorsunuz bunu tam verin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 19 Haziran 2006; 16:08:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mfiz

Sanıyorum epey tepkisiziz. Avea'nın son kampanyasında 10 dakikası 2 kontör olan tarifede de 2 saniye konuşsanız da sanıyorum 2 kontör ödüyorsunuz. Böyle adaletsiz bir ücretlendirme olur mu?

Veya mesela Turkcell'in gecekuşu kampanyasında verilen hediye 120 dakikayı kullanırken dakika bazlı harcama oluyor. Siz 1 dakika 1 saniye bile konuşsanız 2 dakika hediye dakikanızdan düşüyor. Madem hediye veriyorsunuz bunu tam verin!

Alıntıları Göster
    Cok mantıklı şeyler yazmıssın. Aycell; ilk cıktıgı zaman bunu yapmıştı. Diyelim ki 10 sn bir kontor atıyor ve siz 3 sn konustunuz. bir sonraki görüşmenizde 7 sn konustuktan sonra 1 kontor atıyordu. Ama daha sonra bu kaldırıldı. Israrla belirttigim birşey var: Kimse babasının hayrına kampanya yapmaz. Bize verdıklerının kat ve kat ustunu alıyorlar zaten. Bu kademeli kontor atması olayını da bir daha hayatta getirmezler. Buna tepki koyulsa bile adamların mazereti hazırdır: Faturalı hatta geç

• quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

Cok mantıklı şeyler yazmıssın. Aycell; ilk cıktıgı zaman bunu yapmıştı. Diyelim ki 10 sn bir kontor atıyor ve siz 3 sn konustunuz. bir sonraki görüşmenizde 7 sn konustuktan sonra 1 kontor atıyordu. Ama daha sonra bu kaldırıldı. Israrla belirttigim birşey var: Kimse babasının hayrına kampanya yapmaz. Bize verdıklerının kat ve kat ustunu alıyorlar zaten. Bu kademeli kontor atması olayını da bir daha hayatta getirmezler. Buna tepki koyulsa bile adamların mazereti hazırdır: Faturalı hatta geç

Alıntıları Göster
    Bu konuda haklısın Ama yazılmasında ve tartışılmasında fayda var bence.

quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

• Bu konuda kimsenin söyleyecek lafı yok herhalde. Böyle devam ederse bu şirketler tarafından sömürülmeye mahkumuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu konuda kimsenin söyleyecek lafı yok herhalde. Böyle devam ederse bu şirketler tarafından sömürülmeye mahkumuz.
    Arkadaşlar bugün telefonlarındaki süre sayacını sıfırlasınlar ve bir süreliğine örneğin bir aylığına kaç dakika konuştuklarını not etsinler. Bir de bu süre zarfında kaç kontör harcadıklarını belirlesinler. Süreyi kontöre bölsünler ve ne kadar kazıklandıklarını bir zahmet belirlesinler. Özellikle Avea'nın 10 dakikası 2 kontör, Telsim'in 5 dakikası 1 kontör gibi olan tarifelerinde sanıyorum epey şoka gireceklerdir. Ama tüm tarifeler için -hem faturalı hem faturasız- ciddi bir kazıklanma söz konusu.
  • quote:

Arkadaşlar bugün telefonlarındaki süre sayacını sıfırlasınlar ve bir süreliğine örneğin bir aylığına kaç dakika konuştuklarını not etsinler. Bir de bu süre zarfında kaç kontör harcadıklarını belirlesinler. Süreyi kontöre bölsünler ve ne kadar kazıklandıklarını bir zahmet belirlesinler. Özellikle Avea'nın 10 dakikası 2 kontör, Telsim'in 5 dakikası 1 kontör gibi olan tarifelerinde sanıyorum epey şoka gireceklerdir. Ama tüm tarifeler için -hem faturalı hem faturasız- ciddi bir kazıklanma söz konusu.

Alıntıları Göster
    istersen ücretlendirmelerli saniyelere bölelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

Neden gülüyorsun ki bu daha adil olmaz mıydı?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

Neden gülüyorsun ki bu daha adil olmaz mıydı?

Alıntıları Göster
    aria aycell'le birleşmeden önce kontörlü hatlar bu sisteme sahipti kontörler tl cinsinden söyleniyordu, konuştuğun saniye kadar kontörün düşüyordu, zaten o günlerde aria günde 10 mesaj hediye ediyordu, neredeo eski günler

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihin_fethi

aria aycell'le birleşmeden önce kontörlü hatlar bu sisteme sahipti kontörler tl cinsinden söyleniyordu, konuştuğun saniye kadar kontörün düşüyordu, zaten o günlerde aria günde 10 mesaj hediye ediyordu, neredeo eski günler

Alıntıları Göster
    evet aaahh aycell, saniyeye göre kontör atıyodu...

tepki nasıl belli edilir, ne kadar etsekde olmaz...

ama bi gerçek var...

msn di, skypee idi derken, insanlar hiç yoksa evden bedava iletişimin türevlerini kullanıyolar...
    eğer bu kullanımlar iyice artmaya ve onların karında bi değişme yaşattırırsa, işte anca o zmn bunun üzerine düşünmeye başlarlar derim ben., nitekim ne zaman rekabet olmuştur, o mzn ucuzlamıştır...

ulen 2000de hazırkartta mesaj servisi bile yoktu, ne günlerdi o günler yaa.

bi de şöyle bişi oluşmalı, bi kesim telefonu gerçekten telefon için kullanır da, görüşmeleri uzatmaz da, şebekelerde bunu farkederse, normal tarifelere ek olarak alternatif olur... ki bence olmalı..

ama aveanın dakikası 4 kontör böyle insanlar için uygun, hiç yoksa farklı şebeke uygulamasında kimse zarar etmiyolar...

ama kesinlikle 10dakikası 2 kontör olayını kınıyorum, lanetliyorum...
    resmen hırsızlığın türevi integrali...

10dakikası 1.5 kontör de öyleydi, halkı salak zannetmeleri, ve bizim de yeterli tepkiyi oluşturamamamız çok kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

evet aaahh aycell, saniyeye göre kontör atıyodu...

tepki nasıl belli edilir, ne kadar etsekde olmaz...

ama bi gerçek var...

msn di, skypee idi derken, insanlar hiç yoksa evden bedava iletişimin türevlerini kullanıyolar...
    eğer bu kullanımlar iyice artmaya ve onların karında bi değişme yaşattırırsa, işte anca o zmn bunun üzerine düşünmeye başlarlar derim ben., nitekim ne zaman rekabet olmuştur, o mzn ucuzlamıştır...

ulen 2000de hazırkartta mesaj servisi bile yoktu, ne günlerdi o günler yaa.

bi de şöyle bişi oluşmalı, bi kesim telefonu gerçekten telefon için kullanır da, görüşmeleri uzatmaz da, şebekelerde bunu farkederse, normal tarifelere ek olarak alternatif olur... ki bence olmalı..

ama aveanın dakikası 4 kontör böyle insanlar için uygun, hiç yoksa farklı şebeke uygulamasında kimse zarar etmiyolar...

10dakikası 1.5 kontör de öyleydi, halkı salak zannetmeleri, ve bizim de yeterli tepkiyi oluşturamamamız çok kötü

Alıntıları Göster
    Ben bunu burda anlatmaya çalıştıgımda birkaç arkadastan cok tepki aldım. aslında tarife acısından kımsenın pek bir ustunlugu yok. ama kımse bişeyleri göremıyor maalesef.
    quote:

Orjinalden alıntı: zurrani

• quote:

Ben bunu burda anlatmaya çalıştıgımda birkaç arkadastan cok tepki aldım. aslında tarife acısından kımsenın pek bir ustunlugu yok. ama kımse bişeyleri göremıyor maalesef.
    quote:

Orjinalden alıntı: zurrani

Alıntıları Göster
    10 dakikası 2 kontör gibi tarifelerle insanlar uzun konuşmaya alıştırılıyorlar. Ne de olsa insan ödediği paranın tam karşılığını almak ister. 10 dakikanın parasını veren bir adam 2 dakika konuşursa kendini haksızlığa uğramış görür (çok da haksız değil bu düşüncesinde). İnsanın her telefon görüşmesi bu kadar uzun olmalı mıdır? Lütfen daha adil ücretlendirme!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 28 Haziran 2006; 14:54:25 >

• quote:

10 dakikası 2 kontör gibi tarifelerle insanlar uzun konuşmaya alıştırılıyorlar. Ne de olsa insan ödediği paranın tam karşılığını almak ister. 10 dakikanın parasını veren bir adam 2 dakika konuşursa kendini haksızlığa uğramış görür (çok da haksız değil bu düşüncesinde). İnsanın her telefon görüşmesi bu kadar uzun olmalı mıdır? Lütfen daha adil ücretlendirme!

Alıntıları Göster
    ya abı hadı telsmın kısı 5dk sı 1kontor ,aweanın 1odk 2kontor nkdr sacma al ozmn 1saatı 12kntr yap delıksz 1saat konussn mıllt zorla bıde ıcımze oturmasın dıe 5dk da yada 1odk bır kac dakıka oolmus dıemı bakıcaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bet1to -- 30 Haziran 2006; 16:28:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bet1to

ya abı hadı telsmın kısı 5dk sı 1kontor ,aweanın 1odk 2kontor nkdr sacma al ozmn 1saatı 12kntr yap delıksz 1saat konussn mıllt zorla bıde ıcımze oturmasın dıe 5dk da yada 1odk bır kac dakıka oolmus dıemı bakıcaz

Alıntıları Göster
    kampayalarda sürekli değişiklik oluyor sadece 1 tane mobil öğrenci pakedi belileyip onu oturtamadılar.yok yeni aboneysen yeni sistem eski isen eski sitem falan filan

• quote:

Orijinalden alıntı: s.reca

kampayalarda sürekli değişiklik oluyor sadece 1 tane mobil öğrenci pakedi belileyip onu oturtamadılar.yok yeni aboneysen yeni sistem eski isen eski sitem falan filan

Alıntıları Göster
    Tarifeler kampanya olarak kaldıkları sürece içimiz rahat etmez zaten. Tarife kalıcı olduğu zaman takdir edilebilir. Çok iyi olmasa da Avea Oh Be tarifeleri en azından kalıcı. Ancak şu 10 dakikası 2 kontör olayının tam bir soygunculuk örneği olduğunu yine tekrarlıyorum. Nasıl olur da 1 saniye konuşan da 600 saniye konuşan da aynı parayı öder? Çok anlamsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 30 Haziran 2006; 22:49:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leventkarakap84

steme beklerım
    http://leventkarakap84.sitemynet.com/leventkarakap/
    Telsim'in cep saat tarifesi de kontör atış periyodunu 60 dakikaya çıkarması ve bir atışta 5 kontör götürmesi ile çok dikkat edilmesi gereken bir tarife. Sadece çok uzun telefonla konuşacakların kullanması gerek, yoksa aslında şebeke içi görüşmeler çok pahalıya geliyor. Ben operatörlerden, daha makul tarifeler yapmalarını ve daha adaletli olmalarını istiyorum.

Cep saat ile ilgili ayrıntılar forumda zaten var, tarifeyi ve üzerine yapılan yorumları inceleyebilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_8189218/tm.htm

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

en uyuz olduğum şey bu işte.19 saniyede bir knt atıyo diyelim ben 5 saniye konuşuyom gidiyo bir knt daha sonraki konuşmaya yansımıyo.ama bu birazda telekomun kotası işine benziyo.ondada artan kotamızı diğer aylarda kullanamıyoz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.