Şimdi Ara

Faturasız Hatlardaki Data Kullanım Periyodunun (100KB) Etkisi, Hesaplaması, Detayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Faturasız hatların çoğu tarifesinde bilindiği gibi internet data kullanımı 100KB'da bir yapılmaktadır. Dolayısıyla faturalı hat tarifelerine göre kullanım daha fazla olmaktadır. Bu aradaki farkı hesaplamak için kendim bir çalışma yaptım. Kullandığım hazırkart'da 2GB data paketim vardı ve 1 aylık olacak şekilde iPhone'daki data kullanım sayaçlarını sıfırladım. Yani paketi ilk yüklediğim anda sayaçlar sıfırlandı ve paketi 1 ay normal kullandım (Web, mail, spotify, video izleme, müzik dinleme vs.) Şuanda ise sonuçlarını referans olması açısından ve fikir vermesi açısından sizlerle paylaşıyorum.

1 Ay boyunca iPhone'da programların kullandığı veri miktarı 1619 MB oldu. Bu kullanım Turkcell data paketimden 1721 MB olarak düştü. Aradaki fark olan 101 MB ise ücretlendirme periyodu olan 100KB'dan kaynaklanan fark oldu. iPhone veri kullanımını KB üzerinden hesapladığından dolayı iPhone'da kullanılan veri miktarı gerçek kullanılan veri miktarı olarak düşünülebilir. Bu miktar paketten düşerken bağlantı başına 100KB'da bir olacak şekilde düşüyor bu nedenle arada fark oluşturuyor.

Detaylara ve ekran görüntülerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur. Forumda uzun bir süredir faturasız hatlarda internet paketinin daha çabuk bittiği hakkında söylenen, konuşulan şeyler vardı. Bu denemeyle ne kadarlık bir farktan bahsedildiği de umarım ortaya çıkmıştır.

ÖZETLERSEM; Faturasız hatlardaki internet paketinin 100KB'da bir ücretlendirilmesinden dolayı 2GB'lık pakette 100MB 'lık bir fark çıkmaktadır.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/198SMB8MAp7wlp2HK5KQaYRdlxcYhqiwlrVbWY_1Cj2U/edit?usp=sharing

Faturasız Hatlardaki Data Kullanım Periyodunun (100KB) Etkisi, Hesaplaması, Detayları

• müthişsin hocam
    Emek vermiş zaman ayırmışsın,sağol varol
    Faturasız turkcell kullanıyorum,bu konu gerçekten kafamı karıştırıyordu
    Hatta faturalı 1 gb olan pakete geçeyim demiştim
    Senin hesaplaman ile 100 mb kadar fark olduğunu görünce rahatladım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hesaplarken telefonda upload miktarını hesaba kattınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

hesaplarken telefonda upload miktarını hesaba kattınız mı?

iPhone zaten veri alışverişini hesaplıyor. Sadece download değil. Aynı durum Turkcell'de de geçerli. Paketten düşüm olurken download+upload olarak hesaplanıyor.
  • Hesaplama yaparken veri trafiğinin sağlıklı olup olmadığını da hesaba katmalısınız. Bazen bağlantı kurulur ama veri akışı olmaz, telefon sayacı daha fazla gösteriyor olabilir ve bu durumda hatalı hesaplama yapmış olursunuz, fark daha fazla olur. Ayrıca kullanım alışkanlıklarınızı da yazmamışsınız, çok üstün körü olmuş...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    O kadar da ince elemeye gerek yok yahu,
    5-10 mb farkeder,daha nolur ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Germiyanlı kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin, GB başına 100-150 MB oynadığı oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir test olmuş. Kafa karıştıran bir konuydu bu ellerinize sağlık

• faturasız hatların en uyuz Olduğum tarafıdır bu durumm. nedense faturalı da 6saniyelik Konuşmalar hesaplanırken faturasız da 60 saniye üzerinden hesaplanır Konuşmalar. faturasız da 1000 dakika faturalı da 500 dakikadan daha erken biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: osnakli

faturasız hatların en uyuz Olduğum tarafıdır bu durumm. nedense faturalı da 6saniyelik Konuşmalar hesaplanırken faturasız da 60 saniye üzerinden hesaplanır Konuşmalar. faturasız da 1000 dakika faturalı da 500 dakikadan daha erken biter.

Kısa konuşmalarda evet uzun konuşmalarda nasıl olacak ben 1saat 10dak konuşuyorum kapanıyor tel

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

Orijinalden alıntı: osnakli

faturasız hatların en uyuz Olduğum tarafıdır bu durumm. nedense faturalı da 6saniyelik Konuşmalar hesaplanırken faturasız da 60 saniye üzerinden hesaplanır Konuşmalar. faturasız da 1000 dakika faturalı da 500 dakikadan daha erken biter.

Kısa konuşmalarda evet uzun konuşmalarda nasıl olacak ben 1saat 10dak konuşuyorum kapanıyor tel

tmm işte kısa Konuşmalardan bAhsediyorum zaten. 1 Dakka 1 saniye konuştuğun zaman 2 dakika Düşüyor

• Faturalıda veri alışverişi için ücretlendirme periyodu nasıl oluyor o zaman ? 10 kb gibi mi?

Turkcell'den Avea'ya 19 luk yeniyıl 2GB tarifesine geçtim. Faturalı olsa taahhüt istiyorlar. Faturasız yaptırdım taahhüt vs. yok.
  • Yanlış hesap o 100 MB senin gönderdiğini veri miktarıdır. Operatörler veri download ve upload miktarını toplar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xlarge

Yanlış hesap o 100 MB senin gönderdiğini veri miktarıdır. Operatörler veri download ve upload miktarını toplar.

ve fazladan 100 mb alınan net miktarı desek,200 mb fark olur sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.