Merhabalar İkamet ettiğim semtte 6 Turkcell mağazasına sordum ve devir işlemi için 250 ile 450 ₺ arası değişen fiyatlar söylediler. Aşağıdaki linke göre devir işleminde "Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti ve TGM kullanım ücreti" alınıyor (faturasız hat olduğum için söylüyorum). Sonra bu 3 şeyin ne kadar olduğuna bakıyorum, toplamda 218,5₺ çıkıyor. Bu 218'in içerisindeki TGM kullanım ücreti denen şey zaten aydan aya alınan telsiz kullanım ücreti oluyor. Yani peşin olarak almalarını beklediğim ücret 218 - 57,75 = 167,75₺. Fakat en ucuz fiyatı sunan bayi bile bundan 82,25₺ fazla fiyat çekiyor. Bu işlemi en ucuz yollu (kazıklanmadan) nasıl halledebilirim? |
Turkcell Hat Devir İşlemi En Uygun Nasıl Halledilir?
Turkcell hat devir işlemi, mevcut hat sahibiyle yeni hat sahibinin karşılıklı anlaşması sonucu gerçekleştirilir. Bu işlem, hat sahibi değiştirme işlemi olarak da bilinir.
Turkcell Hat Devir İşlemi Nasıl Yapılır?
Turkcell hat devir işlemi için şu adımları takip etmen gerekir:
- Turkcell bayisine git: En yakın Turkcell bayisine gitmeli ve hat devir işlemi başvurusunda bulunmalısın.
- Gerekli belgeleri hazırla: Devir işlemi için hem eski hat sahibi hem de yeni hat sahibi olarak nüfus cüzdanlarınızı ve imza sirkülerinizi yanına almalısın.
- Devir sözleşmesini imzala: Turkcell bayisinde, devir sözleşmesini dikkatlice okuyup imzalaman gerekir.
- Devri gerçekleştir: Sözleşmenin imzalanmasının ardından, hat devri işlemi tamamlanır ve yeni hat sahibi hat üzerindeki tüm hak ve sorumlulukları üstlenir.
Turkcell Hat Devir Ücreti
Turkcell hat devir işlemi için uygulanan ücret, devredilen hattaki kalan sözleşme süresine göre değişir. Kalan sözleşme süresi ne kadar uzunsa, devir ücreti de o kadar yüksek olur. Güncel devir ücretlerini öğrenmek için Turkcell bayisine başvurabilirsin.
Önemli Hususlar
- Hat devir işlemi, sadece Turkcell bayilerinde yapılabilir.
- Devir işlemi sırasında hem eski hat sahibi hem de yeni hat sahibi hazır bulunmalıdır.
- Devir işlemi yapıldıktan sonra, eski hat sahibi hattan ilişiğini koparır ve tüm hak ve sorumluluklar yeni hat sahibine geçer.
Bu bilgiler ışığında, Turkcell hat devir işlemini en uygun şekilde halledebilirsin.