Şimdi Ara

kontrol kalemini kasaya değdirdiğimizde yanması normal mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 3 Mart 2006; 9:15:46 >
  • topraklı prizlerden elektronık cıhazları kullanmak gerekıyor sakat bi durum
  • quote:

Orjinalden alıntı: samurcom

beyle ayakkabınız sırıl sıklam ıslak ayaklarınız beton bir yere basıyor ve siz elinizi kasanın arkasına PSU ya bir değiyorsunuz ve hafif bir gıdıklama alıyor sizi.. bu normaldir.. 2 yıl boşuna mı elektrik okuduk

edit :başka bir konuya geçtik, konu ile alakası belki yok diyeceksiniz ama bir deneyin

Aynen dediğin gibi . ne zaman kasanın arkası ile uğraşsam , ya parmağım ya kolum illaki gıdıklanıyor ve bazen bu gıdıklanma , kaşınma derecesine kadar ulaşabiliyor.
  • bende de yanıyor arkadasım bişey olduğu yok bilgisayara gayet normal calısıyor
  • kasanın üzerinde hafif elektrik akımı geçmesi normal elinle hissetmiyorsan sorun yok demektir yok seni de çarpıyorsa kaçak vardır
  • Arkadaşlar kasaya kontrol kalemi deydirince yanması normal bir durum. Bu şekilde dışında elektrik olan birçok cihaz var. burda sorun toprak hattınızın olmamasıdır. topraklı prize taksanız bile toprak hattı olmayabilir. benim bildiğim çoğu evde elektrik tesisatçıları toprak hattını prizin nötürüne bağlamıştır bu da sakat bir durumdur. toprak hattı dışarı taşan fazla enerjiyi (elektriği) boşaltmak için kullanılır. bu bir güvenlik önlemi de sayılabilir çünkü yanlış yüklenmeler sonucu elektrikli cihazlar dışlarına insanı çarpacak kadar elektrik verebilir. toprak hattınız varsa bu elektrik sizi çarpmadan toprak hattından boşaltılır. bilgisayarların da sorun yaşanmaması için toprak hattına bağlanması gerekmektedir. düşünün ki elinizdeki statik elektrikten bile etkilenip bozulabilecek parçalar var bilgisayarın içinde. siz ise kontrol kalemini yakabilecek kadar bir elektrikten söz ediyorsunuz. fazla yük demekki sistemi terk edemiyor. stabilite için bu yükün mutlaka sistemi terk etmesi lazım, aksi taktirde bu yüklenmeler bilgisayar parçalarını zorlayacağı için günün birinde bilgisayarınız kendi kendine kapanıp tekrar açılmayabilir. özellikle monitör de toprak hattına ihtiyaç duyar. stabilite için bilgisayara tabiki gerekli parçalar koyulmuştur ama riske atmaya gerek yok ve bu parçaların da tamamen sisteminizi koruyacak diye bir garantisi yok.

quote:

bende de yanıyor arkadasım bişey olduğu yok bilgisayara gayet normal calısıyor

@momoli53 arkadaşım benim de psum yandığı için idarelik bir psu kullanıyorum. 12 volt akımı sadece 6 amper, yani 72 watt. benim işlemcim zaten 75 watt akım çekiyor. ama bişey farkediyomuyum? hayır bilgisayar normal çalışıyor. ama en yakın zamanda değiştirmem gerekiyor ki yarın öbürgün anakart işlemci vs.. den olmayayım. bunun gibi birsürü örneğim var. siz tedbirinizi alın, verdiğiniz paralara 3 kuruş için yazık etmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

kasanın üzerinde hafif elektrik akımı geçmesi normal elinle hissetmiyorsan sorun yok demektir yok seni de çarpıyorsa kaçak vardır

PC76 nın kasasında beni elektrik çaptı
  • Toprak bağlantısını ihmal etmeyin arkadaşlar...
  • senin kontrol kalemi bozuktur
    quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

walla bende yanmıyor

• topraklama şart arkadaşlar sonra yok bu neden yandı diye topic açmayın

bu yüzden ben komple makina değişmek zorunda kaldım

başına gelen anlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizzmma -- 6 Mart 2006; 18:04:59 >
  • pc lerinizi 3x2.5 mm kesitli yumuşak çok telli ttr kablolarla besleyin
    pc kasalarının soketlerine bakın 3 girişlidir neden 3 giriş çünkü bunların bir tanesi toprak hattıdır diğer ikisi ise faz ve nötr girişleridir bütün evlerde yada işyerlerinde toprak hattı bulunması zorunludur ve standart hale getirilmiştir.sadece pc lerde değil kullandığımız tüm elektrikli cihazların topraklanması gerekir topraklamanın esas amacı can güvenliğinin sağlanması içindir cihazda oluşabilecek kısa devre yada sizin deyiminizle elektrik kaçağı gibi arızaların oluşması durumunda o arızanın yada kaçağın enkısa zamanda toprağa gönderilmesi (prizinizdeki toprak hattının kalitesine bağlı olarak saliseler içinde)cihazınızın zarar görme ihtimalini de azaltacaktır
    aslında bu kadar önemli bir konunun üst konu yapılması gerekir

• walla bende yanmıyor
  • Yaa arkadaşlar bende de yanmıyor ama ben prizde nötr den bir köprü atmıştım
    ondan olabilir mi acaba???
    bir de bu nötr den toprak için atılan köprü ne kadar sağlıklı???
  • Bende de yanmıyor. ufak bi elektrik kaçağı olabilir sende. Çünkü normalde kasanın kendisi elektrikle temas etmez. etse çarpılırız zaten
  • nötr den köprü atmaya sıfırlama denir toprak hattı gibi sağlam olmaz arkadaşlar hepimizde milyarlık cihazlar var evlerimizde toprak hatlarıda mevcut ancak çoğumuz malesef 2x1.5 mm yada 2x2.5 mm kablolar kullanıyoruz
    gidecez 3x2.5 ttr kablo alacaz ama ucuna takacağımız fişi de topraklı alacağız prizimizde de toprak hattı olacak
    hepsi bu yavs olmaz olmaz ama bi olursa kısa devre kaçak en kısa zamanda toprağa akamadığı için cihazı yaktığı gibi yangına bile sebep olabilir bunlar basit gibi görünüyo ama bütün oluşan kazaların % 99 u ihmalden kaynaklanır.

• thedevilslieutenant doğru söylemiş. Kasaya direk değen anakartın ve topraklama yapmamamanın bir sonucu bu. Kasaların bazılarından çıkan plastik kelepçeler var, anakartı kasaya montajlamak için onlardan kullanabilirsiniz metal yerine.
  • Bilgisayarı bağladığınız priz gerçek topraklı değilse,konrol kaleminiz bilgisayarın iletken biyerine değdirdiğinizde yanar. Çünkü topraklama olmadığı için üzerinde enerji birikir tüm aletlerin.
  • bende kontrol kaleminin yanmasını bırak kimi zaman elim değince hafif elektrik cekiyo yaw topraklamayı ihmal etmemek lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: calimero23

bende kontrol kaleminin yanmasını bırak kimi zaman elim değince hafif elektrik cekiyo yaw topraklamayı ihmal etmemek lazım

Sen arasıra çarptır kendini manuel topraklama yapmış olursun böylece:) Ama sağlığın için pek iyi olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Orjinalden alıntı: calimero23

bende kontrol kaleminin yanmasını bırak kimi zaman elim değince hafif elektrik cekiyo yaw topraklamayı ihmal etmemek lazım

Sen arasıra çarptır kendini manuel topraklama yapmış olursun böylece:) Ama sağlığın için pek iyi olmaz

Manuel topraklama

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.