Şimdi Ara

kontrol kalemini kasaya değdirdiğimizde yanması normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler

• gayet normal
  • Bence gayet normal. Bildiğim kadarı ile sorun çıkartmıyor.
  • benim kasada da yanıyor
  • walla bende yanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 2 Mart 2006; 21:59:13 >
  • Kasada kaçak varsa yanar ama kasada kaçak olması direk bi problem teşkil etmesede çok iyi birşey değil. Buda kasada toprak hattının olmadığını gösterir. Daha yüksek bir kaçak sizide çarpabilir. Bunun yanında bilgisayarı toprak hattına bağlı olmaması hem sistem stabilitesini düşürebilir hemde parçaların zarar görme olasılığını arttırır.
  • . ışığın yanması herhangi bir cihazın kasaya akım verdiğin gösterir. toprak hattı olsaydı yanmıcaktı ama genede kaçak olcaktı kaçağı anca voltmetre ile ölçebilirsiniz. yanmaması kaçak olmadığını göstermez. hepinizde kaçak olabilir ama toprak hattı varsa voltmetre olmdan anlayamazsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendede yanıyor.
  • slm arkadaşlar,
    normal sartlarda yanmması gerekir.
    yanıyorsada kullandığınız priz veya evinizin topraklama hattını bir an önce kontrol ettirin.
    herhangi bir voltaj artışında tehlike yaratabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozee2505

slm arkadaşlar,
    yanıyorsada kullandığınız priz veya evinizin topraklama hattını bir an önce kontrol ettirin.

nası bi voltaj artışı olcak yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozee2505

slm arkadaşlar,

voltaj arttıktan sonra toprakta olsa elektronik cihazları öper
  • toprak olmadıgından dolayı yanacaktır.bence heran size sorun cıkarabilir.bir an önce toprak cekin.
  • bende de olan bisey bu ve aslinda pek de normal bi durum deil .. kacak oldugunun kanitidir yani.bu kacak ne boyutta onu olcmek gerekir (buyukse tehlike altindasiniz) ayrica toprak hatli prizler kullanmak en guvenlisidir . bi de dikkat edilmesi gereken bisey soyleyeyim ; kacak yuksek amperlerde seyrediyorsa kesinlikle bedeninizin toprakla temas ettigi anda kasaya elinizi vurmayin, direk carpilirsiniz cunku
  • bunu önlemek için topraklayıcılar satılıyor

benim priz topraklı degil ama ben bir topraklayıcı alarak sorunu hallettim
  • kesinlikle normal değildir. sistem parçalarınıza zarar vermeniz an meselesi. topraklı hat kullanmak en garantisi olmakla berbaer binasında toprak hattı olmayanlar ups ile sorunu halledebilirler. yada elektrikçilerin çok sevdiği köprüydü sanırım (en ucuzu tavsiye etmiyorum ama hiç yoktan iydir)
  • hocam öncelikle şunu hatırla kasan metal
    anakartı kasaya bağlayan vidalar metal
    anakartın tabanı muhtemelen o metale değiyor
    ayrıca cdrom - hdd metal
    ve o metale temasta

acilen topraklamanı yap
  • normalde yanmaması lazım .benim evde topraklama olmadıgından yanıyor. birde ankarttı kasaya baglayan vidalar var onların plastikleri oluyormus. speacerlarında plastikleri varmıs. gerci bazılarıda bunun yararsız oldgu hatta anakart uzerinde faazladan sttaik elektirik kalacagını soyluyorlar. bilmiyorum aslında evde topraklama olsa deneyecem ama evde topraklama olmadan ne yapsam yararsız.
  • Toprak hat çekeceksin. Bu arada toprak hat sadece insanı korur. Kaçak varsa zaten elemanların üzerindedir. Toprak hat bunu düzeltmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Toprak hat çekeceksin. Bu arada toprak hat sadece insanı korur. Kaçak varsa zaten elemanların üzerindedir. Toprak hat bunu düzeltmez.

+1
  • beyle ayakkabınız sırıl sıklam ıslak ayaklarınız beton bir yere basıyor ve siz elinizi kasanın arkasına PSU ya bir değiyorsunuz ve hafif bir gıdıklama alıyor sizi.. bu normaldir.. 2 yıl boşuna mı elektrik okuduk

edit :başka bir konuya geçtik, konu ile alakası belki yok diyeceksiniz ama bir deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samurcom -- 3 Mart 2006; 9:09:44 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.