Şimdi Ara

Eski prizden parelel çekerek yeni priz bu şekilde yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • topraklı elektrik hattımız banyonun dışında yer almakta. banyo da hiç priz yok. banyo tadilatı yapılacakken banyo içine 2 yeni priz yeri düşünüyorum. çamaşır makinası ve ayna önü için.. eklediğim resimdeki gibi bağlantı yapsam sıkıntı olur mu acaba? yardımcı olursanız sevinirim. bir de yeni hatta kullanacağım kablonun özelliği kalınlığı en az ne kadar olmalı?

http://o1305.hizliresim.com/19/1/mmvu5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabiaga -- 1 Mayıs 2013; 10:20:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nabiaga

topraklı elektrik hattımız banyonun dışında yer almakta. banyo da hiç priz yok. banyo tadilatı yapılacakken banyo içine 2 yeni priz yeri düşünüyorum. çamaşır makinası ve ayna önü için.. eklediğim resimdeki gibi bağlantı yapsam sıkıntı olur mu acaba? yardımcı olursanız sevinirim. bir de yeni hatta kullanacağım kablonun özelliği kalınlığı en az ne kadar olmalı?

Resim gözükmüyor, eklerseniz yardımcı olurum. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

topraklı elektrik hattımız banyonun dışında yer almakta. banyo da hiç priz yok. banyo tadilatı yapılacakken banyo içine 2 yeni priz yeri düşünüyorum. çamaşır makinası ve ayna önü için.. eklediğim resimdeki gibi bağlantı yapsam sıkıntı olur mu acaba? yardımcı olursanız sevinirim. bir de yeni hatta kullanacağım kablonun özelliği kalınlığı en az ne kadar olmalı?

• Kablolar 2.5 mm² olduğu sürece çamaşır makinesi dışında aşırı bir yükleme yapmadığınız zaman sorun olmaz.
  • Bağlantı doğru sıkıntı olmaz. Kablo kalınlığı 2,5mm olması lazım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Eğer sadece çamaşır makinesi ve traş mak. vs kullanıyorsanız o şekilde bağlantı yapmanız mümkündür. Priz için kullanılacak sigorta B tipi 16 Amper olması kablo kesiti 2,5mm^2 olmalıdır.

Ancak çamaşır kurutma makineside kullanıyorsanız tek hat ikisinide aynı anda taşımayabilir. Bu yüzden banyoya 2 ayrı linye çektirmeniz gerekir.

Saygılar...

• cevap yazan tüm arkadaslara teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elektrikçiden 3 adet farklı renkte 2.5 mm kablo istedim. 2 kablo 2.5 olarak ayarladı. 3. kablo topraklama 1.5 mm olur diye baya bi ısrar etti ben de aynı ısrara ısrarla cevap verince 3. kabloyuda 2.5 mm verdi.. niye ısrar etti okadar anlamadım..!!

kablolarımı aldım. evdeki tadilattan cıkan pvc kombi tesisat borularını yeni prizleri oluşturmak için kullanacağım. yani onların içinden geçirip duvara yerleştireceğim.. 4cm'e 5 cm daire şeklinde kartondan hazırladığım priz yuvalarını da fayanslar yapılmadan önce duvara yerleştireceğim. fayanlar yapıınca kartonları çıkarıp priz bağlayacağım
  • quote:

elektrikçiden 3 adet farklı renkte 2.5 mm kablo istedim. 2 kablo 2.5 olarak ayarladı. 3. kablo topraklama 1.5 mm olur diye baya bi ısrar etti ben de aynı ısrara ısrarla cevap verince 3. kabloyuda 2.5 mm verdi.. niye ısrar etti okadar anlamadım..!!

kablolarımı aldım. evdeki tadilattan cıkan pvc kombi tesisat borularını yeni prizleri oluşturmak için kullanacağım. yani onların içinden geçirip duvara yerleştireceğim.. 4cm'e 5 cm daire şeklinde kartondan hazırladığım priz yuvalarını da fayanslar yapılmadan önce duvara yerleştireceğim. fayanlar yapıınca kartonları çıkarıp priz bağlayacağım

Elinde kalan kabloyu satmak istemiştir yeni paket açmamak için

PVC tesisat borusunu sıva altına zor döşerseniz çok kırıp dökmeniz gerekir, onlar olmaz. Duvara 1 adet buat koymanız lazım. Ayrıca sıvaaltı tesisat için satılan plastik kasalardan almanız lazım. Varsa kırıcı delici ile(hilti) yoksa murç ve çekiçle kırabilirsiniz.
    Saygılar...

• Arkadaşlar üçlü uzatma kablosunun fişini kesip elektrik prizine nasıl bağlayabilirim.

Prizin direkt olarak içinden bağlamak istiyorum.
    Amacım sürekli elektrik gelsin yani fiş çıktı bilmem ne oldu olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARCadaS A kullanıcısına yanıt
    Normal 3 lü kablonun prize takılan kısmı kesip kabloları acıp prizin arkasındaki kabloları bağlıyacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Normal 3 lü kablonun prize takılan kısmı kesip kabloları acıp prizin arkasındaki kabloları bağlıyacaksın.

O şekilde bağla ve 2 bağlantıyı prizin giriş deliklerine sok diyorsun.Ama onun çok riskli olduğunu okudum çoğu yerde!

Birşey olmaz ne olacak ben eski evimde 30 yıllık kablolar vardı bi kere bile yakmadım herkes değişmesi lazım diyodu.

• quote:

Birşey olmaz ne olacak ben eski evimde 30 yıllık kablolar vardı bi kere bile yakmadım herkes değişmesi lazım diyodu.

Yani yanlış anlamayın ama bişey olmaz ne olacakki yaklaşımı yanlış değil mi?Elektrik işi sakat iş.Hem elektrik kaçağı hemde yangın çıkma ihtimalleri.

Normalde yanlışta bu zamana kadar bir sorun çıkartmadı kolay kolay kaçak yapmazki düzgün bağladıktan sonra.
  • quote:

Normalde yanlışta bu zamana kadar bir sorun çıkartmadı kolay kolay kaçak yapmazki düzgün bağladıktan sonra.

Anladım Teşekkürler.
    Bu bağlantının ucuna 4'lü priz takıp,ona klima,alarm,kamera bağlantısı yapsak araya şartel koymaya gerek varmı sence.

Evet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.