Şimdi Ara

Kontrolsüz Kavşak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bugün; 20:58:35 Mesajıma bakarsanız ana yol olan nasıl işaretleneceği belli. Elimizdeki kavşakta bu şekilde bir işaretleme yok. Özellikle 127 inci sayfaya bakınız. Bu kavşaktaki yollar eşdeğerde.

Biri düz devam edecek diğeri onun önünden geçip yan yola girecek. Diyelimki sağ taraftanda biri geliyor. O zaman hepsi durup sıraylamı birbirine yol verecek ve trafiği katledecek?
    Kural ve kanunlar net olmayabilir ama mantık elvermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Sağdan gelen araç, kavşak içindeki aracın kavşağı boşaltmasını beklemek zorunda olduğundan dolayı hatalı bulunmuş.

Tutanak için teşekkürler.
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    Linki verilen TRT programına bakarsanız tam da dediğiniz gibi yapıldığını göreceksiniz.

Bu, trafiği katletmek değil, kurallara uymaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 12 Ekim 2015; 22:04:46 >
  • Böyle bir kavşakta ciddi bir kaza olsa, veya önemli bir kayıp yaşansa mahkeme önümüze mantığımızı değil, kanunu koyar.

B ve C ikisi de "mantıklı" şıklar ki, eski konularda ikisinin de farklı ülkelerde kanun olduklarını göstermiştim. İkisi de toplumlar tarafından "mantıklı" bulunabiliyor.

Umarım böyle bir kavşaktaki kaza denk gelmeyiz. Komisyonun kabul ettiği "yatay ve düşey kollar" referans yönünden eksik tanımdır. Kuzeye göre mi yatay ve düşey ?? Vatandaşın hangi yasanın doğru olduğunu, güncellenip güncellenmedğini anlaması mümkün değil gibi görünüyor. Karayolları, emniyet ve meclis farklı şeyler yayınlıyorlar. Meclisin yayınladığına öncelik versek "yatay ve düşey kollar" tanımlı veya anlaşılır değil.

* * *

Temel'e duvara çivi çakmaya çalışıyormuş. Çiviyi ters tutuyorsun demişler, Temel demiş "anladım, bu karşı duvarın çivisi".

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Vatandaşın hangi yasanın doğru olduğunu, güncellenip güncellenmedğini anlaması mümkün değil gibi görünüyor.

Hangisinin yürürlükte olduğunu anlamak son derecede kolay ; mevzuat.gov.tr adresine gireceksiniz, orada ne yazıyorsa o geçerlidir.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    +1 katılıyorum.

Sınavda da düz mantık düşünen insanlar bu yol düz gidiyor diğeri bitmiş mantığıyla düz gidene anayol deyip geçiyorlar ancak her kanunu ve kitabı okudum ve herhangi bir tabela veya ışıklı ikaz cihazı yoksa hangisi ana yol hangisi tali yol bilemezsiniz yani ana yol şu taralı bolgede olabilir;
     Kontrolsüz Kavşak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 12 Ekim 2015; 22:42:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.