Şimdi Ara

Konu bitirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çoğu kişi de şunu görüyorum. Konularım Mart gibi biter, Nisan gibi biter vs...

Bu kişiler veya siz buna nasıl karar veriyorsunuz?

Örneğin YouTubedan çalışıyorsunuz farzedelim ve tyt matematigi ele alalım

150 videosu olan bir hoca her videosu 30 dakika olsun
    30dk + anlama süresi / durdurup çözmek / not vs. Derken 1 video 60dk alsın

1 soru bankasından gidiliyor farzedelim. Misal her konudan 10 test var ve her test 15 soru olsun.
    1 soruya 1.5 dakika vermek, turlayip bir defa daha 1.5 dakika yine çıkmıyorsa örneğin 10-20dk uğraşmak, soru çözüm videosuna giden dakikayi da hesaplayalım...

Yani 1 sorunun da ne kadar vakit aldığını çıkardık diyelim.

Bu tarz her dersi hesaplayıp, günde 5 saat çalışıyorsaniz ve aylara bunu yaydiginiz da Mart, Nisan gibi biter cümlelerini bu mantıkla mi kuruyorsunuz? Yani programlı ve spesifik olma kısmını ne kadar ayarliyorsunuz?

Ben gibi gün için de 3/4 işe daha bakması gereken kişiler nasıl yapıyor, o tarz kişiler varsa onların da yorumlarını okumak isterim...

Teşekkürler...

• çok mikro düşünmene gerek yok, dersin %20sini 1 ayda bitirdim o zaman 5 ayda biter diyebilirsin

• Ama o zaman da çok belirsiz olmaz mı?

Diyelim ki benim gün içinde 4 saat yksye ayıracak zamanım var.

Kasım ayında örneğin problemlerin konu anlatımını ve 1 soru bankasından sorularını çözmeyi hedefledim.

Konu anlatım videosu, durdurup anlaması, gerekirse not alması vb. Birçok süreç var...

Haliyle ben spesifik olarak ihtimalleri belirlersem, 4 saatlik çalışmayla ne zaman bitecegini daha efektif görebilirim. (Zaman kayması payı da 5 gün olsun. 35 gün verelim.)

Orta ölçekli spesifiklestirmeyi ele alalım. Tahminli. Ama tahmin daha çok düşünce de kalıyor. 1.5 ay olma ihtimali var. (Ben öyle düşünüyorum)

Kısacası her dersin alt kirimlari önümüzde olsa, daha net belirlenemez mi? Yoksa bu robotlaşmaya mı girer?

Lütfen yanılıyorsam düzeltin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.