|
konu kapandı (2. sayfa)
-
-
Hocam belli bir sureden sonra hep ayni cumleleri duyuyorsun. Tamamen pratik baska yolu yok, al basit dilli hikaye kitaplari oku veya hazirlikta verilen kitaplar gayet iyi oluyor writing reading ve listening için. Speaking zor, ingilizce bilen birileriyle pratik yapman lazim. Kendi kendine de konuşup geliştirebilirsin tabi ama daha uzun sürer. Hiç yoktan iyidir. Bu arada ingilizce bilmeden yazilim falan öğrenemezsin, türkçe kaynaklarin hepsi ezber. Adam akilli bir anlatan bulamazsin ve en ufak bir sorununu bile çözmek istesen neredeyse full youtubedaki hintliler sayesinde çözüyorsun, onlar da ingilizce, yani ing farz:) -
ben mezun oldugumda ne android vardı ne bir pok )) android geliştirmeye yönelin gençler iyi para kazanmak istiyorsunuz mümkünsede bu ülkede değil geleceğine yazık olmasın
-
Bilg mühendisliği öğrencisiyim ve yazılımdan çok soğudum
Tamam geçiyorum dersleri ama ilerde yapmak isteyebilceğim bişi değil
İlerde yazılım dışıda be yapabilirim bilmiyorum kafam karışık
Bana yazarken bilg müh sadece yazılımdan ibaret değil dediler ama ilerde yazılım dışında yapılcak pek bi alan göremiyorum
—+1 verirseniz en üstte dursun arkadaşlar okusun —-
O yüzden konudaki arkadaşlara tavsiyem bilg müh yazmayı düşünen varsa önce bi kaç problemi kod yazarak çözmeye çalışsın internette örnekler bolca var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: galaxyg
Bilg mühendisliği öğrencisiyim ve yazılımdan çok soğudum
Tamam geçiyorum dersleri ama ilerde yapmak isteyebilceğim bişi değil
İlerde yazılım dışıda be yapabilirim bilmiyorum kafam karışık
Bana yazarken bilg müh sadece yazılımdan ibaret değil dediler ama ilerde yazılım dışında yapılcak pek bi alan göremiyorum
—+1 verirseniz en üstte dursun arkadaşlar okusun —-
O yüzden konudaki arkadaşlara tavsiyem bilg müh yazmayı düşünen varsa önce bi kaç problemi kod yazarak çözmeye çalışsın internette örnekler bolca varAynı durumdaydım en iyi secenek bölğmü değiştirmek veya bitince başka bir alanda mater yapmak. Gerçekten tr de bilgisayar okumak saçma çünkü yazılım dışındaki alanlar yeterli iş yok hep yazılım ilanları var ve bu yazılım işlerini de her mühendis kendi çalışıp geliştirebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam o sıralar kendi kafanda olan soruların hatırladıklarının cevabını verebilir misin senin kaç yıl önce kafanda olan şeylerle aşağı yukarı bizim kafamızda olan şeyler,soru işaretleri benzer olur o yüzden spesifik bir soru sormayayım da direk kendiniz üzerinden bir kaç soruyu cevaplayabilir misiniz
-
Ah hayalim bilgisayar mühendisi olmak ama anca dgs ile olabilirim.O da yarım yamalak bişey oluyor.Hangi üniversitede okuyosun ve hangi dersleri görüyosunuz?
-
Dostum selamlar,
Öncelikle çaban için tebrik ederim. Benim birinci sınıftaki halime göre çaban oldukça iyi gözüküyor. Veri bilimi alanında ilerliyorsan dil olarak pyton'a başlamanı öneririm. Java'daki temel mantığı da oturttuysan zaten gerisi hızla gelecektir. Temel mantıktan kastım dilleri öğrenirken syntax bazlı değil de algoritmik bakış açısını geliştirme hedefiyle ilerlemeni tavsiye ederim. Algoritmik temelini iyi oturtan hem diğer dilleri öğrenirken zorluk yaşamaz hem de bir problem ile karşılaştığında daha çabuk çözüme ulaşır.
Ben akademi istemediğimden dolayı o tarafa çok hakim değilim. Sana şöyle yap böyle yap demem belki yanlış olabilir. Ama ingilizcen kötüyse veya orta düzeyde ise ingilizceni de geliştirmeye ağırlık ver derim. Çünkü bildiğim kadarıyla akademide işler araştırma vs. ile yürüyor. Makale tararken veya yurtdışı için gerekli toefl vs. sınavlarda ingilizce çok önemli. Veri bilimi özelinde ise Pyton'u temel olarak öğrenip sonrasında veri bilimi kütüphanelerine göz atman iyi olabilir. (pandas, numpy, matplotlib, keras, sci-kit learn vs.) Bunun için se datacamp adlı siteyi önerebilirim. Öğrenci isen GitHub hesabını bağlayarak içeriklere 3 ay kadar süre ile ücretsiz erişebiliyor olman lazım.
-
Çok genel oldu da böyle de :D
Son zamanlara bakınca aslında en büyük korkum iş bulabilir miyim oldu diyebilirim. (Yeni mezun sayılırım 6 ay oldu başlayalı.) Fakat üniversite hayatında sadece ezber yaparak değil de bir şeyler öğreneyim amacında olursanız çok da problem değil. Benim ortalamam 2.61'di mesela ama kendim bir şeyler öğrenmeye çalışıyordum. Veri bilimi ve öneri sistemleri üzerine seçmeli olan araştırma dersleri aldım. Kendim java ve c# için back-end kütüphaneleri olan spring ve .net'i öğrenmeye çalıştım ve onun üzerine projeler yaptım. Bu istek ve çaba içinde olmam ortalamadaki dezavantajlı konumunun üstünü örttü diyebilirim. Mülakatla projelerden konuya girdiğimde ortalama konusunu açmadılar genellikle.
Şu an öğrenci olsaydım daha fazla kendi soft-skill gelişimimi geliştirecek şeyler yapmaya çalışırdım. Bunlar öğrenci kulupleri olabilir, hackhaton, datathon tarzı yarışmalar olabilir veya sosyal sorumluluk projeleri olabilir. Son 1 senede geçirdiğim mülakatlardan deneyimlediğim kadarıyla artık teknik beceriler yanında sosyal beceriler de çok önemli bir halde. Teknik yanı çok iyi olup takım çalışması vs. konularda görece yetenekli olmadığı için şirketler tarafından istenmediği gördüm. Şu anki girdiğim şirkette de yöneticim görüşme yaptığımızda bu konunun üstüne basmıştı biz kod yazan robotlar aramıyoruz ekip arkadaşı arıyoruz diye
Ek olarak ve en önemlilerinden biri İngilizce diyebilirim. İngilizce bilmeyen bu meslekte iş yapamaz. Mülakatları geçemezseniz. Hasbelkader geçtiniz diyelim herhangi bir araştırma yaptığınız (bir şey öğrenmek olur, yaşadığınız herhangi bir hata olur) İngilizce'niz olmazsa internette herhangi bir içerik bulamazsınız. Ha diyebilirsiniz medium.com var fakat medium.com'daki arkadaşların hazırladığı makaleler ve bloglar işin ileri düzey teknik boyutunda yetersiz kalabiliyor maalesef.
-
Dostum selamlar, arkadaşlara cevap yazmışken sana da yazmak istedim.
Bilgisayar "mühendisi" olmak için evet diploma şart fakat sektörde çalışmak istersen belirli devlet destekli firmalar haricinde kimse diplomanı umursamıyor bunu söyleyebilirim. Kimya mühendisi olup da çok iyi yazılımcı olan tanıdığım arkadaşım var mesela. Kendini şartlama :)
-
anladım hocam biraz daha genel olmayan bir soru sormak istiyorum o zaman yanlış anlamazsanız aldığınız maaş sizi tatmin edecek düzeyde oluyor mu verdiğiniz emeklerin karşılığını alabiliyor musunuz
2.sorum ise bilgisayar ucu bucağı olmayan bir alanken neden bir şirkete girmek kendi projelerimizi yapmaktan daha mantıklı
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kareem Said'Aynı durumdaydım en iyi secenek bölğmü değiştirmek veya bitince başka bir alanda mater yapmak. Gerçekten tr de bilgisayar okumak saçma çünkü yazılım dışındaki alanlar yeterli iş yok hep yazılım ilanları var ve bu yazılım işlerini de her mühendis kendi çalışıp geliştirebilir
Alıntıları GösterHocam 3.sınıf oldum artık 2.sınıfken korona yokken düşünüyodum bölüm değişitiryim diye ama araya korona girdi zaten 3 bitçek online monline derken
ya masterı başka bi bölümden yapıcam ya da şansa artık
Neyse en azından yalnız değilmişim :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: 13tranceanladım hocam biraz daha genel olmayan bir soru sormak istiyorum o zaman yanlış anlamazsanız aldığınız maaş sizi tatmin edecek düzeyde oluyor mu verdiğiniz emeklerin karşılığını alabiliyor musunuz
2.sorum ise bilgisayar ucu bucağı olmayan bir alanken neden bir şirkete girmek kendi projelerimizi yapmaktan daha mantıklı
dostum istanbul'da yaşıyorum bana yetiyor diyebilirim. tabii bunda tek yaşamamamın da etkisi vardır elbette. tatmin anlamında şöyle. yurtdışı ile kıyaslarsam tabii ki tatmin etmiyor ama tr için iyi bir miktar alıyorum diyebilirim.
diğer soruya gelecek olursam yeni mezun olarak çalışmaya tecrübe kazanma gözüyle bakıyorum ben biraz. aklımda proje fikirleri var fakat hem proje yönetimi, planlama, büyüme vs. gibi bir sürü konuda tecrübem olmadığı için kendi proje olayıma daha girmedim hiç. birazcık sektör içi tecrübe kazandıktan sonra düşünüyorum ben de aslında
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X