Şimdi Ara

KONU KAPATILABİLİR (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
2
Favori
56.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben tercih listemi bugün yapmayı planlıyordum ama internet'de çok karışık ( ösym)

atıyorum akdeniz üniversitesi'nin bölümlerine bkaarken hemen aşağıda balıkkesir üniversitesinin bölümleri çıkıyor yani anlayacağınız çok karışık

ben yarın dershaneden randevü aldım hocayla birlikte yapabiliriz değilmi ?

bana inşallah yardım eder yarın halletmek istiyorum bu işleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webconn -- 4 Ağustos 2011; 0:57:34 >
  • merbaha arkadaslar ben ea öğrencisiyim ama alandısı tercih yapıcam ts1 alan dısı sıralamam 3369, anadolu üniversitesi sinema ve t.v istiyorum başka bi yer pek yok kafamda o yüzden tek tercih yapmak istiyorum ama yüzde yüz gelir mi emin değilim dersaneki hocalar yüzde 90 gelir dedi ama bu beni rahatlatmıyo sizce yüzde yüz gelir mi? yardımcı olursanız cok sevinirim
  • tm1-60 bin,tm2-51 bin tm3-48 bin son 2 güne girmemize rağmen hala içime sinen bi bölüm yok sizin fikirlerinizi bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: webconn

Arkadaşlar ben tercih listemi bugün yapmayı planlıyordum ama internet'de çok karışık ( ösym)

atıyorum akdeniz üniversitesi'nin bölümlerine bkaarken hemen aşağıda balıkkesir üniversitesinin bölümleri çıkıyor yani anlayacağınız çok karışık

http://www.dogrutercih.com/

Burayı kullanmanda fayda var. Klavuz kafanı şişirir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: güdümlü anne terliği

iki sorum olcak

1- 16.000 ile kapatan yere 16.9xx sıralamadaki birinin yerleşebilme şansı -mf

2- 115.000 ile kapatan yere 119.4xxx sıralamadaki birinin yerleşebilme şansı - tm

Mf 'de çok rahat girer gibi gözüküyor. Sağlık bölümlerinde yeni açılan kontenjanlar bu aralıkta zaten 1000 kişi kaydırır. Ama tercih edilme oranı da çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

arkadaşlar iyi günler öncelikle benim mf4 sıralamam 113.0001. TERCİHİM YOZGAT BOZOK İNŞAAT 104.000 2. TERCİHİM samsun 19 mayıs harita mühendsiliği normal öğretim 106.000 tutma ihtimali varmıdır ? hemen arkasından samsun 19 mayıs harita mühensiliği ikinci öğretim yazdım oda 136.000 ile alıyor. 4 tercihimede bartın inşaat mühendsiliği yazdım 111.000 ile alıyo sizce durum ne olur lütfen yardım edin kafam karışık.

Harita mühendisliğini çok ayrıntılı şekilde araştıran bi arkadaşım var gayet ılımlı şeyler söylüyo. Devlette de iş kapısı oldukça yüksek diye duydum.

Ama yozgat inşaatı ilk sıraya koyacaksın sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre654

quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

arkadaşlar iyi günler öncelikle benim mf4 sıralamam 113.0001. TERCİHİM YOZGAT BOZOK İNŞAAT 104.000 2. TERCİHİM samsun 19 mayıs harita mühendsiliği normal öğretim 106.000 tutma ihtimali varmıdır ? hemen arkasından samsun 19 mayıs harita mühensiliği ikinci öğretim yazdım oda 136.000 ile alıyor. 4 tercihimede bartın inşaat mühendsiliği yazdım 111.000 ile alıyo sizce durum ne olur lütfen yardım edin kafam karışık.

Harita mühendisliğini çok ayrıntılı şekilde araştıran bi arkadaşım var gayet ılımlı şeyler söylüyo. Devlette de iş kapısı oldukça yüksek diye duydum.

Ama yozgat inşaatı ilk sıraya koyacaksın sanırım?

evet koymayı düşünüyorum koymamalımıyım sizce ?

• quote:

quote:

Arkadaşlar ben tercih listemi bugün yapmayı planlıyordum ama internet'de çok karışık ( ösym)

peki dershanede yine yardımcı olurlar değilmi sonra bana kalkıp listen yok yardım edemem demesinler puanama göre prof. kişi yardım ederse iyi olur bu işi ilk defa yapıyorum sıkıntıda var saçmaysa sorularım kusura bakma

• bu arada işletme yönetimi bildiğimiz işletme oluyor değilmi ?
  • quote:

quote:

quote:

peki dershanede yine yardımcı olurlar değilmi sonra bana kalkıp listen yok yardım edemem demesinler puanama göre prof. kişi yardım ederse iyi olur bu işi ilk defa yapıyorum sıkıntıda var saçmaysa sorularım kusura bakma

Çoğu dersane hocası belli kalıplara göre konuşur öğrenciyi onlara yönlendirir. Bence araştırmanı kendin yapman daha iyi olur. Ama hocalardan fikir almalısın kesinlikle.

Mesela önerdiğim siteden okumak istediğin yerleri sırala ve hocalarına git. Onlar sıralamada ufak tefek değişiklikler yapabilir. Ama baştan sona onlara bırakmanı hiç tavsiye etmem.

• Merhaba ben de tercihlerimi yaptım ama riskli bir tercih olduğunu söyleyenler var. Açıkta kalmaktan çok korkuyorum. benim ts2 puanım 417 sıralamam da 20.498.
    7 terch yaptım sadece edebiyat bölümü yazdım ve bunlardan ilk 4 tanesi benim sıralamamdan daha basarılı.
    5. tercihm trakya üni. 21.100 le kapamıs.
    6.tercihim tekirdag namık kemal 23.900 le kapamıs.
    ve son tercihim de kütahya dumlupınar 22.800 le kapamıs.
    tekirdagın sıralaması daha basarısız olmasına ragmen onu daha cok istedigim için kütahyadan önceye yazdım.
    sizce acıkta kalır mıyım ?
  • Sıram 49K.

Yanıltıcı olabilir ama, 2010'daki sıralamalarını da yazdım bölümlerin yanlarına. Tercih listemin bir yerinde şöyle bir sıralama var:

İstanbul Makine 34K
    Uludağ Makine 43K
    Kocaeli Makine 48K
    Kocaeli Elektrik(iö) 63K
    Uludağ Elektronik(iö) 57K

Listemde elektrik elektronik türü mühendislikler önceliklerim. Daha sonra makine geliyor. Ama nedense listeyi hazırlarken -bozuk bir psikolojiyle- böyle bir sıralama yapmışım listenin o bölümünde. Sanırım son 2 sıradaki ikinci öğretimler yerine, o 3 okulda makine de okuyabilirim diye düşündüm. Ne yapmalıyım, son 2'deki Kocaeli Elektrik(iö) ve Uludağ Elektronik(iö)'i makinelerin önüne alsam mı, ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yatalak kasif

Sıram 49K.

Yanıltıcı olabilir ama, 2010'daki sıralamalarını da yazdım bölümlerin yanlarına. Tercih listemin bir yerinde şöyle bir sıralama var:

İstanbul Makine 34K
    Uludağ Makine 43K
    Kocaeli Makine 48K
    Kocaeli Elektrik(iö) 63K
    Uludağ Elektronik(iö) 57K

Listemde elektrik elektronik türü mühendislikler önceliklerim. Daha sonra makine geliyor. Ama nedense listeyi hazırlarken -bozuk bir psikolojiyle- böyle bir sıralama yapmışım listenin o bölümünde. Sanırım son 2 sıradaki ikinci öğretimler yerine, o 3 okulda makine de okuyabilirim diye düşündüm. Ne yapmalıyım, son 2'deki Kocaeli Elektrik(iö) ve Uludağ Elektronik(iö)'i makinelerin önüne alsam mı, ne dersiniz?

Sanırım puana göre bi sıralama olmuş bu senin için. Bence puan değilde istediğin mesleğe yönelmelisin.

• merhabalar bu sene 2.girişim sağlık bölümü istiyordum fakat olmadı mühendislikler tutuyor acaba 1 sene daha beklesem mi yani mezun olunca özellikle tıpta 26 yaşında olmuş olacam acaba ne önerirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: enis1024

quote:

Orijinalden alıntı: L.E.Y.L.İ

quote:

Orijinalden alıntı: rbxx

sıralamalar 5 bin kadar iner diyorlar doğru mu?

değişir. 30bin bi yer 32bin olur mesala ama 35e düşmez. anca 100binler 105bin olabilir

200.000 olan yer ne kadar geri gidebilir.

10 veya 20bin olabilir. 2009 dan 2010a ne kadar deişmiş onunla kıyaslarsan 2011de ne kadar geri gdebilir bi fikir oluşturur.
  • geçen sene 315 bin ile almş onsekiz mart arkeoloji benim 314 bin ... Gelme şansı yüzde kaç ?
  • itü makine mühendisliği %30 ingilizce 13594'ten kapamış geçen sene, sıralamam 11731 standartdışı bir olay olabilir mi?
  • Ölü tercih var mı burda?

14 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ) 245BİN
    15 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ (KARAMAN)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ) 269BİN
    16 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ) 262BİN
    17 GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Kamu Yönetimi (İÖ) 265BİN
    18 ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ) TM-1 260BİN
    19 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ) TM-2 264BİN
    20 GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ) TM-1 269BİN
    21 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ) TM-1 294BİN
    22 ORDU ÜNİVERSİTESİ/Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ) TM-1 335BİN

• quote:

Orijinalden alıntı: srdrrrrr

Merhaba ben de tercihlerimi yaptım ama riskli bir tercih olduğunu söyleyenler var. Açıkta kalmaktan çok korkuyorum. benim ts2 puanım 417 sıralamam da 20.498.
    7 terch yaptım sadece edebiyat bölümü yazdım ve bunlardan ilk 4 tanesi benim sıralamamdan daha basarılı.
    5. tercihm trakya üni. 21.100 le kapamıs.
    6.tercihim tekirdag namık kemal 23.900 le kapamıs.
    ve son tercihim de kütahya dumlupınar 22.800 le kapamıs.
    tekirdagın sıralaması daha basarısız olmasına ragmen onu daha cok istedigim için kütahyadan önceye yazdım.
    sizce acıkta kalır mıyım ?

Şu mesajıma cevap verecek biri yok mu :(
  • istanbul teknik üniversitesi uzay mühendisliği düşünüyorum bölümle ilgili bilgisi olan varmı
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.