Şimdi Ara

konu siline bilir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu hukukçular bilir avukatlara güven burdaki iki adamla bişe öğrenemessin ama avukat ya da hukuk okuyanlar vs. varsa kısmi bilebilir unutmaki avukata soru sormak bile parayla , kanunlar değişik en iyi bilen avukatlardır yinede güvenmiyorsan tecrübe sahibi olan 1-2 avukata daha sorabilirsin.
  • Ne olursa olsun abininde o mallarda hakkı var 3 günlük dünya için hak yemeye değmez.Sonuçta kimin önce öleceği belli olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İori_Yâgami

quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Abin şu konuyu Volkan Köroğlu olarak aratsa bulur. Okur kaynak gösterir gene alır.

Konuyu açtığıma pişmanım arkadaşlar mantıklı cevap veren çok az kişi var türkiyede yüzlerce aynı isim ve soy isimden insan var en ufak örneği facebook isim ve soy ismi yazın kaçtane aynı isim ve soy isimden insan çıkacak görün neyse herkese iyi forumlar diliyorum

Tekrardan tüm islam aileminin ve tüm forumumuzun Kurban Bayramı Mübarek Olsun.

Son olarak konunu başında azda olsa ganja34 dediğine katılıyorum.

mantıklı cevap verenler işine gelen cevabı vermediğin için olabilir mi bu isyanın?

• Hala hak diyor adamlar ya yemin ederim şansa bala yaşıyorsunuz bu nasıl kafa? Adam babamın vefatı sonrası tüm parayı yedi ve üstüne burada söyleyemeyeceğim laflar söyledi diyor hala,abinin hakkını ver diyor ya
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle Tüm İslam aleminin ve forumumuzun Kurban Bayramı Mübarek Olsun...

Konuya gelecek olursak kısaca anlatayim.

Annanem ve dedem yaklaşık 7,8 ay önce vefat etti.Anneme büyük miktarda miras kaldı.Annemle birlikte tüm miraslı malların hepsini satıp, paraların hepsini bankaya koyduk.Daha sonra bankadaki durun paraların hepsine yeni evler,dükkanlar ve araba satın aldık ve tüm bu malların tapuları benim üstüme yapıldı annemin adına hiç birşey görünmüyor.

Soruma gelecek olursak.

Ben 20 yaşındayım ve 30 yaşında abim var.Bazı Ailevi sebeplerden dolayı senelerdir abimle konuşmuyoruz.Annem Allah gecinden versin ileride vefat ederse bu üstüme yapılan mallardan abim hak idda edip dava açarsa birşey kazanabilirmi diye merak ediyorum.Ailemizde bazı avukat yakınlarımız olduğu için bu konuyu kendilerine mallar üstüme yapılmadan önce anlattık ve şöyle söylediler.Annem kalan miraslı malların hepsini satıp bankaya koyduğu için kendi üstünde hiç birşey gözükmüyor annemin.Bankadaki parayı sağlığında kime verirse versin hiç birşey hak idda edemez dediler.Tüm malları kendim param ile alınmış gözüküyor tapuda.

Yani olay şöyle DEĞİL.

Diyelim annemin üstüne evleri var o evleri direk benim üstüme geçirseydi abim annem vefat ettiğinde dava açıp malların yarınısı alabilirmiş.Ama yukarıdaki anlatığım gibi yaptığımız için abim hiç birşey alamazmış yaklaşık 3 avukata sorduk aynısına yakınını söylediler.

Ama yinede içim rahat değil

Sizin görüşleriniz merak ediyorum ileride abim, Allah gecinden versin annem vefat ettiğinde dava açtığı zaman üstüme yapılan mallardan hak idda edip üstüme yapılan mallardan birşey alabilirmi ?

BEN ABİNİN YAKIN Bİ ARKADAŞIYIM NE DEMEK OLUYOR OLM ABİME MAL VERMEM OYARIZ SENİİİİ

• quote:

Orijinalden alıntı: ukela

quote:

Arkadaşlar öncelikle Tüm İslam aleminin ve forumumuzun Kurban Bayramı Mübarek Olsun...

Konuya gelecek olursak kısaca anlatayim.

Annanem ve dedem yaklaşık 7,8 ay önce vefat etti.Anneme büyük miktarda miras kaldı.Annemle birlikte tüm miraslı malların hepsini satıp, paraların hepsini bankaya koyduk.Daha sonra bankadaki durun paraların hepsine yeni evler,dükkanlar ve araba satın aldık ve tüm bu malların tapuları benim üstüme yapıldı annemin adına hiç birşey görünmüyor.

Soruma gelecek olursak.

Ben 20 yaşındayım ve 30 yaşında abim var.Bazı Ailevi sebeplerden dolayı senelerdir abimle konuşmuyoruz.Annem Allah gecinden versin ileride vefat ederse bu üstüme yapılan mallardan abim hak idda edip dava açarsa birşey kazanabilirmi diye merak ediyorum.Ailemizde bazı avukat yakınlarımız olduğu için bu konuyu kendilerine mallar üstüme yapılmadan önce anlattık ve şöyle söylediler.Annem kalan miraslı malların hepsini satıp bankaya koyduğu için kendi üstünde hiç birşey gözükmüyor annemin.Bankadaki parayı sağlığında kime verirse versin hiç birşey hak idda edemez dediler.Tüm malları kendim param ile alınmış gözüküyor tapuda.

Yani olay şöyle DEĞİL.

Diyelim annemin üstüne evleri var o evleri direk benim üstüme geçirseydi abim annem vefat ettiğinde dava açıp malların yarınısı alabilirmiş.Ama yukarıdaki anlatığım gibi yaptığımız için abim hiç birşey alamazmış yaklaşık 3 avukata sorduk aynısına yakınını söylediler.

Ama yinede içim rahat değil

Sizin görüşleriniz merak ediyorum ileride abim, Allah gecinden versin annem vefat ettiğinde dava açtığı zaman üstüme yapılan mallardan hak idda edip üstüme yapılan mallardan birşey alabilirmi ?

BEN ABİNİN YAKIN Bİ ARKADAŞIYIM NE DEMEK OLUYOR OLM ABİME MAL VERMEM OYARIZ SENİİİİ

boş yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: Raimond

Hala hak diyor adamlar ya yemin ederim şansa bala yaşıyorsunuz bu nasıl kafa? Adam babamın vefatı sonrası tüm parayı yedi ve üstüne burada söyleyemeyeceğim laflar söyledi diyor hala,abinin hakkını ver diyor ya

nerden biliyon ailenin yanındamıydın? hem anne sağken çocuğa para kalması saçma var bi katakülle annenin iş açması v.s verdiği parayı yiyip batırmıştır...hem her evlat hata yapabilir kanunlar abisinin yanında ne olursa olsun mirastan hakkı var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Kasım 2011; 15:44:09 >
  • Avukat ve Hukuk forumlari var

Ayrica Konu Disi veya Konu Disi Ozel'de bir avukat tarafindan acilmis konu vardi oralari arastir bul

Daha net cevap alirsin
  • baktın abin mallara konmaya çalışacak, tüm malları nakite çevir yurtdışına kaç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ganja34

3 avukatın sözüne güvenmeyip burdaki ilkokulluların sözüyle için rahatlicaksa sen o arabaları evleri benim üstüme yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ganja34

3 avukatın sözüne güvenmeyip burdaki ilkokulluların sözüyle için rahatlicaksa sen o arabaları evleri benim üstüme yap.

Bayram harçlıklarını hesaplayan çocuklar daha iyi bilir bence.
  • abinin her türlü kanunen hakkı var o mirasa. sanırım 1/4 ü gibi bişeydi belli bi oranı var o miktarı alabilir
  • Alla alla. Eğer adamın abisi boş gezenin boş kalfası içkiçi kumarcı esrarkeş kendine hayrı olmayan bir adamsa ki annesi bu parayı arkadaşa vermeye karar vermiş, nedenleri vardır. Neden parayı böylesi boş bir insana versin? Tabii ki o parayı değerlendirebilecek insanlara verirler.

Biraz mantık.
  • adam bi soru sorayım demiş millet hemen, yok abin o senin ne kadar ayıp, yok yaptığın caiz değil... daha aileyi tanımıyorsunuz bile.

benim bazı akrabalarım öyledir ki onlardan bana miras düşse kabul etmem, o derece yaka silkmişimdir artık. Bilmeden etmeden yorum yapmayın, dışarıda sizinkinden çok daha farklı hayatlar var. Verecek cevabı olmayan sussun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: South7

adam bi soru sorayım demiş millet hemen, yok abin o senin ne kadar ayıp, yok yaptığın caiz değil... daha aileyi tanımıyorsunuz bile.

benim bazı akrabalarım öyledir ki onlardan bana miras düşse kabul etmem, o derece yaka silkmişimdir artık. Bilmeden etmeden yorum yapmayın, dışarıda sizinkinden çok daha farklı hayatlar var. Verecek cevabı olmayan sussun.

Katılıyorum. Bir "anne" bile diğer çocuğunu mirastan red ediyorsa gerçekten önemli nedenleri vardır. Bakınız "anne" ...
  • annene satış sözleşmesı hazırla bir ürün vb satmış gıbı bıse ol maksat urun karşılıgı satıs olmuş olur lakın işin kurdu bır avukata sor sonra başın yanmasın

vıcdanen abınınde payı olmalı annenın neden böyle yaptıgını anlamadım
  • Abin o paradan illaki alır. Kaçarı yok
  • Hepsini okumadım.Ama şunu söyleyim abinin bu mirasta hakkı var.Ona vereceksin onu! benim annemdede babamdada miras sorunu yaşandı onlardan bilirim herşeyi sakın öyle bişey yapma! ya abinin sen yerinde olsaydında sana vermeseydi ne hissederdin?

Ve şunu söyleyim eğer yine vermessen abin o parayı dava ile alır.Teyzem dayımdan öyle köydeki tarlaları aldı.Abinde senden alır! ve benimde abim var abimde mirasları kapsa bende dava ederim.Çünkü benim hakkım o miraslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThreeArrow -- 6 Kasım 2011; 16:01:13 >
  • annen vasiyet felan yapsa notere olmazmıki (hiç bi bilgim yok sadece bi fikir
  • Şimdi anladığım kadarıyla annene kalan malları satıp nakde çevirdiniz ve bankaya koydunuz. Banka da kimin hesabında durdu para? Senin mi annenin mi?

Eğer annenin hesabında durduysa ve annen o parayla gidip ev, dükkan, araba vb. şeyler alıp bunların senin üzerine yaptı ise annen kendi mirasını sana vermiş oluyor. Bu durumda abin hak iddaa edebilir diye düşünüyorum.

Ya da paralar bankada senin hesabında durdu ise de, bu sefer annen kendi mirası olan parayı sana vermiş olur ki bunda da abin hak iddaa edecektir.

Eğer baban rahmetli olduğunda babandan kalan miras vardı ve abin bunların üzerine konup size birşey vermediyse sizde burdan hak iddaa edebilirsiniz sanırım.

Bunu iyice araştır ve özellikle işi miras davalarına bakmak olan avukatlarla görüş derim. Çünkü hassas konu. Şu anda kanunlar bunun için ne diyor bilmiyorum ama böyle baktığımızda siz miras kaçırmış oluyorsunuz sanırım.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Bu arada hukuk görevlisi değilim, burada yazdıklarım sadece konu için yorum niteliğindedir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.