Şimdi Ara

Konuşma süresi vs boyut?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim ama inş. bir bilen çıkar.

benim merak ettiğim şey ( ki aynı zamanda anlatamayacağım olan da şey ) telefonla konuşmamızın kb olaraktan boyutu ne kadar olabilir.

yani atıyorum 100 mb int paketimiz var diyelim.. ve telefonla internet üzerinden görüşme yaptık. bu görüşme 5 dakika sürdü. sonuç olarak bizim bu 100 mb internetten kaç mb gitmiş olur? yada mb olmaz bile mi ? yada o anki bağlantı kalitesine göre mi ?

bu işler nasıl oluyor nasıl hesaplanıyor bir bilgisi olan, yada bilgiyi bulabileceğim yere yönlendirecek olan varsa çok sevinirim.

teşekkürler.

• İnternet üzerinden VOIP vs. ile kullanacağın veri farklıdır, cep telefonundan normal görüşme ile kullanacağın veri farklıdır. Normal telefon görüşmesinde Enhanced Full Rate ile 12,2 kbit/s kadar bir veri alışverişi olur, bu da 1.5 KB/sn gibi bir şey. 3G görüntülü görüşmede de 64kbit/s yani 8 KB saniye. Tabi ev telefonunda da sanırım 64 kbit/s PCM kullanılıyor, yani 8KB saniye.
    Ama VOIP vs. uygulamaları onlarda böyle bir sınır olmak zorunda olmadığından daha fazla veri de kullanabilir daha kaliteli ve temiz bir ses aktarabilmek için. Ama bunun hesaplaması süreye göre yapılamaz. Kullanılan ses sıkıştırma tekniklerine göre bu oran artar da azalır da. Mesela Skype ile bilgisayarda görüşme yaparken 7 KB/s gibi bir veri gönderiyor ve de alıyor. Ama kimse konuşmazken bir şey göndermiyor, almıyor. Yani sadece ses olduğunda veri gidiyor, olmadığında görüşmenin devamlılığını sağlayan çok az miktarda veri gönderilip alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

İnternet üzerinden VOIP vs. ile kullanacağın veri farklıdır, cep telefonundan normal görüşme ile kullanacağın veri farklıdır. Normal telefon görüşmesinde Enhanced Full Rate ile 12,2 kbit/s kadar bir veri alışverişi olur, bu da 1.5 KB/sn gibi bir şey. 3G görüntülü görüşmede de 64kbit/s yani 8 KB saniye. Tabi ev telefonunda da sanırım 64 kbit/s PCM kullanılıyor, yani 8KB saniye.
    Ama VOIP vs. uygulamaları onlarda böyle bir sınır olmak zorunda olmadığından daha fazla veri de kullanabilir daha kaliteli ve temiz bir ses aktarabilmek için. Ama bunun hesaplaması süreye göre yapılamaz. Kullanılan ses sıkıştırma tekniklerine göre bu oran artar da azalır da. Mesela Skype ile bilgisayarda görüşme yaparken 7 KB/s gibi bir veri gönderiyor ve de alıyor. Ama kimse konuşmazken bir şey göndermiyor, almıyor. Yani sadece ses olduğunda veri gidiyor, olmadığında görüşmenin devamlılığını sağlayan çok az miktarda veri gönderilip alınıyor.

yaklaşık bilgiler verdiğin için teşekkürler.

benim sorma nedenim telefonuma voip programı kurduğumda aylık 500 mb int. paketi almam benim için yeterli olur mu diye olucaktı.. sizin verdiğiniz bilgilere göre saniyede max. 10 kb olsa yaklaşık 1mb ile 2 dakika gibi bir konuşma yapmış oluyoruz. ?

yoksa 500 mb yeterli değilmidir.

Skype'nin cep telefonlarını arama ücretini çözemediğim için nonoh'u denemeyi düşünüyorum.

teşekkürler.

• Cihazına bir veri kullanımını gösteren program kurup takip ederek ve farklı uygulamaları deneyerek daha iyi bir sonuca ulaşabilirsin. Her biri birbirinden farklıdır çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Cihazına bir veri kullanımını gösteren program kurup takip ederek ve farklı uygulamaları deneyerek daha iyi bir sonuca ulaşabilirsin. Her biri birbirinden farklıdır çünkü.

iphone için bildiğiniz böyle bir uygulama var mı acaba ?
  • Üzgünüm, iPhone kullanmıyorum. Ama Skype, Fringe vs. programlar olmalı iPhone için de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.