Şimdi Ara

Konut kredisi faizleri ne zaman düşer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konut kredisi çekmeyi düşünüyorum ancak şu anki faizler çok yüksek 1,03 0,99 dan aşağı oran yok.
    Benim aylık ödememi gözönüne aldığımda oranın 0,80 düşmesi gerekiyor.
    Mantıken düşününce inşaat sektörü durgun hareketlendirmek için böyle birşey yapmaları lazım ancak, düşermi bilmiyorum.
    Sizce faizler 0,80 e veya daha altına düşermi ? Uzman arkadaşların fikirleri benim için çok önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painter06 -- 31 Mayıs 2014; 12:01:45 >

• su an ev fıyatlarındakı artısda bır duraklanma ve satıslarda da dusuş var,eger boyle gıderse yıl sonuna kadar ya ev fıyatları duser yada kredı oranlarında düşşşüüşş olur ben sahsen yıl sonunda 0.90 ve 0.80 bandını görecegını dusunuyorum...su an kredı cekıp ev almaktansa bıraz daha bekleyıp faızlerın yada fıyatların dusmesını beklemek dahada mantıklı olacak
  • Kredi oranları düşüpte piyasa canlandığındaki fiyat artışlarını da dikkate almalısınız. Şuan 180 bin olan evler için krediler düştüğünde ve piyasa canlandığında 200 bin den fazla fiyat isteyecekler. O zaman 20bin daha kredi çekmen gerekecek bu da aylık ödemelerini yüksek faizden kullanmayla aynı. Şöyle bir şey yapabilirsin. Geçekten ucuza aldığını düşüneceğin bir ev çıktıysa karşına şimdiden kullan krediyi, zaten 0,80 seviyesine düşünce yapılandırma talep edersin yeni orandan işlemeye devam eder. Ben 1 senenden fazla bi süre için o seviyelere düşeceğini düşünmüyorum. BDDK artık borçlanmayı azaltmaya çalışıyor. Orta alt gelir borç batağına doğru gidiyor. Bu bataklar finansal zeminini yumuşatıyor ve kriz çıkarmasada kriz çıktığında bu süreci hızlandıracak ve derinleştirecek etki yaratabilir. Son 6 ayda yapılanlara bakın, krediler 5yıldan 3 yıla düştü, kredi kartları taksitlendirmeleri kalktı. Banka masraf ve komisyoları standarta bağlanıyor. Dahasıda gelcek gibi.

• Bu demek oluyorki ev satislari dusecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler icin tesekkurler. Benim icin zor bir surec olacak...

• 24 haziran da ppk toplantısı var burdan büyük ihtimal faiz indirim kararı çıkacak oranlar daha cazip olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Kredi oranları düşüpte piyasa canlandığındaki fiyat artışlarını da dikkate almalısınız. Şuan 180 bin olan evler için krediler düştüğünde ve piyasa canlandığında 200 bin den fazla fiyat isteyecekler. O zaman 20bin daha kredi çekmen gerekecek bu da aylık ödemelerini yüksek faizden kullanmayla aynı. Şöyle bir şey yapabilirsin. Geçekten ucuza aldığını düşüneceğin bir ev çıktıysa karşına şimdiden kullan krediyi, zaten 0,80 seviyesine düşünce yapılandırma talep edersin yeni orandan işlemeye devam eder. Ben 1 senenden fazla bi süre için o seviyelere düşeceğini düşünmüyorum. BDDK artık borçlanmayı azaltmaya çalışıyor. Orta alt gelir borç batağına doğru gidiyor. Bu bataklar finansal zeminini yumuşatıyor ve kriz çıkarmasada kriz çıktığında bu süreci hızlandıracak ve derinleştirecek etki yaratabilir. Son 6 ayda yapılanlara bakın, krediler 5yıldan 3 yıla düştü, kredi kartları taksitlendirmeleri kalktı. Banka masraf ve komisyoları standarta bağlanıyor. Dahasıda gelcek gibi.

ev almak ve kredi ödemek ile kirada oturmak arasında bir ince çizgi var
    bir evde bir kentte bir şehirde uzun süre ikamet edecekseniz mutlaka kiradan kurtulmak gerekiyor uzun vadede her türlü kendinizi amorti edersiniz
    yani kalıcı olduğunuz bir yerde kira ödemek mantıksızdır ancak birkaç sene yaşayacağınız yerde uygun ev yoksa kredi çekmeye gerek yok kirada kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 1 Haziran 2014; 13:54:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyfo

24 haziran da ppk toplantısı var burdan büyük ihtimal faiz indirim kararı çıkacak oranlar daha cazip olacak

24 haziran ppl toplantısında sanırım pek olumlu bir karar çıkmadı 1 civarlarında seyredecek gibi gözüküyor...
    Sanırım daha fazla düşmeyecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: afutku

su an ev fıyatlarındakı artısda bır duraklanma ve satıslarda da dusuş var,eger boyle gıderse yıl sonuna kadar ya ev fıyatları duser yada kredı oranlarında düşşşüüşş olur ben sahsen yıl sonunda 0.90 ve 0.80 bandını görecegını dusunuyorum...su an kredı cekıp ev almaktansa bıraz daha bekleyıp faızlerın yada fıyatların dusmesını beklemek dahada mantıklı olacak

Bir ay öncede demişim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.