Şimdi Ara

Konut satıp araç almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu biraz tercih meselesi. 600binlik eve de oturan bir insan, 300'lük 2 tane ev alırım birini kiraya veririm diye düşünebilir. 600binlik ev ona farklı ihtiyaçlarını karşılar, ondan da vazgeçmek istemeyebilir. Bunlar insani tercihler herkes kendine göre yorumlayabilir..
  • 1 yıl önce mantıklıymış ama bilmiyorduk hiç birimiz hiç bir ev arabalar kadar prim yapmadı ne yazık ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra mantıksızdır. Konut fiyatlarına artışlar yansımadı. Demiri çimentosu tüm malzemesi herşey dolar euro. Evi fiyatları seneye uçarsa çok pişman olursunuz.
  • Ülkeden ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor. Ekonomik anlamda zarar edilecek işlere girmemek gerekiyor.

4, 5 yıl sonra 500.000TL'lik evin fiyatı 800.000TL olur ve 3500TL kira getirisi olur. 4,5 yıl boyunca da her ay bugünün parası ile aylık 2000TL kira almış olacaksın.

Bugün 500.000TL verilerek alınacak sıfır premium arabanın 4, 5 yıl sonra sıfır 750.000TL olur. Senin aldığın arabanın değeri 500.000TL olur.

Hesap ortada.

Bunun yerine evin kirasının üzerine biraz ekleyerek kredi ile araba almak en mantıklısı. İlla premium almak şart değil.

Benim şu an oturduğum evim dışında 2 evim daha var. 2 evden de kira alıyorum, evlerim de devamlı değerleniyor. Araba almak için asla evimi satmam. Ancak başka bir ev/dükkan ya da arsa almak için satarım evimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 4 Ağustos 2020; 12:52:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Konut fiyatları nasıl dipte ? 6 ay önce 160 a aldığımız apartmanda ki başka bir daire geçen hafta 240 a satıldı ve 1+1 bu daire. Bence konutlar gereksiz pahalı kredi kampanyasından sonra her satıcı evin fiyatına göre %20 civarı zam yaptı.
    6 yıl önce 110 bin dolar veya 3 kilo altın eden daire şu an 60 bin dolar veya 1 kilo altın ediyor.

6 ay önce alınan daireyle hesap yaparsanız yanılırsınız.
    Hem fiyat dalgalanmalarını kıyaslayabilmek için süre çok kısa, hem de 5 yıldan az sürede satılan konutta gelir vergisi ödeneceği için kar mar kalmaz.
    Ha ayrıca TL ile hesap yapmak da yanlış. 6 ay önceki TL ile şimdiki TLnin değeri arasında uçurum var.

• 2015 haziranda 210 Bin TL’ye alınan ev şuanda 450.000 TL ve içerisinde oturuldu 4.5 sene. Sonrasında kiraya verildi ve başka ev alındı. Site içerisinde güvenlikli vs. onun kira getirisi 4.000 civarı ama kendim taşındım. Bendeki sıkıntı şuanda araç olmaması ve abuk subuk araçlara 80-100 bin istenmesi. Yani 4 yıl önce sıfır 86 bine aldığım astraya bugün 230 bin veremem vermem. Onun yerine 400-500 veririm tekrar premium araç alırım mantığındayım. Sattığım araç a4’tü 2017 model. Daha nereye gidecek diye şubatta 243’e sattım araç 300’ü geçti sanırım. Bakmıyorum artık.

Altından hesap edilirse zaten her şeyden zarar edildi. Kim beklerdi altının buralara geleceğini?

Bakalım beklemeye devam şuanda ama genel görüş ev satıp araç alınmaz görüşünde. Ben de öyle düşünüyorum ama genel kanıyı görmek en azından fikir alışverişinde bulunmak istedim.

Cevap veren herkese teşekkürler.

• Öyle olacak zaten. Devir onun devri

• Ne olduki..? premium arabasız 3 ay duramadın herhal... 🤣 az sabırli ol hele... ailen yada eşinin ailexi koltuk cıkar yine sana banka memuru arkadaş... bi merso gelir artık tez zamanda... 🙃

• bence altn alın hocam 500 e gidecek gram
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

bence altn alın hocam 500 e gidecek gram
    20 tl arttı bile :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.