Şimdi Ara

Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
273
Cevap
8
Favori
264.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SicakCikolata

Kısa dönemlerde acemilik 1 aydı, uzun dönemlerde 3 ay olabilir.

konyayla ilgili bilgin varmı aydınlatabilirmisin bilgin varsa ? giden kişi sayısı yok denicek kadar az çünkü?
  • Ben askerlıgı kısa donem konya da bıtırdım. Gecen sene Agustos ayında baslayıp 6 aylık surede tam 3 mevsım degıstırdık. Acıkcası konya mevsım olarak pek hos degıl, yazları cok sıcak kısları cok soguk oluyor, kısa olsun uzun olsun askere gidecek arkadaslar alttan kalın epeyı sey gotursunler işlerine yarar.

Ilk olarak acemilik yapacagınız yer, Konya Eski Meram'da Hv. Svnma Okulu ve Eğitim Merkezi, oldukca kalabalık bir yer, biz yaz donemıne denk geldıgımız ıcın su konusunda epeyı sıkıntı yasadık, acemilikte caydan feragat edıyorsunuz aranızda cayı seven varsa askere gelmeden once evde bolca cay keyfı yaparsa guzel olur. Zaten acemılık 1 ay surer, o surede dısınızı sıkar usta bırlıgıne dusersınız. Usta bırlıgı olarak ta Konya dısına cıkmıyorsunuz, cıksanız dahı mevcudun %3-4 u Konya'nın uzak ılcelerı ve Aksaray Bor a gıdıyor acemilik olarak.

Buyuk cogunlugun Konya da kalacagını dusunursek, içlerinde en sanslı olanları Askerlık SUbesı'nde askerlık yapacaklar, nöbet falan yok dıyorlardı yanlızca evrak ıslerı ıle ılgılenıyorsunuz. Diğer arkadasların buyuk kısmı gene Hv.Svnma'da kalıyor orda da kısım kısım ayrılan bolumler var, işte Lojistik'ti, Gösteriydi oydu buydu derken, bir gurup Bakım Komutanlıgı'na gıcecek burda askerlık yapacak arkadasları rahat bır askerlık bekler komutanlar ıyıdır, yanlız ıcerdekı askerler az sorunlu oluyorlar, Mühimmat'a duseceklere Allah yardım etsın Muhımmat Bolugu alanı cok buyuk ve soguk olan bır yermıs gece ve gunduz nobetlerının agır oldugugunu soyluyorlar ama pekte kulak asmamak lazım sonucta sayılı gun sayıyoruz oyle ya da boyle gececek.

Bunun harıcınce acıkcası ben Istanbul'dan gelıp uzun zamandan berı burda yasayan bırı olarak Konya'yı pek begenmedım gezecek yer pek yok, carsı gunlerı tum askerler dısarı cıkıyor kabak gıbı asker oldugun bellı oluyor herkesın toplandıkları yer ayrı ınsan barı carsı gunu askerlık ambıansından uzaklasayım dese de Konya'nn asker mevcudu buna ızın vermıyor. Konya esnafı na dıkkat edın, adamıı asker gordu mu gecırmeye kalkarlar, bır yerden bırsey alırken pazarlık yapın bır malı almadan once bırkac yere sormakta fayda var arada epeyı fıyat farkları olusabılıyor.

Herneyse arkadaslar kısıtlı zaman saya saya gecıreceksınız işte, sunu unutmadan soyleyeyım konya da mutlak ve mutlak suretle etli ekmek in alasını yıyorsunuz, belkide iyiki konya da askerlık yaptım dıyebılecegım en hos zamanlarımı haftasonları yedıgım melemenler ve etli ekmeklere borcluyumdur. Bu arada etliekmeklerimizi Havzan'da yıyoruz arkadaslar, buyuk bır kurulus Konya'nın cesıtlı yerlersınde subelerı var, o etli ekmek ve yanında gelen yogurdun yerını hıcbırsey tutmaz gercekten de, uff canım yogurt cektı gıdıp dalayım dolaba.

Benım konya hakkındakı ufak anektotum budur, tekrar soyluyorum sayılı gun cabuk gececek, Allah hepınızın yardımcısı olsun.

Saglıcakla kalın, Selametle...

• Adı ve Soyadı : ÜNSAL HANOĞLU
    Baba Adı : TURAN MELİH
    Kuvveti : Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı : HAVA SAVUNMA
    Statüsü : Kısa Dönem Er
    Branşı : -

İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi : Hv. Svn. Okl. ve EM K.lığı KONYA

Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri : Hv. Svn. Okl. ve EM Hv. Svn. Eğt. Tb. Öz. Çvş. Eğt. Bl. K.lığı KONYA

343. Dönem Kısa Dönem Er olara yapacak arkadaşlar yok mu?
  • Adı ve Soyadı : Evren KULAKSIZ
    Baba Adı : KAPTAN

İlk Katılışını Yapacağı

Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri :Hv. Svn. Okl. ve EM Loj. Des. K.lığı Hiz. Bl. K.lığı KONYA

Ben varım
    :-))))
    Tertip az çok forumdan öğrendiğim kadarıyla top-tüfek ile bizim işimiz olmayacak branşa (-) yazınca aha vasıfsız asker olduk dedim...
    :-)))
    Acemilik sonrası senin bölük ayrı benimki lojistik orada ne yapacam önceki dönemler bişe yazmamış...O konuda bir bilgim olmadı; ama mavi giymeyecez havacı değiliz, hava savunmanın ne olduğunu öğrendim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvR-N -- 11 Aralık 2011; 1:10:02 >
  • biz 337 ksd konyail jandarma askerleri atışa gidiyorduk hava savunma okuluna. Sanrım cep tel vs sokma sıkıntılı sanırsm çünkü girişte x-ray var. baya büyük bir atış alanı vardı resim aşağıdadır.:))))

Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvR-N

Adı ve Soyadı : Evren KULAKSIZ

İlk Katılışını Yapacağı

Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri :Hv. Svn. Okl. ve EM Loj. Des. K.lığı Hiz. Bl. K.lığı KONYA

Ben varım
    Tertip az çok forumdan öğrendiğim kadarıyla top-tüfek ile bizim işimiz olmayacak branşa (-) yazınca aha vasıfsız asker olduk dedim...
    Acemilik sonrası senin bölük ayrı benimki lojistik orada ne yapacam önceki dönemler bişe yazmamış...O konuda bir bilgim olmadı; ama mavi giymeyecez havacı değiliz, hava savunmanın ne olduğunu öğrendim...

Evet hocam acemilikte birlikteyiz ben istanbuldan gelicem. Orada görüpte bizim kullanamayacağımız silahkar şunlar;20 mm Oerlikon, 20 mm Rheinmetal,
    35 mm Oerlikon, 40 mm K/M bu forumdaki arkadaşlar yazmış. İletime geçmek istersen hocam mesaj atabilrsin görüşmek üzere.

• quote:

Orijinalden alıntı: ünsal H.

quote:

Orijinalden alıntı: EvR-N

Adı ve Soyadı : Evren KULAKSIZ

İlk Katılışını Yapacağı

Temel Eğitimini Müteakip

Ben varım

Evet hocam acemilikte birlikteyiz ben istanbuldan gelicem. Orada görüpte bizim kullanamayacağımız silahkar şunlar;20 mm Oerlikon, 20 mm Rheinmetal,
    35 mm Oerlikon, 40 mm K/M bu forumdaki arkadaşlar yazmış. İletime geçmek istersen hocam mesaj atabilrsin görüşmek üzere.

Bende Rizeden Trabzona Trabzondan uçakla Ankaraya, Ankaradan hızlı tren ile Konyaya...
    16:00-16:30 gibi birliğe katılmayı düşünüyorum inzibatlar erkenden yakalamazsa tabi...

tertip kısmetse görüşürüz...

• 347. dönem var mı ?
  • 347 lerden bi arkadaşım gidiyor,hayırlısı olsun hepinize..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozbirik

347 lerden bi arkadaşım gidiyor,hayırlısı olsun hepinize..

abimin hesaptan yazmışım dün :) bir ben gidiyorum galiba yaa arkadasınla haberleşebilseydik güzel olurdu :) ?
  • benim de burası cıktı.
    acemilik Konya Hava Savunma Okulu
    Usta=Hv. Svn. Okl. ve EM Loj. Des. K.lığı Emn. ve Mhf. Bl. K.lığı

iletişime geçelim var mı aynı durumda olan?
  • Selam arkdslar bende sanlıurfadan fethi benimde askerliğim HV.SVN.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/MERKEZ düşmüş başka düşen arkdslar varsa msnden yada faceden iletişime gçebilriler bari gitmeden tanışmış oluruz (doqukan.doquoqlu@hotmail.com) facebook:Doğukan fethi şanda

Saygılarımla Hepinize Hayırlı teskereler...
  • yada burda yapan arkdslarımız warsa eğer ne götüreceğimiz hakkında biraz bilgi verirlerse sevinirim... nasıl olsa ayın 25 inde teslim olacaz:)

bilgilerinizi bekliyorum...
  • Selam arkadaslar öncelikle bende 92/3 Konya acemilik yapmaya gittim ve dagıtımda yapmıs oldugum bölüğe kadro olarak düştüm
    dağıtımdan biraz bahsedeyim
    20mm oerlikon
    Konya-Diyarbakır-Denizli-balıkesir-Kıbrıs-Ankara (bakmayın diyarbakıra gönderdiğine 60 kişilik takımda 3 arkadasım gitti sadece geri kalan kıbrıs ankara cogunlukla sizin şansınıza bağlı konyada kalmak )
    20mm Rheimetall
    Şırnak silopi -Şanlı urfa - gaziantep-mardin - Van-erzincan -kıbrıs
    Silüsü elinize aldıgınızda zaten bu branşlardan her hangibi birisi cıkıcakdır
    tabi orta okulların dagıtım yerlerini söylüyorum bu bize gecen dönem gelen dagıtımlar 92/3 tertiplerimin

umarım herşey gönlünüzce olur
  • Bu arada biz Hava savunma yız yani ucak savar brans eğitimi alıcaksınız yani yeşil giyiyoruz :)
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Hava Svn.
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı 20 MM. ÇEKİLİ HV.SVN.TK.K. (RHEİNMETALL (R/M))
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi HV. SVN. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    - KONYA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12 Aralık 2012

Merhaba arkadaşlar, yeni konu açmak istemedim. Nasıl bi yerdir, giden arkadaşlar var mı ? Yedek subay acemilikten sonra RHEINMETALL branş dağıtımları hangi illere olabilmekte bilen varsa yazarsa sevinirim. Acemilik sanırım 2.5 ay olucak, bu süre içinde hiç çarşıya çıkamıyormuyuz?
  • burası konyanın dışında meramı geçtikten hemen sonra devasa bir birlik. Binlerce asker var desek yeri ben 56.Ağır Bakım Mrk K.lığında Revirciydim. 329.ks olarak. Buraya diş için sık sık hasta getirirdim. Emin olun elinizi sallasanız general ve albaya çarpıyor. Selam vermekten yorulabilirsiniz. Konyadaki tüm birlikler burada toplu olarak yemin ediyorlar. Bazı kısa dönem erler ihtiyaca göre konya içinde dağıtılabiliyor. Hiç çekinmeyin kabul edin derim. Onbaşı dahi komutanım çektiriyor acime uzun dönem erlere fakat kısa dönemler ayrı olduğu için bu problemi yaşamazsınız. Konya çok soğuktur ve ciddi ayaz vardır.
    Bilginize...
  • 352. Dönem yok mu?
  • dagurkuden D kullanıcısına yanıt
    ben varım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dagurkuden

352. Dönem yok mu?

bende varım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.