Şimdi Ara

KÖPEĞİME KENE YAPIŞTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
19.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi forumlar , golden retriever cinsi köpeğime kene yapıştı. 3 gün önce foçadan yazlıktan döndük kene muhabbetleri dönüyordu zaten ama benimkinin iç dış parazit aşıları olduğu için pekte önemsemedim , sonucunda da zararsız hayvan ama insan yine başına geldiğinde panik yapıyor , ve aklımda olan bişeydi , herneyse bu sabah evde bi baktım burnunun üst kısımlarında bi siyahlık var ben yine terlikleri parçalarken tüy kaldı falan zannederken bi baktım kene var , büyük ihtimalle yazlıktayken yapışmış küçük ,kanı emincede gözle görülür kıvama gelmiş, akşam 7 gibi veterinere gidicem hem aşısını tekrar yaptırıcam hem kontrolden geçiricem hemde keneyi çıkarttırmaya gidicem , şimdi size sorum şu burdayken veteriner var iş kolay ama 2 hafta sonra temelli yaz tatili için foçaya gidicem ve vetiriner çok uzak bu KENEleri nasıl ayıklarım zararsız bir şekilde ve kontrolünü nasıl yapmalıyım , benim köpeğim normal goldenlara nazaran 3 kat daha tüylü maşallah ama ne yapcağımı şaşırdım o güzelim tüylerinide kestirmek istemiyorm bidaha o şekilde imkansız uzamaları, ben şmdi ne yapayım bana yardım edin lütfen ? en sinir olduğum nokta aşısı olduğu halde gelmesi beni çok huzursuz ediyor

• dostum gittim çıkarttırdım boğazının altında da kene topluluğu var sanıyodum ki yanılmışım , bir tane kene çıkarttık , diğerleri varsa eğer zaten ilaç sayesinde 2 güne dökülürmüş .. boğazının altıda sıcaktan ve büyük ihtimalle en son verdiğimiz tavuk kemiklerinden dolayı tahriş olmuş baya fazla yemişti yan etkisi varmış , açık yara haline gelip kurumuş ben onları kene sanmıştım bide tomurcuk halinde şişince iyice kene sandım , aklınızda olsun özellikle yaz aylarında hayvanlarınıza kesinlikle tavuk eti ve kemiği vermeyin , alerjilerinin başlamasını da oati aralarındaki perde ve etlerden anlayabilirmişsiniz patilerin arasında kızarıklık varsa hmen köpeğinizi veterinere götürün , bu arada öğrendiğim son bir bilgiyide yazayım okuyan arkadaşlarımız bilinçlensin lütfen .

Bugün sürekli gittiğim veterinere gittim ve resmen eriyip bitmiş bi alman kurdu gördüm zor nefes alıyordu serumlarla ayakta duruyodu ve sıvıyla besleniyordu , sebebide sivrisinek ve kenelerden bulaşan bu senenin yeni hastalığıymış , daha doğrusu önceden de görülüyormuş ama bu sene bu hastalık hakkında çok şikayet almışlar ve köpek sahiplerini bilinçlendriyorlar dı , eğer köpeğinize kene veya ısırgan böcek türlerinden biri musallat olduysa ısırıp kaçtıysa 15-21 gün arasında köpeklerde aşırı vücut ısısı artışı halsizlik ve iştahsızlık vücutlarında yaralar ve yavaş yavaş erime meydana geliyormuş bu belirtileri gördüğünüzde hemen veterinerinize danışın , konuya giren arkadaşlar da en azından bişiler yazıp konuyu üstte tutarsa bir çok kişi bilinçlenir , saygılar . .

• Öncelikle geçmiş olsun diyerek gireyim ve sen hayvan sever arkadaşa biraz saldırayım sen saçlarını 1 yıl boyunca iç kestirme ,yaz geldiğinde de iple filanda bağlama salık dursun bak bakalım o boynun ve kafan nasıl pişiyor köpeğin tüyleri güzel olabilir ama o bir canlı kestirilmesi gerekiyorsa ki bence çok uzunsa gerekir kestirin . o bir aksesuar değil veya bir araç değil oda bir canlı yazıktır günahtır besliyorsak onları da düşünmek gerek , kendinizi onların yerine koyun lütfen .
    Bu arada keneye en etkili çözüm tavuktur çıtır çıtır yerler yazlıkta filan kalacaksanız 10-15 tane tavuk alın yaz boyu keneleri yesinler yaz biterken de siz onları keser yersiniz

• ya tavuk işi olmaz kardeşim yazlık dediğim yer kocaman site hayvanı salıyorum heryere gidiyor tavuk sabit yerde kalır ki değil10 tane 100 tane alsak siteye yetmez , tüy işide dediğin gibi ama maalesef kestirmek te olmaz evde kalıcak zaten kene işinide çok şükür hallett,k gibi ama baktık durum daha kötüye gidiyor mecburen kestircez , tüylerini kestirince hayvanlar deprosyona giriyor ki benimkinde hiç öyle bi tip yok ama bide onu çekemem :)
  • Disarida gezen hayvana ayda bir dis parazit yaptirmanizi tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Disarida gezen hayvana ayda bir dis parazit yaptirmanizi tavsiye ederim

sorun ev köpeği olması ama kardeşim yazlık yer saldık hayvan keyfine baktı normal olan bişi gezmesi , bundan sonra ayda bir yaptırıcam ama , baktım bu gün ufak tefek bi kaç böcek buldm tüylerinin arasında ölmüşler ilaç etkisi göstermiş 2 güne de yıkadım mı pırıl pırıl olucak bundan sonra daha dikkat edicem sizinde ev hayvanınız varsa tedbiri elden bırkmayın kontrollü gezdirin sonra uğraşırsınız benim gibi

birde bu kediler için sanırım pire tozu satılıyor mu ben onu veterinere sormayı unuttum garanti olsun satılıyosa eğer bi kutuda ondan alayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piccadilly Circus -- 16 Haziran 2012; 15:01:14 >

• Pire tozuna hiç gerek yok ense damlası kana karışıyor ve 1-1.5 ay kan emen parazitin ölmesini sağlıyor. Ben kedilerimi gezdirmiyorum yasak :) Ama sokak kedilerinden çok kene çıkardım elimle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedi Tırnak Attı:)
    12 yıl önce açıldı
    Böcek ısırdı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Pire tozuna hiç gerek yok ense damlası kana karışıyor ve 1-1.5 ay kan emen parazitin ölmesini sağlıyor. Ben kedilerimi gezdirmiyorum yasak :) Ama sokak kedilerinden çok kene çıkardım elimle.

iğrenmesem biraz bende çıkarabilirim de , biraz alkol ve cımbız yardımıyla çıkarmayı öğrendim dün , aman dostum dikkat et kedilerine o üstte yazdığım halsizlik falan onları gördüğün an veterinere koş , dünkü gördüğüm manzara hiç hoş değildi çok kötü oldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.