İlk önce herkese merhaba , 5 yaşında golden retriever cinsi erkek köpeğim var . 1 yaşındayken sokak da buldum ve eve aldım . Bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım . Ancak artık kısırlaştırmak istiyorum . Çiftleşebileceği bir ortama sahip değiliz . Ve kendisi biraz asosyal sanırım , diğer sokak köpeklerine havlıyor ve erkek köpeklerle hiç anlaşamıyor . Yakınımızda dişi bir Alman Çoban Köpeği var sadece onunla iyi anlaşıyor . Gerçi ondan başka da tanıştığı pek bir köpek yok . Küçük ırk köpekler dışında . Diğer köpeklere karşı sert davranmasında ki etkenlerden biriside benim , çünkü yakın zamanda sokak köpekleri tarafından ısırıldım ve bende tedirgin oluyorum. Tedirgin olunca ister istemez köpeğime geçiyor ve istemsiz olarak köpeğimi onlardan uzaklastırmak için çekiştirmeye falan çalışıyorum . Ne yapmam gerektiğini biliyorum fakat benimde biraz zamana ihtiyacım var sanırım . Sizlere sorum şu olucak , kısırlastırmanın kötü bir tarafı varmıdır ? Ayrıca 4 yıl içerisinde hiç çiftleşmedi , benden önce ne yaptığını bilemiyorum .Ancak ben bulduğumda yaklaşık 1 ay civarında sokakta kaldığını anladık . Belki o süre zarfında yapmış olabilir . Çiftleşmediğini varsayar isek kısırlaştırmanın bir sorunu olurmu ? Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum . Şimdiden teşekkürler.
2 köpeğim var ikiside kısır herhangi bir dezavantajı yok sadece hayvanın enerjisi zamanla bir miktar azalır.