Şimdi Ara

Köpek YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar , ben kendimi bildim bileli köpek istemişimdir 20 yaşındayım ve bikaç gün önce sonunda annem izin verdi apartman dairesinde oturuyorum evde yaşıyacak bir köpek tercih edeceğim.Aklımda birkaç tür var fikirlerimi sizlerle paylaşıp köpek konusunda deneyimli olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
    Aklımdaki türler English Bulldog , Cocker , Beagle, Golden , Samoyed.
    Egzersiz ihtiyacını karşılayabilirim ancak önemli olan evde tek başına çok kalmayacak ama yinede tekken havlayıp eve zarar vermemesi en önemli sey.
    Yorumlarınızı bekliyorum.

• bir bakin isterseniz :

link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 31 Temmuz 2011; 1:24:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iliqueur

bir bakin isterseniz :

link
    French bulldog dusunmuyorum tesekkür ederim o sitedeki bütün ilanlara baktım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu.@

French bulldog dusunmuyorum tesekkür ederim o sitedeki bütün ilanlara baktım zaten.

Alıntıları Göster
    yalniz kaldiginda havlayip eve zarar vermemesi temelde 2 seye baglidir:

1-kopeginizi iyi yetistirmenize,
    2-yeterli egzersiz yaptirmaniza.

bu yukaridaki 2 seyi duzgun yapmazsaniz kopeginizin irki pek farketmez, hepsi eve zarar verir. ayrica siz bu 2 maddeyi yerine getirmezseniz, kopeginiz siz evdeykende evinize zarar verebilir... tabiki zor yorulan, egzersiz ihtiyaci fazla olan guclu kopekler daha zor yorulup, daha cok fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyac duyacaklari icin evinize zarar verme ihtimalleri daha coktur ama onlarada bunu gozonune alarak daha cok egzersiz yaptirmalisiniz. yani 2. maddede kopegin egzersiz ihtiyacini bilmeniz ve ona gore egzersiz yaptirmaniz onemlidir.

french bulldog tavsiye etmemin sebebi ev ortamina daha uygun olmalariydi. illaki yukaridakilerden birinin tavsiye edilmesini istiyorsaniz bu sekilde tavsiye vermek cok zor cunku saydiginiz irklar birbirlerinden cok farkli ve farkli kisilere hitap eden irklar. havlama ve eve zarar verme konusu irktan ziyade yukarida yazdigim seylere bagli olduguna gore, kopekten diger beklentilerinizi de yazarsaniz saglikli bir tavsiyede bulunabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 31 Temmuz 2011; 15:13:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iliqueur

yalniz kaldiginda havlayip eve zarar vermemesi temelde 2 seye baglidir:

1-kopeginizi iyi yetistirmenize,
    2-yeterli egzersiz yaptirmaniza.

bu yukaridaki 2 seyi duzgun yapmazsaniz kopeginizin irki pek farketmez, hepsi eve zarar verir. ayrica siz bu 2 maddeyi yerine getirmezseniz, kopeginiz siz evdeykende evinize zarar verebilir... tabiki zor yorulan, egzersiz ihtiyaci fazla olan guclu kopekler daha zor yorulup, daha cok fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyac duyacaklari icin evinize zarar verme ihtimalleri daha coktur ama onlarada bunu gozonune alarak daha cok egzersiz yaptirmalisiniz. yani 2. maddede kopegin egzersiz ihtiyacini bilmeniz ve ona gore egzersiz yaptirmaniz onemlidir.

french bulldog tavsiye etmemin sebebi ev ortamina daha uygun olmalariydi. illaki yukaridakilerden birinin tavsiye edilmesini istiyorsaniz bu sekilde tavsiye vermek cok zor cunku saydiginiz irklar birbirlerinden cok farkli ve farkli kisilere hitap eden irklar. havlama ve eve zarar verme konusu irktan ziyade yukarida yazdigim seylere bagli olduguna gore, kopekten diger beklentilerinizi de yazarsaniz saglikli bir tavsiyede bulunabilirim...

Alıntıları Göster
    Katılıyorum dediklerine.Egzersiz ihtiyacını karsılıyacak fazlasıyla zamanım var ve ilk köpegim olucak ama elimden geldigince iyi yetistirmeye bakıcam.
    Evet saydıgım kopekler bambaşka biliyorum dış görünüşü benim icin onemli cünkü 10-15 yıl sevmedigim bi köpekle yasamak istemiyorum tip olarak sevdigim bi köpekle yasamak istiyorum bu saydıgım ırkların dıs gorunusunu begendigim icin yazdım.Samoyed evde bakılabiliyo ama tüy dökme sorunu daha çok diyolar golden da öyle aynı boyut ve tüy sorunu var beagle cok enerjik bulldog anatomisinden ötürü diger kopeklere gore daha sorunlu cocker bikac arkadasımda var cok memnunlar.
    Açıkcası daha bi karar veremedim aradıklarım dış görünüş ve iyi bi dost.

• quote:

Katılıyorum dediklerine.Egzersiz ihtiyacını karsılıyacak fazlasıyla zamanım var ve ilk köpegim olucak ama elimden geldigince iyi yetistirmeye bakıcam.
    Evet saydıgım kopekler bambaşka biliyorum dış görünüşü benim icin onemli cünkü 10-15 yıl sevmedigim bi köpekle yasamak istemiyorum tip olarak sevdigim bi köpekle yasamak istiyorum bu saydıgım ırkların dıs gorunusunu begendigim icin yazdım.Samoyed evde bakılabiliyo ama tüy dökme sorunu daha çok diyolar golden da öyle aynı boyut ve tüy sorunu var beagle cok enerjik bulldog anatomisinden ötürü diger kopeklere gore daha sorunlu cocker bikac arkadasımda var cok memnunlar.
    Açıkcası daha bi karar veremedim aradıklarım dış görünüş ve iyi bi dost.

Alıntıları Göster
    Anlaşılan siz biraz sakin bi köpek istiyosunuz.
    Cocker , beagle ve golden sakin köpek değildir.
    İkisini bi kenara atalım, beagle kazıcı bi köpektir. Evde saksı falan varsa kazmaya bayılır..
    Benim seçimim bu 4 ünden Bulldog olurdu.
    Apartman dairesi için sessiz, sakin köpek gerekir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Encinyır.

Anlaşılan siz biraz sakin bi köpek istiyosunuz.
    Cocker , beagle ve golden sakin köpek değildir.
    İkisini bi kenara atalım, beagle kazıcı bi köpektir. Evde saksı falan varsa kazmaya bayılır..
    Benim seçimim bu 4 ünden Bulldog olurdu.
    Apartman dairesi için sessiz, sakin köpek gerekir bence.

Alıntıları Göster
    Samoyed ve Golden ın tüy dökme sorunu , beagle ın yaramazlığı vs vs hepsinin eksi yanıda var artı yonude var bunları bildiğim halde hala seçim yapabilmiş değilim.
    Boxer çok öneren oluyo besleyen arkadaşlarımdan.Ancak onunda tipi bana cok hitap etmiyo.Bi ara rottweiler da düşündüm ama oda evde biraz zor olur gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bahçede hayvan beslemek suç mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Samoyed ve Golden ın tüy dökme sorunu , beagle ın yaramazlığı vs vs hepsinin eksi yanıda var artı yonude var bunları bildiğim halde hala seçim yapabilmiş değilim.
    Boxer çok öneren oluyo besleyen arkadaşlarımdan.Ancak onunda tipi bana cok hitap etmiyo.Bi ara rottweiler da düşündüm ama oda evde biraz zor olur gibi.

Benim sana önerim yeterli egzersiz yaptırman koşuluyla labrador yada golden.tüy problemi çekmiyeceğin tek ırk poddle diyebilirim sana ama yukarda saydığım iki köpeği dengeli beslediğin taktirde tüy problemini asgariye indirebilirsin.samoyed kesinlikle alma derim tüyüyle başa çıkamazsın.coocker ı çok çok iyi eğitmen lazımki köpek beslediğinden bişey anlayasasın.şahsen buldog un her türlüsünü önermiyorum(senin kriterlerin açısından)ve sağlık problemleri açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

quote:

Benim sana önerim yeterli egzersiz yaptırman koşuluyla labrador yada golden.tüy problemi çekmiyeceğin tek ırk poddle diyebilirim sana ama yukarda saydığım iki köpeği dengeli beslediğin taktirde tüy problemini asgariye indirebilirsin.samoyed kesinlikle alma derim tüyüyle başa çıkamazsın.coocker ı çok çok iyi eğitmen lazımki köpek beslediğinden bişey anlayasasın.şahsen buldog un her türlüsünü önermiyorum(senin kriterlerin açısından)ve sağlık problemleri açısından.

Alıntıları Göster
    Size göre en ideal olanı Pinscher.Ben 5 yıldır besliyorum ve çok memnunum.Sahibine çok düşkün ve koruyucudur.Tüyleri kısa olduğu için dökülme olayı diğer cinslere göre daha azdır.Özellikle dişi alırsanız çok itaatkardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesuryurek33

Size göre en ideal olanı Pinscher.Ben 5 yıldır besliyorum ve çok memnunum.Sahibine çok düşkün ve koruyucudur.Tüyleri kısa olduğu için dökülme olayı diğer cinslere göre daha azdır.Özellikle dişi alırsanız çok itaatkardır.

Alıntıları Göster
    Galiba İngiliz Bulldog almaya karar verdim.
  • quote:

çok yanlış bir tercih yapmışsın.
  • quote:

quote:

çok yanlış bir tercih yapmışsın.

Alıntıları Göster
    Nedeniyle söylerseniz daha iyi olur yanlıs tercih oldugunu.
  • quote:

1 eğer köpeğini dişi almayı düşünüyorsan aşağıdakilere ek olarak yaşayacağın sorun köpeğin gebe kaldığı taktirde kedi başına doğum yapamama durumudur.bu durumda sezeryan olması gerekecektirki bu durum hem köpeğine bir stres faktörü hemde senin cebine
    2 köpeğinin 3 yada 4 yaşında kendi yapısından kaynaklanan nedenden dolayı kalp krizi sonucu ölmesi bir olasılıktır
    3 köpeğinde sürekli deri problemi yaşama ihtimali çok fazladır.
    4 kulak problemleri yaşama ihtimali çok fazladır
    5 eklem problemleri yaşayacaktır
    6 yine göğüs kafesinin yapısı ve ağız burun yapısından dolayı solunum problemi yaşayacaktır
    aklıma ilk gelenler bunlardır
    yazdıklarından anladığım kadarıyla sorun yaşayamıyacağın bir köpek ırkı istiyorsun ve buldog seni sağlık sorunları açısından hiç boş bırakmayacak bir ırk tır.
    önerim egzersiz ve gezdirme yaptığırma koşuluyla labrador golden aklıma ilk gelen ama benim tek favorim border collıe
    umarım faydası olur yazdıklarımın sana

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

1 eğer köpeğini dişi almayı düşünüyorsan aşağıdakilere ek olarak yaşayacağın sorun köpeğin gebe kaldığı taktirde kedi başına doğum yapamama durumudur.bu durumda sezeryan olması gerekecektirki bu durum hem köpeğine bir stres faktörü hemde senin cebine
    2 köpeğinin 3 yada 4 yaşında kendi yapısından kaynaklanan nedenden dolayı kalp krizi sonucu ölmesi bir olasılıktır
    6 yine göğüs kafesinin yapısı ve ağız burun yapısından dolayı solunum problemi yaşayacaktır
    yazdıklarından anladığım kadarıyla sorun yaşayamıyacağın bir köpek ırkı istiyorsun ve buldog seni sağlık sorunları açısından hiç boş bırakmayacak bir ırk tır.
    önerim egzersiz ve gezdirme yaptığırma koşuluyla labrador golden aklıma ilk gelen ama benim tek favorim border collıe

Bu ihtimaller günlük veya haftalık bakımda çok düşüktür, belirtmek isterim.
    Bulldog beslenmesi ilgi gerektiren bir köpektir.
    Ve ilkse bende beslemeyin derim.
    Ve bu tür agız yapılı köpekler çok salyalı olurlar, bilmem sever misiniz?
    Ve son olarak bulldoglar horlar, haberiniz var mıydı?

Eğer güzelce sosyalleştirip eğitebilirsen bende Boxer derim.
    Ve buna alternatif olarak tek renk pitbulllar favorimdir. (eğitildiği ve sosyalleştirildiği taktirde)

• quote:

quote:

quote:

Ve buna alternatif olarak tek renk pitbulllar favorimdir. (eğitildiği ve sosyalleştirildiği taktirde)

Alıntıları Göster
    Birincisi erkek alacağım.Bulldogların anatomik olarak bazı problemleri oldugunu biliyorum.Ayrıca horladıgınıda biliyorum bugun pet shopta baktığım bulldog horlaya horlaya uyuyodu :D
    Boxer besleyen cok arkadasım onerdi ev icin ama bende dıs gorunusunu sevmiyorum.Ayrıca pitbull seviyorum ancak onuda ilk kopegim olacagı icin sorumlulugunu ustlenemiyorum sosyallestiremeyip vahsi bisey olursa diye.

• quote:

Birincisi erkek alacağım.Bulldogların anatomik olarak bazı problemleri oldugunu biliyorum.Ayrıca horladıgınıda biliyorum bugun pet shopta baktığım bulldog horlaya horlaya uyuyodu :D
    Boxer besleyen cok arkadasım onerdi ev icin ama bende dıs gorunusunu sevmiyorum.Ayrıca pitbull seviyorum ancak onuda ilk kopegim olacagı icin sorumlulugunu ustlenemiyorum sosyallestiremeyip vahsi bisey olursa diye.

Alıntıları Göster
    Aşıları bittiğinde parka çıkarıp çocuklara sevdireceksiniz.
    ailenizle haşır neşir olacak.
    Sizi lider bilecek.
    Yavruyken iki elinizle basını tutup gözlerinize bakmasını saglayın gözlerini çekene kadar, bu sizin lider oldugunuzu ögretir ona, her aile bireyi bunu yaparsa sizi lideri olarak görür.
    Ayrıca o vahsi pitbulların yetistirme ortamını sizin gibi evde besleyecekler yapmaz.. karanlıkta beslemek, çiğ et vermek, acıyla beslemek gibi.. Çok vahsice seyler bunlar.
    Dedigim şekilde sosyalleştirin, bırakın uysal olsun.
    Pitbull uysal mı olur diyeceklerde olacaklar olur ama, o sizi yeri geldiginde canı pahasına korur.
    Pitbull en güçlü hafızalı köpeklerden biridir.

• quote:

Aşıları bittiğinde parka çıkarıp çocuklara sevdireceksiniz.
    ailenizle haşır neşir olacak.
    Sizi lider bilecek.
    Yavruyken iki elinizle basını tutup gözlerinize bakmasını saglayın gözlerini çekene kadar, bu sizin lider oldugunuzu ögretir ona, her aile bireyi bunu yaparsa sizi lideri olarak görür.
    Ayrıca o vahsi pitbulların yetistirme ortamını sizin gibi evde besleyecekler yapmaz.. karanlıkta beslemek, çiğ et vermek, acıyla beslemek gibi.. Çok vahsice seyler bunlar.
    Dedigim şekilde sosyalleştirin, bırakın uysal olsun.
    Pitbull uysal mı olur diyeceklerde olacaklar olur ama, o sizi yeri geldiginde canı pahasına korur.
    Pitbull en güçlü hafızalı köpeklerden biridir.

Alıntıları Göster
    Pitbullların iyi bi sahiple nasıl birer köpek oldugunu cok iyi biliyorum cok yakın bi arkadasımda pittbul var kedi gibi.Cocuklarla oynuyo hicbi canlıya zarar vermiyo.Ancak ben bulldogları daha cok sevdigimden bulldog istiyorum.Ancak baya pahalı hayvanlar en aşağı 1.500 liraya bulunuyo 3.700 liraya kadar satan var.

• quote:

Pitbullların iyi bi sahiple nasıl birer köpek oldugunu cok iyi biliyorum cok yakın bi arkadasımda pittbul var kedi gibi.Cocuklarla oynuyo hicbi canlıya zarar vermiyo.Ancak ben bulldogları daha cok sevdigimden bulldog istiyorum.Ancak baya pahalı hayvanlar en aşağı 1.500 liraya bulunuyo 3.700 liraya kadar satan var.

Alıntıları Göster
    pahalı olmasının sebebi dogumdan kaynaklanıyor.
    Bılldogların kafası büyük oldugundan sezaryenle alınıyor yavrular.
    Dediğim gibi ilk bakacagınız köpekse, e birazda numaralar ögrensin diyosanız bulldog hayalinizdeki köpek degildir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicconic

quote:

quote:

günlük veya haftalık açısından düşüktür demekle ne demek istediğinizi anlamadım.ama şunu söyliyeyim.bir e.buldog da yukardaki rahatsızlıkların birkaçının birlikte olmasını yaşama ihtimalin çok yüksektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicconic

quote:

quote:

günlük veya haftalık açısından düşüktür demekle ne demek istediğinizi anlamadım.ama şunu söyliyeyim.bir e.buldog da yukardaki rahatsızlıkların birkaçının birlikte olmasını yaşama ihtimalin çok yüksektir.

Alıntıları Göster
    eğer iyi beslenir ve bakımı disiplinli bir şekilde yapılırsa en iyisi golden'dir. border collie ikinci sırada yer alabilir. çok zeki ve oyuncu bir köpek türüdür. fakat hepsinin ortak yanı aynıdır. aşırı ilgi ister hepside. düzgün beslenme. tüğlerin taranması, temizliğinin iyi yapılması gerekir. aksi taktirde tüğsorunu başta olmak üzere bir çok problemle karşı karşıya kalınabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.