< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Köpekleri toplayan belediye çalısanlarına taş atıyorlar. (7. sayfa)
-
-
O kadar uzun yazıp yasayla aynı şeyi yazmışsın.
Kamera fikri ise olmaz köpekleri kırsala atıp kaçıyorlar o baştan patlar.
Köpek sayısı belli miktara düşürülür kısırlaştırma ve sahiplenme ile düşük dengede tutulur. Barınak ile kontrolde kalır. Zaten sokaktan köpek toplama deyince hepsini aynı anda alacaklarını sanmak düz mantık.
Sürekli bir şeylere itiraz edip sonra çözüm olarak yine aynı şeyi yazmak da ne diyim.
Kısırlaştırıp sokağa geri bırakmak bir haltı çözmez çünkü kısırlaştırma dişleri köreltmez, hayvanı uysal yapmaz, hastalıktan arındırmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 19 Temmuz 2024; 1:44:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne problem oğlum, ben cifte vatandasim ve serbest dolasimim var. Derdini sen duşun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 19 Temmuz 2024; 5:3:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sehrin göbegindeki kopek kirsaldan gelmiyor. Kirsal olayi başka. Şehirde kumelenme başka. Cezalar hafif, itiraz edebilecegin bir husus degil bu. Sorunun kökü, sokaga hayvan atmak ve hayvan sahiplenmenin hicbir hukuki ehli sarta baglanmıyor olmasi.
Bir halti bal gibi cozer. Problematik hayvanlar cozumlenmiyorda uyutulabilir ama kafenin önunde usulca uyuyan, yatan hayvani kisirlastirmak tek cozum. Omru yettigi surece yasayacak sonrasinda ureyemedigi icin sayilari azalacak. Neyini anlamak istemiyorsunuz, anlamadim.
Zaten kimsenin maçasi yetmez öyle sokaktaki hayvanlari sepete elma doldurur gibi doldurup, uyutmak. Bunun olamayacagini anlamissinizdir. Kiminin dini, kiminin hayvan sevgisi herkesin hassas oldugu sinir uçlari var. O iş yaş.
İşe yaramıyor tek başına kısırlaştırma. Öyle tak tak tak seri üretim gibi kısırlaştırma yapamıyor belediye tane tane gidiyor. O sırada köpekler üremeye devam ediyor.
Bazen tek batında 7-8 yavru veriyor. Normalde onlar aç kalır köpek yavrusuna bakamaz 1-2 tanesi hayatta kalır ama köpek hastaları bu işten para devşirenler gidip onlara mama veriyor hepsini hayatta tutmaya çalışıyor.
Günün sonunda senin kısırlaştırma hiçbir işe yaramıyor. Zaten chpli belediyeler sürekli kısırlaştırma yapıyor. Mesela İzmir köpek bastı sağolsunlar ama utanmıyorlar.
Devlet bir kaç madde daha ekleyelim düzene sokalım dedi ama bu işten rant sağlayanlar ortalığı yıkıyor. Amaç sayının yüksek olması onlar için düşük olmaması. Düşük olunca para sömürüsü yapamazlar işler durgunlaşır.
Para sömürmek içinde tabi duygulara hitap ediyorlar aynı tarikatların dine hitap etmesi gibi. Köpeğe iğne yapıp öldüremeyiz ama her gün dana, kuzu, tavuk direkt gırtlağı kesiliyor. Neresinden tutsan komik argümanlar.
Döner gömenler o zaman gırtlağı kesilen hayvanın çırpınmasını düşünsün. Et yemeye devam edicez çünkü gerekiyor. Dünyada hayvanlar her gün düzenli öldürülüyor doğa böyle. Hayır diyen gözümde cahildir. Hayvan ölmese doğada enerji transferi durur çöküş başlar.
Her zaman olduğu gibi biz akıllıca konuşuyoruz karşımızda saçma şeyler söyleyen bir kitle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 19 Temmuz 2024; 14:10:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bosa nefes tüketmeye luzum yok. Ne konusursaniz ne dayatmaya calisirsaniz calisin. En nihayetinde dedigimin disinda bir yolu yok, su ana kadar devletin de az cok uyguladigi politikaya bakarsak bu böyle.
Gereksiz yere uzatmayacagim.
Sizler kendi aranizda katledelecegiz, itlaf edecegiz bla bla konussaniz da bir halt -yapilamayacak- O hayvanlar sahipsiz degil.
İşte konuşma hep böyle bitiyor elinde düzgün argüman yok.
Haklı olan benim.
Zaten gelişmiş, şehirleşmeye bizden 200-300 yıl önce başlamış ülkeler Avrupada, Amerikada ne yapıyorsa ona yakın bir şeyler yapmak zorundayız tecrübeliler.
Kimsenin kaprisiyle keyfiyle ülke yönetilmez.
Ayrıca sokak hayvanı sahipsiz olduğu için sokaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 19 Temmuz 2024; 14:59:51 >
"Bazen tek batında 7-8 yavru veriyor. Normalde onlar aç kalır köpek yavrusuna bakamaz 1-2 tanesi hayatta kalır ama köpek hastaları bu işten para devşirenler gidip onlara mama veriyor hepsini hayatta tutmaya çalışıyor."
Hocam bir söz vardir. Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile örülüdür diye.
Yani cahilce yapılan bir iyilik bilinçli kötülükten bile berbat sonuçlar doğurabilir. Ortalığa yiyecek bosaltanlar iyi bir halt ettiklerimi sanıyorlar ancak yapauly biçimde hayvan nüfusunun patlatıyor, surulesmeye, saldırı, kuduz ve parazite yol aciyorlar ve durumu bugünkü hale kadar evrlmesine neden oldular.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Temmuz 2024; 15:9:6 >
Kanal Istanbul olsun mu, olmasin mi meselesi degil bu. Oluru olmayan bir seyi dayatmaya calisiyorsunuz. Boş yere nefes tüketmem ben. Istediginizin oluru yok. Neden diyecek olursan, anlaman gereken sey şu, bu hayvanlari hiçbir şekilde katledemeyeceginiz. Buna devletin de maçasi yetmez sizlerin dayatmasi da. Zaten, devletin suspus olmasi, birkacinizin gazini aldiktan sonra geri adim atmasi da bunun en buyuk emaresi
Pasa pasa sabredeceksiniz, kisirlastirilip, soylari kuruyacak. Cozum bu. Otesi yok. Sokakta hayvan istedigimizi de uydurup durmayin. Bana sorsalar ben gibi bircok hayvansever sokakta kedi kopek istemiyoruz. Yeri yok. Ama MADEM VAR, usulune uygun hareket edilecek. Kisirlastiracaksin, hayvansahiplenmeye ehliyet getireceksin, atani da bulup cezasini keseceksin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 19 Temmuz 2024; 15:21:7 >
Argümanların boşa çıktıkça sanki racon kesmeye başladın.
Bir arkadaş sana entelektüel falan demişti.
Baya entelektüel çıktın parmak sallayarak.
Gereksiz laf dolaştiramam. Lisani munasip olani soyledim, gereksiz laf cenderesine girmek istemiyorum
Ne de olsa ben katledelim de desem, katledeyemeyeceksiniz. Olacak olan belli. Enerjini daha verimli işlere harcamn dilegiyle.
Arguman marguman diyip de durma, sanki milyar dolarlik projenin fizibilitesini sunacaktim. Senin argümanin ne katliam mı? Argüman kelimesi bile yakismiyor agziniza. Katliamin adini, entel şekilde argüman diye yedirmenin derdine dusmussunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 19 Temmuz 2024; 15:24:39 >
Yaftalamaya da bırak, suçlamayı da bırak, racon kesmeyi de bırak
Bunlar haksız insan davranışları
İnsana değer vermeyen insanlar
Alsınlar,evlerine götürsünler.
Muhalefetin 20 yıldır halkta karsılıgı olmadıgı gibi köpek severligin de karsılıgı yok.. Belli zümre iki gün konusur, ah vah eder sonra köpekler itlaf edilir.. Bu konuda en ufak bir süphem yok.. Eğer ki iktidar bir yasayı cıkartmak istiyorsa onu cıkartmıstır ve cıkartır.. Bu ülkede bu güce kimse engel olamadı bundan sonra da olmayacak.. Eğer ki gücünüz olsaydı 20 senede zaten bunları iktidardan indirirdiniz bunların hepsi hayal ürünü seyler.. Gezi olaylarında bile cil yavrusu gibi dağıttılar.. Böyle yemez falan böyle bir dünya yok.. Köpek olayında fazla hayal görmeyin itlaflar yapılacak buna engel olamazsınız..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Temmuz 2024; 20:1:0 > -
Bir yasanın son macerası genel kurulda oylanırken yaşanır. Erdoğan bir kükrer yasayı istediği gibi çıkartır. Sanki başıboş köpek sorununun bu hale gelmesinin sorumlusu başkasıymış gibi günün sonunda bir de kahraman olurlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 23 Temmuz 2024; 21:51:39 >
-
Hı!... Sen olsan ne yapardın? Ortada ikinci bir parti yokken baştan Cumhuriyet Halk Fırkası mı yapardın?
Yapılabilir tabi ki. Bir kısmın zihniyetidir "babam öldüyse yalandan mı öldü" diye.
-
Keşke köpek sevgileri kadar insan sevgileri de olsaydı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X