Şimdi Ara

Kör nokta falan hikaye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kamyon ve tirlar icin bahane olmamali, kor noktadasiniz ve kaza yaptiniz ama şofor kusurlu olmuyo, boyle sacma bir sey olabilir mi??

Bu kadar agir ve buyuk araclar kör kütük nasil trafikte geziyor

Ben de o zaman arabamla kaza yapip kor noktama geldi derim hatta cami gazeteyle kapliyim sonra goremedim diyim? Bu da kabul mü?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• trafikte gezmesinler de nerede gezsinler... Mevcut araç dizaynlarında malesef böyle bir durum var. siz de tırların sağından geçmemeye gayret edip sollamaya çıkarken bir sellektör çakarsanız bir sorun olmaz
  • Bir gün bir kamyon direksiyonuna oturun hiç olmazsa Euro Truck Simulator gibi bir yapımda iç kabin kamerasından bir bakın ne kadar kör nokta var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kör nokta olmaması için Kupa nın her tarafının cam olması lazım yada sağ kapının şeffaf bir malzemeden imal edilmesi lazım. TIR ların sağına hiç bir zaman girmem bu güne kadarda hiç bir tırla sorun yaşamadım siz kendinizi kollarsanız sorun çözülür bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperio_o

trafikte gezmesinler de nerede gezsinler... Mevcut araç dizaynlarında malesef böyle bir durum var. siz de tırların sağından geçmemeye gayret edip sollamaya çıkarken bir sellektör çakarsanız bir sorun olmaz

Trafiğe çıkmadığın o kadar belli ki

Selektör çakarsak onlar da bizim şeride atlamayacak yani öyle mi ? Neresi orası Norveç mi ? Kanada mı ?

Kamyonun sağ tarafına geçmezsek kendimizi koruyacakmışız. Şile otoyolu Ağva'dan Altunizade'ye kadar uzanıyor hatta o yol taaa karşı tarafa da geçiyor. Neredeyse 100 KM lik bir otoban. O yolu 1 kere kullanın bakalım kamyonlar sol şeritteyken nasıl sağında kalmayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 31 Temmuz 2017; 17:45:8 >
  • hız sınırına riayet etmeyen kamyonlardan bahsetmiyorum hiper zekalı arkadaşım... Normal sağ şeridinde seyreden tonajlı araçlardan söz ediyorum. sen en sağ şeritte giden tırın yanındaki emniyet şeridinden geçmeye kalkarsan alır seni altına
  • KÖr noktalı araçlar trafiğe çıkmasın o zaman Ne demek kör nokta Sadece kamyonlara yanaşırken değil trafikte hiç bir araca güvenmem dikkatli davranırım Kör nokta varsa aynaları artır , kamera koy , sensör koy Ne demek kör nokta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilinenin aksine kör nokta hikayesi sadece bizim ülkemizde kazalardan kacma uydurması olsa gerek. Geçende baska bir konuya yazmıstım. Sagında solunda kocaman ayna var. Aynanın altında ondan ufak kör nokta aynaları var. Sağ yan ve ön köseyi görmeleri icin sag kapının üstünde eşşek kadar aynaları var.

Gel gelelim Ön taraflarında sensör var. Kaldı ki önde sensör e gerekte yok. Normal dikkatli,trafigi sezen bir sürücü önünde neler olup bittigini görür. Hizini ona gore ayarlar. Sonucta hicbir tehlike asfalttan yesermiyor toprak gibi.

Ayrıca bunu tasarlayan gavurlar yayalara carpınca kaputu egilmesini,kaput bilmem kac dereceyle bükülürse yaya daha az hasar alır diye hesap yapan adamlar. Bizim insanimiz gibi biz yapalım gerisi Allaha emanet diyen insanlar degil.

Ne demisler. Tedbir senden. Takdir Allahtan.

• arkadaşlar ağır araçlarda kör nokta vardır bu bir gerçek
    ama kör noktaları görmenin yolları da vardır ( ek ayna, sensör, kamera vb)
    ancak sorun şu ki bu araçları genelde araç sahipleri kullanmaz, şoförlere verilir
    şoförün 3 kuruş kazandığı ile bu ek sistemleri alacak hali yok, araç sahibi de trafikte olanı görmüyor ve zorluğu da yaşamadığı için cebinden çıkacak paranın hesabını yapıyor
    tek çare devletin ağır araçlar için kör nokta uyarı sistemlerini zorunlu hale getirmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut467 -- 1 Ağustos 2017; 14:23:43 >
  • Sağından geçmeyin solundan geçerkende adamın sürüşünde bi dangalaklık sezerseniz selektör çakıpta geçin
  • Devletin suçu gündüz şehir içine kamyon ve tır girmesine göz yumması.

Ankara Mevlana bulvarı aşti'nin olduğu yol kısaca, gündüz 13/14.00 gibi saatlerde harfiyat kamyonları makas atıp yarış yaparak, arkalarından kum çimento dökerek gidiyorlar. Normal de o saatte o yolda olmaları yasak olması lazım ama harfiyat ve inşaat kamyonlarının alayı yandaş olduğu için müdahale edilmiyor.

Ülkede neyi nerden tutarsan tut elde kalıyor.
  • stradivardi kullanıcısına yanıt
    Evet ben de bundan bahsediyodun. Caresi yok degil kor noktanin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güvenlisi en mantiklisi kamyon ya da tır sollarken dip gaz hatta mümkünse vitesi düşürüp gecmek. Ben yillardir boyle yapiyorum. 2 sn bile harcamam kamyon ya da tırın yaninda tehlikeli abi hemen gecip kurtulacaksin.

80 ile giden kamyonu 82 ile gecmeye calisan insanlar gördüm ben. Adamin kamyonu gecmesi 40 sn sürdü.

• Kamyon ve tırların mutlaka kör noktası vardır ama sürücülerinin de kör gibi araç kullanmaması lazım
  • benim arkadaş mahmutbey gişelerde dur kalk yaparken kamyon soldan bindirmiş, kör noktada diye %50-50 paylaştırmışlar kusurları
  • Hafriyat kamyonunun teki sol arkamdan vurdu. Vurduğu yerde de durdum. İndim, körmüsün göz göre göre vuruyon dedim. Klasik cevabı aldım ama orası kör nokta senin oraya girmen yasak diye. Yakasından tuttum bindirdim kamyona ben de tırmandım. Sağ aynanın altındaki standart üretim küçük aynayı gösterdim. Kör mü lan bu nokta dedim. Kabak gibi de görünüyordu her taraf. Birşey diyemedi. Sigortası aracımı yaptırdı.

Kör nokta eskiden belki vardı ama yeni nesil kamyonlarda yok kör nokta filan.
  • VipLife kullanıcısına yanıt
    Araçlar ne kadar gelişse de kullananlar gelişmeyince fark eden birşey olmuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.