Şimdi Ara

kör olucam galiba herkez baksın lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben ms8mulitpl skleroz) hastasıyım galiba kör olucam çok iyiyim şuan herşeyimi yapabiliyorum bir engelimde yok ama şuanda kortizon tedavisi yapıyorlar daha önce(5 ay) ivig tedavisi yaptılar sağ kolda güçsüzlük vardı onu bitirdiler şimdi uyuşma başladı ve bunun için kortizon verdiler okuduğuma göre koritozn kör felç organların kesilmesi vb şeyler yapabiliyormuş ve en önemlisi uvit hastalığı glokom vb şeylerde yapabiliyor ne yapacağım akradşlar lütfen yardım edin daha 14 yaşındayım bu yaşta kör felç olmak istemiyorum salı günü çıkıcam buradan göz muaynesi yaptırıcam lütfen yardım ne yapabilirim ben

• Ben çok kucukken kullandim, hicbi sey olmadi allah sifa versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes
  • ALLAH sifa versin kardesim moralleri bozma :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

Ben çok kucukken kullandim, hicbi sey olmadi allah sifa versin

ama üveit hastalığı yapabilyormuş ne yapmalıyım sence lütfen bu forumu paylaş yardım etsin hekrez bana ucunda kör olmak var lütfen yalvarıyorum herkeze yayın bunu
  • Ben 6 yaşımdan 10 yaşıma kadar sürekli kortizon tedavisi gördüm bir zararını görmedim. Yan etkileri var ama illa sende ortaya çıkacak diye bir şey yok. Çok küçük ihtimaller bu bahsettiğin yan etkiler. Zaten yüksek ihtimal olsa yasaklanırdı. Sen içini ferah tut. Allah şifa versin kardeşim.
  • Kardeş o ilaçlar in sende sorun çıkacağını düşünseler san vermezler korkmana gerek yok bence.

zaten o cok ileri hastalar içindir.çok korkuyorsan doktora belirt test yapar eğer zarara yol acacaksa baska ilaç verir.

inşallah yakin zamanda sağlığına kavusursun.allah yardimcin olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim rahat ol. kortizon kör,felç vs yapmaz aksine bağışıklık sistemini bastırarak hastalığın etkilerini azaltır.

ms önceden zor bir hastalıktı ama artık kontrol altına alınabiliyor.

ilaçlarını aksatma. atak geldiği an kortizon alacaksın. kortizonun yan etkileri var evet ama hangi ilacın yok?

ama şunu söyleyeyim korzitonun yan etkisi felç,körlük vs değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseDn -- 23 Ağustos 2014; 22:58:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfree1

Kardeş o ilaçlar in sende sorun çıkacağını düşünseler san vermezler korkmana gerek yok bence.

zaten o cok ileri hastalar içindir.çok korkuyorsan doktora belirt test yapar eğer zarara yol acacaksa baska ilaç verir.

test bile yapmadılar belkide deney yapıyor olabilirler çünkü ıvıgle geçirmişlerdi bu arada konuyu yaymayı unutma lütfen nolur yay
  • geçmiş olsun umarım sıkıntısız bir şekilde sağlığına kavuşursun kardeşim
  • Allah acil şifalar versin. Allah'ın izniyle birşey olmaz inşallah.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arakdaşlar bi ailede kulanan varsa sorun yada tandıklara falan bu konuyuda yayın bana fayda sağlayın bunun ucunda kör olmak var felç kalma kvar ltfen yardım edin lütfen daha 14 yaşındayım lutfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan_00

quote:

Orijinalden alıntı: drfree1

Kardeş o ilaçlar in sende sorun çıkacağını düşünseler san vermezler korkmana gerek yok bence.

test bile yapmadılar belkide deney yapıyor olabilirler çünkü ıvıgle geçirmişlerdi bu arada konuyu yaymayı unutma lütfen nolur yay

Kardeş doktora git korkuyorum söyle dusunuyorum diye anlat en mantiklisi o ama ben test yapacaklarini bilemem yani hic gerek yoktur bile o etkiler belki 50 yas ustu yada cok agir hastalar içindir.ilacı arastir biraz vok merak ettitsen internette

• İnternette yazılan yorumları okumayı bırak. O yorumları okuyama devam ettiğin sürece moralin dahada çok bozulacak. Stres belkide başka hastalıkları beraberinde getirecek. Öte yandan hayatın kendisi risk... Sigarada ödürür diyorlar ama herkes içiyor...
  • Panik yapma kardeşim, doktorunla konuş, yan etkileri hakkında sana bilgi versin. Zannımca çok düşük ihtimallerdir onlar.
  • Gunde 2 adet havuç ve 10 adet Ceviziçi ye.

• doktora kesin gitcem istanbuldayım özel dünya göz hastanesine gidicem bakalım ne olcaka ama çıkmayada bilir
  • quote:

arakdaşlar bi ailede kulanan varsa sorun yada tandıklara falan bu konuyuda yayın bana fayda sağlayın bunun ucunda kör olmak var felç kalma kvar ltfen yardım edin lütfen daha 14 yaşındayım lutfen

kardeşim yukarda yazdım tekrar oku.

yakın arkadaşım kullanıyor kortizon. kortizon körlük yada felç yapmaz. ms kendi belirtileri olan bir hastalık. msin etkileri gözlere ele bacağa vurabilir buna atak deniliyor. atak sırasındada kortizon verilir. kortizon atağın etkisini azaltır. yani kortizonun yan etkileri bu değil.

oku :http://www.turkiyemsdernegi.org/tr/ms_nedir.asp

• quote:

arkadaşlar ben ms8mulitpl skleroz) hastasıyım galiba kör olucam çok iyiyim şuan herşeyimi yapabiliyorum bir engelimde yok ama şuanda kortizon tedavisi yapıyorlar daha önce(5 ay) ivig tedavisi yaptılar sağ kolda güçsüzlük vardı onu bitirdiler şimdi uyuşma başladı ve bunun için kortizon verdiler okuduğuma göre koritozn kör felç organların kesilmesi vb şeyler yapabiliyormuş ve en önemlisi uvit hastalığı glokom vb şeylerde yapabiliyor ne yapacağım akradşlar lütfen yardım edin daha 14 yaşındayım bu yaşta kör felç olmak istemiyorum salı günü çıkıcam buradan göz muaynesi yaptırıcam lütfen yardım ne yapabilirim ben

Kardesimde senin gibiydi simdi kor birkac yildir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Doktora git bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.