Bildirim
Korn yaparsa böyle yapar!
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Dostum bak; benim sana kişisel bir garezim yok. Neden olsun? Birbirimizin eline bakıyoruz şurada değil mi? Aynı teröriste küfür ediyoruz; aynı karbon-monoksiti soluyoruz falan. Ama şimdi eğri otur düzgün oku şu yazdıklarını. Ne demek mahrum kalmayın; ne demek karizmanız çizilmesin? Şuraya sakin sakin "Korn Fan Club" açsan hiç bir şey demezdik; ama nedir şimdi bu klip? Tamam madem Korn koyacaksın "Freak on a Leash" falan koy değil mi? Ya da "Got the Life" falan. Ama klibinde Angelina Jolie'nin oynadığı -atlama hemen Tomb Raider OST olduğunu biliyorum- adamlardan ne kadar metal, ne kadar zevk veya ne kadar karizma çizilmesi? Yani bir başka deyişle; çizilecek karizma mı kalmış ki?
E tabi şimdi siz gençsiniz; öyle full bass, full distortion müzik dinleyemezsiniz. Yada klavyesiz metal sizin için düşünülemez. Ne bileyim; şöyle full speed bir brutal death metal'i sevmezsiniz. Ama biraz da köklere saygı duymak lazım. Misal ben şu an Paradise Lost'un 1991 çıkışlı "Gothic" albümünü dinliyorum bu gecenin vakti. Şimdi ben 1991'de de bu adamları mı dinliyordum. Hayır; en fazla sokakta kedi taşlıyorduk biz o zamanlar. Yada birader "...And Justice for All" dinlerken "To Live is to Die" geldiğinde antenleri açıyorduk. Bu kadar lafla demek istediğim; tabii ki istediğinizi dinleyeceksiniz, seveceksiniz. Ama bu müzik nerelerden gelmiş yadırgamıyacaksınız. Şimdi biz burada 91 yılından kalma albümü karizmamız için mi dinliyoruz? Öyleyse hiç kasmıyım; gidiyim klasik müzik dinliyim. Türkiye'de kaç kişi klasik müzik dinliyor, değil mi?
Yani dostum hiç alınma gücünme. Biz bir şeyler söylüyorsak anlamı vardır. Bu arada dikkat ettin mi; hep senin konulara ilk ben yazıyorum, sonra tartışma patlıyor falan. Yani millet de pek umarsamıyor Korn, mısır, pirinç patlağı falan. Popülarite bu gelir geçer. Bak Nu Metal'i aç gibi tükettiler; şimdi "New Wave of American Metal" zırvasını sürdüler piyasaya. Bakalım yarın hangi zırvayı metal diye önümüze koyacaklar...
-
quote:
Orjinalden alıntı: Algol Perseus
Dostum bak; benim sana kişisel bir garezim yok. Neden olsun? Birbirimizin eline bakıyoruz şurada değil mi? Aynı teröriste küfür ediyoruz; aynı karbon-monoksiti soluyoruz falan. Ama şimdi eğri otur düzgün oku şu yazdıklarını. Ne demek mahrum kalmayın; ne demek karizmanız çizilmesin? Şuraya sakin sakin "Korn Fan Club" açsan hiç bir şey demezdik; ama nedir şimdi bu klip? Tamam madem Korn koyacaksın "Freak on a Leash" falan koy değil mi? Ya da "Got the Life" falan. Ama klibinde Angelina Jolie'nin oynadığı -atlama hemen Tomb Raider OST olduğunu biliyorum- adamlardan ne kadar metal, ne kadar zevk veya ne kadar karizma çizilmesi? Yani bir başka deyişle; çizilecek karizma mı kalmış ki?
E tabi şimdi siz gençsiniz; öyle full bass, full distortion müzik dinleyemezsiniz. Yada klavyesiz metal sizin için düşünülemez. Ne bileyim; şöyle full speed bir brutal death metal'i sevmezsiniz. Ama biraz da köklere saygı duymak lazım. Misal ben şu an Paradise Lost'un 1991 çıkışlı "Gothic" albümünü dinliyorum bu gecenin vakti. Şimdi ben 1991'de de bu adamları mı dinliyordum. Hayır; en fazla sokakta kedi taşlıyorduk biz o zamanlar. Yada birader "...And Justice for All" dinlerken "To Live is to Die" geldiğinde antenleri açıyorduk. Bu kadar lafla demek istediğim; tabii ki istediğinizi dinleyeceksiniz, seveceksiniz. Ama bu müzik nerelerden gelmiş yadırgamıyacaksınız. Şimdi biz burada 91 yılından kalma albümü karizmamız için mi dinliyoruz? Öyleyse hiç kasmıyım; gidiyim klasik müzik dinliyim. Türkiye'de kaç kişi klasik müzik dinliyor, değil mi?
Yani dostum hiç alınma gücünme. Biz bir şeyler söylüyorsak anlamı vardır. Bu arada dikkat ettin mi; hep senin konulara ilk ben yazıyorum, sonra tartışma patlıyor falan. Yani millet de pek umarsamıyor Korn, mısır, pirinç patlağı falan. Popülarite bu gelir geçer. Bak Nu Metal'i aç gibi tükettiler; şimdi "New Wave of American Metal" zırvasını sürdüler piyasaya. Bakalım yarın hangi zırvayı metal diye önümüze koyacaklar...
Abi sen gene fena konuştun he.
-
quote:
sağlam konuştu adam sınırsız ban
-
Korn mu Pop Korn gibi bişi mi muahhaha -
quote:
E tabi şimdi siz gençsiniz; öyle full bass, full distortion müzik dinleyemezsiniz. Yada klavyesiz metal sizin için düşünülemez. Ne bileyim; şöyle full speed bir brutal death metal'i sevmezsiniz.
hmm. buradan çıkaracağımız sonuç: olgunlaştıkça daha fazla distortion, daha fazla d-blast, daha fazla pure death... yani: Bir insan ne kadar az melodik dinliyorsa o kadar metal kültürü dolgundur anlamına mı getirmek istiosun?? Bu soruma bir cevap bekliyorum çünkü cümlen aynen bu anlamda. böyle bir düşünce yapın varsa.... enteresan.
(OooO en tekdüze en hayvan brutal benim şarkımda holey ben harbi metalciyim ) gibi.
Beni bilenler bilir, yaklaşık iki üç senedir buradayım. Paradise lostun gothic albümünü de neredeyse ezbere bilirim gel gör ki benim gibi gotik metale gerçekten bağlı insanların böyle ata bi şarkıyı dinlememesi terbiyesizlik olur.. bu yorumu yapmak zorunda hissettim kendimi nedense bazı kişilerle karıştırılmamak için.
Ama her korn, slipknot vs. yazana sövmene veya ağır konuşmana gerek yok.. yani bilmiyorum biz bunu en son 2 sene önce falan yapıoduk. Onlar böyle devam edecek sen böyle. Bir süre sonra 'ben harbi metal dinlerim, siz ezik nu-cülersiniz, burayada bilgilerimi ve dinlediğim müziği açığa çıkaran bir yorum yazarım herkes anlar nasıl kültürlü olduğumu,sizden kaç makam yüksek olduğumu,susarsınız hatta sınırız banlanırsınız : D ' olayına dönüşecek. Biliyorum çünkü yaşadım. Böyle topiklere girmeye gerek yok. bunlar konudışı topiği müzik topii değil.
-
quote:
E tabi şimdi siz gençsiniz; öyle full bass, full distortion müzik dinleyemezsiniz. Yada klavyesiz metal sizin için düşünülemez. Ne bileyim; şöyle full speed bir brutal death metal'i sevmezsiniz.
Aslında bu cümlenin en önemli kısmı burasıydı ama sen kaçırmışsın galiba. Yani olay brutal death metal veya full-speed black metal dinlemekte değil. Olay jenerasyon meselesi. Bizim zamanımızda gotik falan yoktu. Ne vardı; Metallica, Iron Maiden, Slayer ve bunun gibi bir kaç main-stream grup. Ama ne oldu sonra; diğer metal türevleri -BM, DM v.s.- Türkiye'ye geldiği zaman millet onları dinlemeye başladı. Ki bu saydığım zamanlar Türkiye'de death/black -özellikle black metal'in- olayının ayyuka çıktığı zamanlar; takriben 96-2000 arası.
Yani anlatmak istediğim biz ilk böyle sert grupları dinledik; nasılsa müzikal terbiyemizde de bir sertlik oluştu haliyle. Ama şimdi nasıl oluyor; adam gidiyor çekiyor Linkin Park'ı altında; ben metalci'yim diyor. Veya gidiyor bu yeni yetme gotik -ki bazıları metal bile değil- grupları çekiyor altına; bir de siyah oje, siyah cübbe; şaçlarda gece siyahına boyandı mı tamamdır. Ondan sonra kalkıp başka bir yerde bir death metal parçası duydular mı kalkıp bize -bilmeden- yıllar önce annelerimizin babalarımızın söylediği şeyi söyler; "Bu ne lan, sırf gürültü!" Tabi annelerimiz biraz daha kibarca söylerdi.
Sonuçta mevzu bu jenerasyonla. Benim Paradise Lost dinleyenle ne sorunum olur. Paradise Lost'un doom metal'in yaratcısı olduğunu dünya biliyor; ben pislik atsam ne olur? Bak şu an yine "Gothic" parçası çıktı; duygulandım birden.
-
quote:
Ncık ncık ncık..
-
quote:
aynı karbon-monoksiti soluyoruz
Karbonmonoksit zehirli bir gazdır... -
quote:
Orjinalden alıntı: mad skillz
quote:
Karbonmonoksit zehirli bir gazdır...
ha yani zehirli olmasa soluduğumuzu kabul edeceksin ?
bir daha oku belki anlarsın ne denmek istediğini öyle herşeye atlama bilmiş bilmiş -
1 tane Allah'ın kulu çıkmamış şarkıyı eleştiren...(olumlu ya da olumsuz)
güzel denir, iğrenç denir ama birisi karbonmonksit konusu açmış millet onunla ilgileniyor peh! -
quote:
Orjinalden alıntı: Archkael
...Ama her korn, slipknot vs. yazana sövmene veya ağır konuşmana gerek yok.. yani bilmiyorum biz bunu en son 2 sene önce falan yapıoduk. Onlar böyle devam edecek sen böyle. Bir süre sonra 'ben harbi metal dinlerim, siz ezik nu-cülersiniz, burayada bilgilerimi ve dinlediğim müziği açığa çıkaran bir yorum yazarım herkes anlar nasıl kültürlü olduğumu,sizden kaç makam yüksek olduğumu,susarsınız hatta sınırız banlanırsınız : D ' olayına dönüşecek. Biliyorum çünkü yaşadım. Böyle topiklere girmeye gerek yok. bunlar konudışı topiği müzik topii değil..
Burada yapılan kimseyi yermek değil! olayın mantığını anlayamamışsın!
Dünün yetmelerinin(genel bir ifade) gelipte falan grubu 'en kraldır,harbi metaldir,bin basar' tarzı ifadelerinin absürtlükten başka birşey olmadığı vurgulanıyor...
quote:
... Ama şimdi nasıl oluyor; adam gidiyor çekiyor Linkin Park'ı altında; ben metalci'yim diyor. Veya gidiyor bu yeni yetme gotik -ki bazıları metal bile değil- grupları çekiyor altına; bir de siyah oje, siyah cübbe; şaçlarda gece siyahına boyandı mı tamamdır. Ondan sonra kalkıp başka bir yerde bir death metal parçası duydular mı kalkıp bize -bilmeden- yıllar önce annelerimizin babalarımızın söylediği şeyi söyler; "Bu ne lan, sırf gürültü!" Tabi annelerimiz biraz daha kibarca söylerdi...
Herdefasında bu konuyu vurguluyorum...
Görüyorum çevremde özelliklede yeni lise mezunları popülarite adına şekilden şekile giriyor.Söylediğin gibi kendince metal olarak gördüğü 3-5 grubu benimseyip siyahlara bürünen sağına soluna zincileri ekleyen renk aşamasında ise yeni bir kimlik kazanmak isteyenleri gördükçe yazık! diyorum içimden..
Yolda yürürken üzerinde farklı bir grup ismi yada siyah giyimleri gördüklerinde 'Bu da Metalci' dercesine gözlerini üstünden alamayan, girdikleri ortamda belli bir ağırlık koyamayan(koymak istemeyen), dinlediği müziğin anlamını benimsemeyip A dan Z ye mantıksızca konuşan, özentilik derecesini abartıpta popüler olmak adına bazı siyasal olayları bilirim felsefesiyle takılan kişileri gördükçe bizdemi bozukluk var yoksa devirmi değişiyor dediğim fazlasıyla olur..
edit:
quote:
Orjinalden alıntı: mad skillz
quote:
Karbonmonoksit zehirli bir gazdır...
çok güzel.
oksijende gayet iyidir!
-
Devir değişiyor tabi. Eskiden böyle değildi.
Not: Flood yapmışsın dostum. -
Bu evrim aşamaları bitmez bu gidişle, kafadan 10 sene daha koysak neyse biz göreceğimizi gördük yeni nesile yazık!
Not: Hangi ara sızıntı yaptı anlamadım
Edit: Fazlalık imha edildi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brutalite -- 27 Ekim 2007; 1:03:52 > -
Öyle tabi. Korn'la pirinç patlağıyla nereye kadar diyince de tersliyorlar bizi. Her zaman derim; gençlik ölmüş. -
Bunlar son zamanlarda fazlasıyla ürüyor gibi geldi bana.yok mu bir çaresi -
Yok ya, şimdilik iyidir böyle. Forumun plastik alaşımlı nu-metal şovalyesi tatile çıktı; nereden baksan bir hafta rahatız. -
Gerçi bileti gidiş-dönüş almış şimdi gittiği yerden hediyelerle dönmesi var... -
He ya! Şimdi yeni yeni gruplar öğrenip gelmesin; Killswitch, God Forbid falan. Aman aman... -
quote:
Orjinalden alıntı: MDM/\Dt666
Gerçi bileti gidiş-dönüş almış şimdi gittiği yerden hediyelerle dönmesi var...
quote:
Yok ya, şimdilik iyidir böyle. Forumun plastik alaşımlı nu-metal şovalyesi tatile çıktı; nereden baksan bir hafta rahatız.
1 hafta beklememe gerek yok istediğim zaman size cevap verebilirim.
Benzer içerikler
- mp3 indir
- gitar ne kadar sürede öğrenilir
- türkçe rock radyo frekansları
- damat halayı sözleri
- ooo ooo ooo türkçe şarkı
- youtube mp3 dönüştürücü
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X