Şimdi Ara

Korona sebebiyle iptal edilen uçuşun biletini açığa alıp iadesini alan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    biletinizin duzenlenme tarihi ve uçuşun tarihi nedir?

biletinizde iptal var mı ? bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım
  • genel bilgi vereyim 21 mart öncesi duzenlenmiş biletin iadesini sorgusuz sualsiz alabilrsiniz.

sonrası için farklı senaryolar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozggen

Ben virüs temaslısı olarak karantinada bulunuyordum. 3 haftanın sonunda yolculuğum vardı ve bileti pegasustan almıştım çok önceden. Pegasus beni uçuş günü aradı ve karantinanız bitmemiş gözüküyor ve Hes kodunuz şuan geçerli değil dedi(testim negatif çıktığı halde). Isterseniz açık bilet verelim isterseniz ücretin tamamını iade edelim dediler. Ben iade istedim ve hepsini iade ettiler.
    hes kodunuz karantina bittikten ne zaman sonra düzeldi?
  • bizde de ayni durum oldu

annem ve babamin abd ye gidis donus biletleri vardi.
    once aciga aldilar.
    o zaman iade edilebildigini bilmiyorlardi.

ogrendikten sonra iade icin basvurdular thy 1 kerelik hakki aciga alarak kullandigimiz icin reddetti.
    sonra 3 kere geri bildirim yapti ailem hepsi red aldi.

yani kuvvetle muhtemel sen de surekli red alicaksin hocam.

eger olur da tuketici hakem heyeti vs ugrasip olumlu sonuc alirsan beni de haberdar et hocam soyliyim bizimkilere

ama cok umutlanma thy nin olumlu donus yapmasindan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    hocam bizimkilerin bileti ta ocak ayinda alinmisti
    haziran temmuz gidis donustu.

thy 1 kerelik mil,para iade,aciga alma haklari sundu.

o donem bizimkiler para iade gibi bir haklari vs oldugunu bilmiyorlardi aciga aldilar.

ogrendiklerinde para iadesi istediler hepsi red aldi cunku o hak 1 kere kullanilabiliyormus.oyle dediler yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

genel bilgi vereyim 21 mart öncesi duzenlenmiş biletin iadesini sorgusuz sualsiz alabilrsiniz.

sonrası için farklı senaryolar var.
    23 martta ldımda işte açığa aldırttılar iade isterseniz 21 lira anca veririz demişlerdi
  • 21 mart öncesi full iade hakkınız var.

sonrasında sefer iptali yoksa sadece ücretsiz değişişiklik ve açığa alma hakkınız var. iade yok.

tam emin olmamak ile birlikte bir defa açığa alınan bilet sonrasında iade edilmiyor yine bilet kuralıyla yapılabiliyor@red alert2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 3 Eylül 2020; 19:57:28 >
  • red alert2 R kullanıcısına yanıt
    Ben parasında değilim gerekirse o parayı daha muhtaç birine de veririm sıkıntı değil fakat THY benden fakir değil maalesef ben de o kadar zengin değilim. Bu durumda bırakamam peşini. Benim takıldığım yer yapılana, sonuçta ortada normal olmayan bir durum var uçuş açılıp açılmayacağı bile belli değil. Kaldı ki o bileti kullanabilmek için önce gitmem lazım ki kullanmak için döneyim. Çünkü Türkiye'ye dönüş bileti aldığım. Bu durumda bence vermesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

hes kodunuz karantina bittikten ne zaman sonra düzeldi?

Alıntıları Göster
    Açıkçası hiç kontrol etmedim düzeldi mi düzelmedi. Çünkü hes kodum uygulamada bakınca normal şekilde gözüküyordu, biletim iptal olduğunda bile.

• Konuyu bulduğum bilgilerle güncelliyorum, resmi gazetede yayınlanan karara göre açığa alınan bilet bile iade edilebilir diyor. İlk mesaja da ekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

Naıl aldınız hocam benim de 23.03 tarihli uçuşum vardı da hala diretiyorlar kesintili iadeden bahsediyorlar

Alıntıları Göster
    Miles and Smiles'daki telefon numarasını aradım, talepte bulundum ve iade edildi, hiçbir sorun yaşamadım, zorluk da çıkarmadılar?!?! Ama bu durum değişir, siz hangi sınıf aldınız, ödediğiniz tutar neydi, uçuşunuza kalan süre ne kadar, uçuş tarihi gibi etkenler önemli. Ama THY çağrı merkezinden yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Ben uçuşlarımı tam kriz patlak verdiğinde ve avrupa'da pik yapıp tam havalimanları kapandığında iptal ettim. O zamanlar aradığınızda bile önce korona dolayısıyla biletlerinizi iptal edebilirsiniz bilmem ne diye otomatik bilgilendirme çıkıyordu. Havalimanları kapalıyken iade etmeyecek de ne yapacaktı? Şu anki durumu bilmiyorum.

Bu arada açığa alıp da iade alabilen varmı diye sormuşsunuz, ben bunu fark etmedim. Ben normal iptal edip iademi aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 4 Eylül 2020; 9:37:53 >

• red alert2 R kullanıcısına yanıt
    Bugün geri bildirim merkezinden cevap geldi iade yapacaklarını söylediler 2-7 gün arası sürer size yansıması dediler. Umarım sizinkini de iade ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Miles and Smiles'daki telefon numarasını aradım, talepte bulundum ve iade edildi, hiçbir sorun yaşamadım, zorluk da çıkarmadılar?!?! Ama bu durum değişir, siz hangi sınıf aldınız, ödediğiniz tutar neydi, uçuşunuza kalan süre ne kadar, uçuş tarihi gibi etkenler önemli. Ama THY çağrı merkezinden yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Ben uçuşlarımı tam kriz patlak verdiğinde ve avrupa'da pik yapıp tam havalimanları kapandığında iptal ettim. O zamanlar aradığınızda bile önce korona dolayısıyla biletlerinizi iptal edebilirsiniz bilmem ne diye otomatik bilgilendirme çıkıyordu. Havalimanları kapalıyken iade etmeyecek de ne yapacaktı? Şu anki durumu bilmiyorum.

Bu arada açığa alıp da iade alabilen varmı diye sormuşsunuz, ben bunu fark etmedim. Ben normal iptal edip iademi aldım.

Alıntıları Göster
    Ben 23 ünde aradım yani aldığım gün iptal edersem 21 lira vereceklerini söylediler yurt içi uçuştu o yüzden açığa aldırttım ama kullanamayacağımı farkedince şimdi para iadesi istiyorum aradım dün yine 21 lira alırsınız dediler ama geribildirim merkezine yazın belki alırsınız dedi telefonda konuştuğum kişi yazdım bakalım bekliyoruz.

• 9unkarekoku 9 kullanıcısına yanıt
    hocam sizin adiniza cok sevindim

tekrar bir bakalim biz de duruma
    en sonki geri bildiriminizi nasil hangi kategoriye ve hangi icerikle yaptiniz acaba?

• Sağolun teşekkürler darası başınıza, korona kaynaklı talepler kısmından yaptım isterseniz red cevabı geldiği için resmi gazete kararını da gösterebilirsiniz.

• 9unkarekoku 9 kullanıcısına yanıt
    amin hocam

hocam size pm attim musayet oldugunuzda okuyabilir misiniz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.