ya mesela şimdi Photoshop almak istesek; orjinal'i $600
Korsanı 5 YTL
Hangisi mantıklı
netten indirmek
quote:
Orjinalden alıntı: :::Banner:::
Korsanı 5 YTL
Hangisi mantıklı
quote:
Orjinalden alıntı: ahmcol
netten indirmek
quote:
Orjinalden alıntı: :::Banner:::
Korsanı 5 YTL
Hangisi mantıklı
evet o daha iyi
quote:
Orjinalden alıntı: aquafire
iyiki varsın korsan
korsansız bir toplum düşünemiyorum
sen çok yaşa korsan
korsana destek olalım
Yaw korsan olması batmıstık
Kullandığım, izlediğim, dinlediğim herşey korsan... Diğer türlüsüne vericek param yok zaten... Karşı tarafın malı kaça sattığı önemli değil o işi yapmış fiyatı belirlemiş senin alma veya almama hakkın var ama korsan kullanma hakkın yok , yaptığım şeyin kötü ve bir şekilde kul hakkına girdiğini düşünüyorum.. Bu tarafıyla beni biraz rahatsız ediyor.
quote:
Orjinalden alıntı: mika_hakinen
Kullandığım, izlediğim, dinlediğim herşey korsan... Diğer türlüsüne vericek param yok zaten... Karşı tarafın malı kaça sattığı önemli değil o işi yapmış fiyatı belirlemiş senin alma veya almama hakkın var ama korsan kullanma hakkın yok , yaptığım şeyin kötü ve bir şekilde kul hakkına girdiğini düşünüyorum.. Bu tarafıyla beni biraz rahatsız ediyor.
Bu konuda bende muzdaribim. Bu sorunun tek cozumu var...
Acik Kaynak kodlu yazılımlar kullanmak.... Acik Kaynagi Dunyanin her yerine yaymak...
Neden PHP-Nuke Bu kadar cok kullaniliyor....
YAŞASIN LİNUX...
ücretler 5000 dolarada çıksa yabancı yazılımları inadına korsan kullanırım. onlar bizi düşünüyormuda biz onları düşünelim kadıköyü geçen gün gene polis basmış sinir oldum. bırak satsın adam adam asgari ücretle çalışacak borç harç pc alacak birde lisanslı yazılım kullanacak yetkililer hangi yüzle korsana hayır diyor anlamıyorum
Eğer driverlarda sorun yaşamıyacağımı bilsem bende anında lünux a geçerim. Yani ortada emeğin yanında bi de tekel durumu var. Niye benim aldığım ürünlerin tümünün linux için de dirver ı yok. Heralde bu microsoft un da pek işine gelmez. Ayrıca sen ben bugün photoshop u, windows u kaçak olarak kullanıp öğrenmesem hem geri kalmışlığımıza ilaveten bu adamlar bu programları kullanmak için y.dışından adam getirmez heralde. Bizim bunları zaten öğrenmemize -prof. olmayan amaçlar için kullanmamıza- kasıtlı göz yumulduğunu düşünüyorum.
Diyelimki korsan windows kullanıcıları tespit edildi. Ve bunların evlerine baskınlar yapılıyo ve her gün 10larca 100lerce kişi tutuklanıyo. Nolur biliyomusun ??? Senin o emeği çalınıyo dediğin windows u office i vs. kimse kullanmaz ve muadilleri içinde açık kaynak kodlularına yönerlir ki bu da bu tekellerin işine gelmez.
Bu işin büyük yazılım firmaları kısmı ama bide küçük ve orta ölçekli yazılım firmaları var. Bunlarda durum biraz farklı.
Hepinize Kolay Gelsin.
aslında korsan tabiki hırsızlık ama ben şöyle yapıyorum.....
Kesinlikle müzik cdlerini orginal almam netten çekerim. zaten bi şarkıcı bi extra çıkıyo alıyo 5-10 milyar ( bu yaptığım işi kesinlikle haklı kılmıyo yanlış anlamayın) ama bası şarkıcılar var bunların kesinlikle orginal cdsini alırım adamlar çok az kazanıyo zaten....
Kesinlikle korsan kitap almam düşünsenize adam var 2 yılda bir kitap yazıyo ondan para kazanıyor onun hakkını yemeye gönlüm razı gelmiyor....Onun için kitaplarımı hep orginal alırım...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme