Şimdi Ara

korsan hakkında yorumlarınız neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• yokmu yorum?
  • sadece 8 dakika beklemissin. ilk once sabırlı olalım.___________________

Korsan Kesinlikle olması gereken birsey, Bence

Eger korsan olmasaydı, Bizde hic bir yazılımın parasını verip alamıyoacagımıza gore
    şimdi zaten cok gerilerde olan ülkemiz, çok çok daha gerilerde olurdu..

Düşünsenize 600$'a PC almışsınız, sonra Windows parası, Office Parası antivirus parası derken 1000$ da yazılıma para odememiz gerekecekti..

Ses ve Görüntü konusuda buna benzer, Zaten Genel kültürümüz düşük, Her filmi Sinema salonunda izleyemeyecegimize göre, Her almak istedigimiz albumu alamıyacagımıza gore, olması gerek.

Ancak biz olayı abartıp almamız gerekenleride almadıgımız icin, Sonuc cok kotu oluyor..

Bence Yasalarla Korsan Engellenmeli ama hala El altından devam etmeli..

• bn sana ktılmyrm bence korsan çok büyük bi hırsızlık.sanatçının malına yapılan çok byk bi hakaret.
  • o zaman sen hep orjinal al.. Napalım bizde almak isteriz lisanslısını ama, Bir yere kadar.

Ayrıca lisanslı albüm aldıgın zaman sanatcı degil PLAK şirketi kazanır.
    Bende onun için, Sevdiğim sanatçıların Konserlerine Giderim...
  • Para yok, korsanlar fora
  • sanatçılar zaten yeterince çok kazanıyolar bence korsan olmalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekspresyonizm

bn sana ktılmyrm bence korsan çok büyük bi hırsızlık.sanatçının malına yapılan çok byk bi hakaret.

onlar sütten çıkmış ak kaşık zaten.
    hakedenlerin orjinallerini alırım.
  • geçengün PSP aldım yuppii manyak bi alet.. üstelik faturalı aldım.. yasalara da uygun hani.. ama oyun konusuna gelince.. el kadar alete 580 lira verip oyun oynayamamak koyar adama..

bunun üzerine.. paraya kıyıp bir de 1gb memory stick aldım.. masraf kabardı mı iyice.. eh noldu oyun merakını maliyeti yaklaşık 750 liraya patladı bana.. eh o paraya bilgisayar alınır dimi. ewet.. ve halen oyun bile oynayamıyorum ama..

hadi len bir de oyuna 120 lira ver dedi içimdeki hayvan.. hoppp.. yaw ben neden memory stick almıştım.. hem de 1gb.. hımmm.. düşünün şimdi... elimde dvdye yazılmış oyunlar var sanırım 50 kadar.. oyun olmalı içinde...

ya onlara da para verseydim... 6.000 (altıbin) lirada oyunlar tutuyor.. tabi fabrika işletiyoz yaaa.. elin caponu alsın paraları dimi... hem zaten umd denen bi disk yapmışlar ki, korsanı olmasın, sadece sony satılsın diye..

şimdi devlet bana vergi kaçırmayıp, faturalı ürün aldım diye kıyak geçmiyo.. hatta bazı faturaları vergi iadesinde yazılmıyo bile.. o halde japonyada acından ölen sefil çekikgözlülerden bana ne... sadece milyarlarca dolar serveti olan yazılımcılardan bana ne...

zaten elektronik anlamda dışa bağımlıyız sanki.. bunlardan yeteri kadar bizi kazıklıyorlar.. sonra devlet birkaç kaset ve kitap vergisiz satılıyor diye kanun çıkarıyo.. şaşıyorum ya.. özellikle de korsan kitap satanlara.. nerede görülmüş okumak isteyen kişilerin çoğunlukta olup da kitabın korsanı çıkacağı.. adamlar sahte para basmıyo, cd kopyalama yoluna gitmiyo.. basbayağı matbaa açıyo.. sonra bir de okumayan toplum deniyo..

yukarda arkadaş güzel değinmiş.. hemen herfilmi göremeyeceğimiz, her çıkan kaseti alamayacağım, hemen her oyunu deneyemeyeceğimiz için korsana ewet.. aksi halde iade kabul ediyorlarsa yada kiralama yoluna giderlerse belki para verilebilir..

bir gazete alıyorsun eline, her sayfası haberden çok reklam, dizi izliyorsun reklam üstüne reklam, hatta sanal reklam.. kapalı mekanlarda gösteri yapanlar bile reklamlara çıkıp milyon olarları götürüyo.. sonra diyorlar ki korsana hayır.. soruyorum kaçınız cem yılmaz gösterisine gidip de izledi.. korsana bu kadar hayır deseydik kaçımız cem yılmazı tanırdı? yada kaç kişi tarkan kaseti aldı.. ne zaman satış rekorları kırdı..

televole ünlüsü, veya popüler ünlüler istiyor diye korsandan vaz geçecek değiliz.. unuttunuz mu hemen her gazete radyolu, oyunlu, mp3 çalabilen, VCD playerlar vermedi mi? o zaman nerede idi sanatçılar.. yaww dur hele, senin gazetende boy boy resimlerimiz, magazininde özel hayatımız, programlarda konuğunuz olan, televizyon şovları yapan biz sanatçılar bu mp3 çalan aletlere ve VCDye karşıyız, dağıtmayın onları dediler mi?

şimdilerde artık divX çalan playerlar satılıyor.. acaba hangi sanatçı mp3 albümü yapmış, hangi oyuncu oynamış hangi yönetmen çekmiş divX filmleri.. bunlar yapılırken normal.. ama korsan kullanmayın ha..

peki o halde bize satılırken nerede idiler.. şimdi bu aletleri kimin neresine monte edeceğiz..

• quote:

Orjinalden alıntı: ekspresyonizm

bn sana ktılmyrm bence korsan çok büyük bi hırsızlık.sanatçının malına yapılan çok byk bi hakaret.

bende sana katılmıyorum zaten sanatçı bir kaseti 1,5 veya 2 ytl ye yaptırıyor sonra satıyor 8 veya 9 ytl'ye satıyor ozaman satsın 2,5 ytl ye bizde almayalım korsan filan
  • tamam bi yere kadar haklısınız.ama bari yapılan tabloları almayın!!!korsan kitap almayın.illa gidip 20 mlynlk kitap beğendysen gt olan bi arkadaşından çdünç al.korsan kitap resim alma.yoksa haklısınız bende korsan cd alıyorum her zaman deil ama.ona bişi demem ama kitapta ve resimde korsana karşıyım!!!!
  • Arkadaşlar o sanatçı diye bahsettikleriniz birer ŞARKICI... Sanatcı olmak, farklı meziyetler gerektiriyor. Yani sanatçı olmak o kadar da kolay değil. Ancak Fatih Ürek'te kendine sanatçı diyor, Arto'da, Gülben de ..... daha niceleri... O yüzden onlar çok ta emek harcamıyorlar merak etmeyin. Sadece bir kaçı gerçekten emek sarfediyorlar örn.: Hüsnü Şenlendirici...
    Ama bilgisayar programlarına gelince; evet gerçekten emek hazırlanarak yapılıyor bunlar ama ben alt gelirli bir insanım nasıl alabilirim peki istediğim programların lisanslı hallerini? Çok pahalı bunlar. Benim de ülkemde kişi başı milli gelir seviyesi avrupa veya amerika'daki gibi olsun, her programın gidip te orijinalini almayan şerefsizdir....
  • yani özet olarak değen şeylerin korsanına hayır.ortada bi emk görysn almicaksın..
  • iyiki varsın korsan
  • korsanın önüne geçmek ya korsan olmayan ürünlerin fiyatını ucuzlatacaklar yada bilgisayar teknolojisini tamamen ortadan kaldırmaları gerek.başka hiçbir şekilde korsanın önüne geçilemez.ayrıca gerekli bir şey korsan.mesela virüs koruma programları çıkıyor.millet enayi değil 44 dolar werecek kadar.gidiyo aynı ürünü 3 milyona korsanını alıyor.
  • korsana ewet
  • gönül ister paramız olsun da korsan almayalım yada orjinal olarak satılan ürünler alınabilecek fiyatta olsun ülkemizde herşey çok pahallı olduğundan korsan alıyoruz misal bir bilgisayar oyununun orjinali 120 ytl kopyası 10 ytl ozaman yaşasın korsan.
  • korsana hayır

ama pahalı yayınlarada hayır

bence 1 dvd flim 10 ytl olmalı ki allaım

oyunlar 15 ytl filan olmalı
  • doğru diyosunuz korsan hayatımızın bir parçası ama yakalanan krosan satıcıları genelde terör örgütleriyle bağlantılı çıkıyor, böylece onlara dolaylı yoldan kazanç sağlamış oluyoruz. ilk defa orjinal bir program aldım o da oyun, wow, gururluyum bu konuda
  • bencede haksızlık ama çok pahalı satıyolar bu yüzden korsana devam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.