Şimdi Ara

Korsan Olayı ne olur sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmir de bitpazarındaki elemanlar kmuhabbet ettik geçenlerde.alın alın diyor.şimdi dvdler 8 milyon tl.10 gün sonra programları 500$ dan dvdleri 45 milyondan alacaksınız diyorlar.
    adamlar inanılmaz karamsar.bu tezgahta cd olayları gerçekten bitiyor galiba bu sefer.

• şimdiden çoğu yerde satılmıyor millet korkuyor yasa gecerse kimse satamaz sadece el altından satılır
  • Hiç bir şey olmaz! Hergün onca yasa çıkıyorda noluyor . Korsan işi yapan 4 kardeş biliyorum Adana'da , ilk zamanlar polis maliye felan arada bir sorun oluyormuş , biri gitmiş emniyet müdürünün karşısına çıkmış , "biz dört kardeş ekmek yiyoruz buradan , hırsızlıkmı yapalım , açmı kalalım" demiş (O nasıl ekmek yemekse , bir yıl içinde 7000 dolar verip bir kafeye ortak olmuşlar , sonrada 15000 dolara bir matbaa makinesi alıp korsan kitap olayına girmişler) ... Bizde burada namusumuzla üç kuruş kazanacaz diye kıçımızı yırtıyoruz işte.
    Neyse o gün bu gündür polisle gül gibi geçinip gidiyorlar(mış) , (tabi polisler gelip geçerken cd cebellezi ediyorlar, ben birkaç kez şahit oldum) ... Arada bir maliye baskını felan oluyor ama cd maliyeti çok az olduğundan koymuyor hıyarlara , bazen de bir tanıdık ayarlayıp geri alıyorlarmış cd leri ... BSA Adana'ya geldiğinde bile Adana'nın en işlek bulvarında dana boyu tezgah açtılar gün boyu , kimse birşey demedi ...

Sonra bir grup korsancı daha var , yine en işlek caddelerden birinde tezgah açıyorlar (aynı dallama farklı kişiymiş gibi aynı mekanda 4-5 tane tezgah açıyor) ... Bu dallamayı tanıyanlardan duyduğuma göre ise 2 yıl içinde 2 ev , 1 araba almış korsan kaldırdığı parayla . E abi , şimdi karnını doyurur anlarım , kıt kanaat geçinir anlarım ama bunlarda eşşeğinkine su kaçırıyorlar yani. E binlerce insan enayimi o zaman , 4 yıl üniversite , milyarlarca lira masraf sonunda üç kuruşa talim ... E bizde açalım bir "KORSAN SİDİ" ci de bizde alalım bari evimizi arabamızı ...

Yani : Yasanın KRALI çıksa , uygulama olmadıktan sonra .......... (buraya sansür koyuyorum )

• Hiç olmazsa vergi verse aşağılık herifler ....
  • walla böyle büyük şehirlerde ilk günler özellikle izmir'de artık uluorta satış zorlaşır gibi ama anadoluda aynen devam eder...burası türkiye...
  • bızım turk mılletı yıne bır caresını bulurlar
    o da olmazsa ınternetten ındırırız dıvx olarak
    cok baba warez sıtelrı var
    hıc bır zaman bıtmez bu
    ne olur yavaslatılır
  • [Deleted by Admins]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sosun Sizce ne kadar yapar?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kavuraki</i>
    <br />walla böyle büyük şehirlerde ilk günler özellikle izmir'de artık uluorta satış zorlaşır gibi ama anadoluda aynen devam eder...burası türkiye...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

abicim bu işin Anadolu'su kabatolusu mu var , Bakanlıklara birkaç yüz metre ileride kaçakçılığın , korsanın KRALI dönüyor (maltepe pazarı... Hatta onu bırak Bakanlıkların hemen birkaç metre ilerisinde üst geçitlerde , kaldırımlarda yapılıyor bu işler rahat rahat.Yasa çıksa ne oluuuuurr , çıkmasa ne olur , bu iş zaten yasak ve zaten paşa paşa yapılıyor ... Meclisinin yüzde bilmemkaçı sabıkalı vekillerden oluşan bir ülkeden de fazlasını beklememek gerekiyor sanırım. Elin adamı boşuna eleştirmiyor bizi "yasa çıkıyor ama uygulama yok" diye ....

• %90 ımız korsan beyin kullandığına göre,bu işe de korsan gülücüklerle tebessüm etmek kalıyor.korsan bir avrupa birliği'ne de gireriz artık..
  • Yasa gelmiş neyime.. Uygulanması önemli. Olsa da tutacak gibi değil.. Artık bu işi titanların kuralıyla oynayanlar kazanıyor.. donanımda olduğu gibi..

adamlara bir princo Cd nin gemilerden geldiği gibi ellerinde olan maliyeti 5000 bilemediniz 10000 TL.. Programlar ve master cdler de çok iyi korunuyor.. BSA ya da zabıta gelir CDleri alır Adam kuyruğu kaptırır..
    Çok da tın..
    Adam zaten yaptığı sermayeye nazaran 1 koyup 10 kazanıyor.(belki daha fazla)

Hemen yenisini yapar.. ve işe aynen devam.

Uzakdoğu ile piyasa ortaklığı kurulmuşken hatta hatta internet üzerinde warez bu denli yayılmışken ve peer to peer gibi özlük hakkı kalkanı altında bir iletişim sözkonusuyken yasa masa hikaye..

Gelir durumu düşük insanlar da buna hayvanlar gibi talepte bulunacaklar <aten.. Bu kitle oldukça zaten korsan öyle böyle yaşar..

Zaten M$ dahi warezin yolunu kullanarak yasal satışlar yapmayı planladı, bunun için WMVyi değiştirip MPEG4 e çevirdi Kredi kartı onayıyla film download ettirmek(satmak) için divxin temelini kurdu ama nafile..

Doğrudan sürümle iş yapılmıyor artık.. Bu yüzden de zaten programlar belli donanımlar da iyice orta malı olmadı mı??

Bu yüzden orta malı olmamış aşmış pro. yazılımlar rahatlıkla 10000$ dan lisans verebiliyor.

Ama M$ 3.1 zamanındaki gibi bir windowsu 500 dolardan satamaz artık.. Bu korsanı körükler..

Yani sermayeyi oluşturan oluşturdu,hammadde üstünde adam emeğini işini kuralına uyarak satan sattı (gerek sanatsal ürünlerde gerek donanımda gerek yazılımda.. artık hepsinin kayıtdışı bir döngüsü var)

Şu saaten itibaren atı alan Üsküdar'ı geçti bile..

Zaten sahteciliğin ve korsanın yayılması sebebiyle yazılımevleri ve donanım üreticileri birbirlerini refere edecek ve tüketiciyi kendilerine çekecek ürünler sunmaya başlayarak ittifak hareketi oluşturmadılar mı??

Mesela M$ directX üzerindeki gelişimlerini Intel AMD Ati ve nvidia başta olmak üzere donanım üreticilerini refere edip WinXp alan adamı tam perf. için yeni nesil işlemcilere yeni nesil ekran kartlarına yönlendirmedi mi?? Hatta M$ in kendi içinde çelişki oluşturan DX9 teknolojisi bunun bir kanıtı değil mi?(Adam DX8 in eksikliğini Dx9 da tamamladı.. millet aynı şeyi görmek için 2 kez yatırım ypmak zorunda kaldı.. zira bu tamamlama belli başlı yenilemeleri de beraberinde gerektiriyordu.. GF ti ile DX9 görüntüsü alan ark. var mı??)

neyse.. herşey ortada zaten.. titanları soymayan onların haklarına taciz etmeyen artık hayatta kalamaz..

Elinizdeki original XP paketlerini ve original donanımları kendi yönteminizle satışını yapmaya kalnı bakalım.. herbirinen 10ar dolar kar edecem diye mak'adınızdan kan gelmesse neyim.. Bir de kılı kılına malettiğiniz bir üründ adam senden indirim ister utanmasa bedavaya getirmeye çalışır.. bu arada sen karından kaybettikçe daha da ezilirsin.. birçok mahalle bilgisayarcısı portfoliosunu geliştirmesine web di ASP idi kasmasına rağmen patır patır kapılara kilit asmadı mı??

sistemlerin ve döngülerin( başta para ve hizmet) oturmadığı ve aksadığı yerde her zaman ucuz;sahteye ve karaborsaya dayalı iş kollarının olması kaçınılmazdır..

• up!
  • ne olacak life goes on.... aynen devam....
  • ne demiºler
    it ürür kervan yürür
    yani biºey olmaz
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mehmetmetingülcan</i>
    <br />ne demiºler
    it ürür kervan yürür
    yani biºey olmaz
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

laf biraz maksadını aşmış mehmet...
  • yok yaw ozzzy bi maksatım yok
    diyeceğim o dur ki
    korsan olayını yapanlar el altından yine yaparlar alanlar da yine alırlar
    bu ülkede döviz yasakken
    (dolar a tam mark a ceyrek,(o zamanlar 1 $ = 4 mark falanmış)
    isviçre frangına çikulata vs vs diye isimler takılıp döviz alışverişleri yapılmadı mı ? yapıldı
    )
    yani bu kadar uzun yazmıyayım diye kısa bi atasözü kullandım
    ama anlaşılsın diye biraz acalım konuyu
  • bu ulkede bu islerin onune kimse gecemez herseyi yasakladilar diyelim kazaa i-mesh v.s. bunlara ne yapacaklar..
  • gazosmanpaşada acayip şeyler dönüyor korsan olayında..bir yerde polisler seyyar cd ciyi götürüyor.50m ötede adam dükkanının önünde rahat rahat satıyor ben bişey anlamadım...
  • Hem fikiriz mehmet ;
    Şuna "duyarlı insanlar konuşur , itler yürür" diyelim o zaman ...
    Ben "karnımı doyuruyorum" bahanesiyle , korsan işinden bir iki yılda ev araba şu bu alacak parayı çıkaran *****lere kızıyorum ... Belkide şimdiye kadar sırf "insanımız zaten aç,birde elin amerikalısı zengin olacak diye ekmeklerini ellerinden almayalım" düşüncesiyle dokunulmadı bu korsan işine ama olayın boyutları aldı başını gitti , resmen mafyası , örgütleri türedi bu işin ... Sırf okul harçlığımı çıkarayım diye bu işe girip kolay paranın boyutlarını görünce okulu bırakan insanlar bile varmış ... Artık bu işe kesin bir dur dememnin zamanı geldi. Yasayı kim dinler , ne kadar başarılı olur bilemem ama yasayı uygulayan birimler RÜŞVET almaz , bu tip suçlara göz yummazsa benim iddiam : korsan olayı %80 oranında azalır . Ama işte , tecavüz suçlusunu affetmediği halde tecavüz edip öldürene af çıkaran , şahsa özel af yasası çıkaran bir meclisle bu iş ne kadar yürür bilemiyorum.
    cudden : Haklısın , gerçekten oluyor böyle şeyler ...
    soldier_19 : Kazaa-imesh vs ücretsiz.Artık mafya haline gelen şu korsan olayı son bulsunda , isteyen yine devam etsin kazaa ile felan. Zaten bu internet alt yapısı ile kaç kişi yüzlerce megabytelık programı , filmi vs rahatça indirebilirki .

• ARKADAŞLAR MECLİSTEN YASA ÇIKMIŞ VATANA VE MİLLETE HAYIRLI OLSUN
  • tv lerde yayınlandı geçen akşam.seyyar ın biri satıyor cd leri tezgahında.önce kamerayı farketmiyor.farkedince nerde bu tezgahın sahibi diye sağa sola bakınıp kaçmaya çalışıyor:)))
    kimse burada korsana tenezzül etmek istemez.ancak,hangimiz sıklıkla divx yerine 30 milyon tl e dvd alır da izler?hangi sıklıkla izler??
    begendigin bir sanatçının albümünün cd sini 20 tl verip hangi öğrenci alır?ne sıklıkla alır.
    yılmaz erdogan ın dediği gibi "paran yoksa bekle kardeşim.nasıl olsa tv lerde 2 sene sonra bedava yayınlanacak" düşüncesi ne derece doğru tartışılır....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.