Şimdi Ara

Korsan oyun cezasi yardim (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
21.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Orijinalden alıntı: Yunkaai

quote:

Orijinalden alıntı: kermit kurbağacılık

Nijeryalı generalin kızından gelecek on milyon dolarla ödersin hocam. Geçmiş olsun.

Akşam akşam yarıldım helal olsun

Bide hocam hangi ülkede korsan oyunun cezası 1000 euro? Ve 3 gün mühlet nedir? Tefecimi bu? Yapmayın gözünüzü seveyim.

Hocam ben espriyi anlamadım açıklar mısın?

1-2 sene önceye kadar internette nijeryalı dolandırıcılar vardı. Yok prensesleri savaştan kaçmış parayı yatıracak birini arıyorlarmış falan bir sürü hikaye. Çok kanan oldu.

• afulkem kullanıcısına yanıt
    Gayet denir. Kimse kusura bakmasın herkes cebine göre harcamak zorunda. Kesinlikle şu konuda size katılıyorum refah düzeyimizin yükselmesini ben de çok isterim fakat bu ülkede insanlar parası olmadığı için aç geziyorlar. Korsan oyun indirmek bir hırsızlıktır yani suçtur,bu aç insanlar bir ekmek bir çikolata çalsa bile yargılanırken değeri saçma bir şekilde 200 lirayı bulan bir ürünü ücretsiz indirmekte suçtur kimse kusura bakmasın. Bu iğrenç düzenden ben de çok rahatsızım ama duygusallığa gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

1000 euro :D uydurukluğun dibi :) öyle ceza gelmez , firmalarada gelmeden önce uyari gelir sahte appleri orjinal yaparlar onlarda cezadan sıyrılır. Millet kendine küfrettirmeyi seviyor herhalde :)

Avukat misin savci misin yoksa hakim misin?

Ulan millet bayiliyor bilmedigi konularda konuşmaya

• bizim ülkede daha kaçak elektriğe ceza kesmiyorlar.Oyuna daha sıra çok var.
  • yav goldah diye bi site var sahte kredi kartı kullanıyolar heralde veya bankadan chargebackle geri alıyolar parayı(gerçi onu da nası yapcaklarsa) bize ps4e işte 12k fifa point için 100 euroluk psn hesabını 30 dolara veriyolar bizde oyun alıyoduk bisürü öyle sonra hesap ban yiyo(oyunu gene kendi hesabımızda oyniyabiliyoruz) bizim arkadaşın 130 euroluk hesabı ban yediğinde 100 euronun üstünde olduğu için ps4ede de ban attılar(online bağlanamıyosun ps4 çöp oluyo kısmen) 130 euroyu istiyolarmış sonye okadar laf ettik de paragözler fln diye burda sadece harcanılan para isteniyo(gerçi onu da gitsinler sahte kredi kartını yapan adamlardan istesinden bizim arkadaş gene mağdur bence) sahte kredi kartı kullanmış olmanın bi suçu da yok senden 2 euro için 1000 euro istiyolarsa 500 katı doğru orantıya göre onlardan 130 euro için 65.000 euro istemeleri lazım hatta bugüne kadar harcadıkları para için katrilyon dollarlık dava açarlar o adamlar herşeyi beleşe alıyoken senin 2 euro için 1000 euro ödemen pek adaletli gelmiyor bana

• Öncelikle gidip harddiski mikrodalgaya atıyorsun sonra çöpe ve bir başkasının bunu yapmış olabileceği yönünde savunma veriyorsun wifi şifresinin başka birilerinin bildiğini söylemişsin ordan yürütürsün almanlar ayrıca hala insanlığa sahip duygulara sahip değil saçma sapan işlerle uğraşıyorlar Türk olduğunuz için kasıtlı da yapılıyor olabilir dediklerimi yapın o yönde savunma verin bir şey olmaz

• Kaan Berk K kullanıcısına yanıt
    Bunun duygusallıkla ilgisi yok oyun oynamayı lüks hale getiren ülkemizdeki yetkililer zaten bana sorarsanız ben ps4 ümde forumdan aldığım hesapları kullanıyorum asla kutulu oyuna para vermem düşük fiyatlı oyunlar dijital olarak alınmalı yani ama 250 liradan açılış yapan oyunu bırakın torrentten indirmeyi o fiyatın öyle olmasını sağlayan adamın evini yaksanız yeri var müşteri olarak lütfen robot olmayın siz de şu fiyatlar çok mu normal ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dgsmaster

Bunun duygusallıkla ilgisi yok oyun oynamayı lüks hale getiren ülkemizdeki yetkililer zaten bana sorarsanız ben ps4 ümde forumdan aldığım hesapları kullanıyorum asla kutulu oyuna para vermem düşük fiyatlı oyunlar dijital olarak alınmalı yani ama 250 liradan açılış yapan oyunu bırakın torrentten indirmeyi o fiyatın öyle olmasını sağlayan adamın evini yaksanız yeri var müşteri olarak lütfen robot olmayın siz de şu fiyatlar çok mu normal ?

Fiyatların normal olmadığını ben de biliyorum. Zaten yazımda saçma sapan bir fiyat olduğunu belirtmişim. Kusura bakmayın ama fiyat politikasını bu hale getiren satış yapan firmalardan çok bu kadar vergi alan ama neredeyse aldığı vergiye oranla yüzde 10 hizmet sunan devletimiz. Tekrardan belirtiyorum fiyatlar komik ötesi ve malesef video oyunu oynamak gibi basit bir zevk ülkemizde lüks sınıfında(konsol artı tv fiyatları da eklenince) fakat bu koşulların hiç biri emek verilerek saatler harcanarak paralar dökülerek yapılan bir ürünün bedava indirme hakkını kimseye vermiyor kusura bakmayın. Ben çok bilmem program yazma modelleme vs vs fakat biraz mantıklı olursak fotoshop kullanma yetisinin bile bu kadar az bulunduğu ülkemizden çıkarıyoruz ki bu işler emek,zaman,para ve mental yorgunluk istiyor. Bazıları adeta sanat eseri olan oyunların(God of War,Uncharted serisi vb.) emeğini kimse çok pahalı diye çöpe atamaz kusura bakmayın.

Edit: Ne çok kusura bakmayın yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan Berk -- 28 Ağustos 2016; 3:18:02 >

• lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de bireysel korsan kullanım yüzünden ceza veriliyor olsaydı bu zamana kadar kesin ceza alırdık zaten.İndirmediğim AAA oyun yok sayılır Filmler müzikler falan hiç girmiyorum o işe
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Hocam dosyanın indirilmeye başlandığı saati ve ip adresini bildikten sonra dediğiniz işlemler gereksiz değil mi ? Sonuçta internet hattı şahsın adına alınıyor ve indirme yapılmış gözüküyor.Bu hat kullanılarak yapılan indirmelerden sorumlu tutulursunuz.Bilgisayarı ve modemi yaksa bile çözüm olacağını sanmıyorum.
  • Yurtdisindaysan olabilir almanyadasin sanirkm

• tugaydurukan kullanıcısına yanıt
    Almanya da yaşıyorsan böyle birşey varmış orada galiba bende duymuştum. 9gag de falan en az 5 kere post gördüm bununla alakalı. Bırak indirmeyi torrent sitelerini ziyaret bile yasak orada. 1000 euro yu öde birdahakine de VPN kullan. Veya hiç bulaşma almanyada hayvani paralar kasmıyonuzmu olum siz gidin lisanslı alın. Geçmiş olsun.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Banka kartınız bilginiz dışında kullanıldığında sizin sorumluluğunuz değildir mesela. Kart kapatılır paranız iade edilir geri kalan işi banka halleder. İnternet de paylaşılan birşey ve 123456 gibi wep korumalı bir ağdan yapılan herşey takip edilemez. İstediği kadar karmaşık olsun, basit bir linux yazılımıyla her wep korumalı ağ 15 dk içinde kırılabiliyor. İşten anlayan adamın karşısına geçildiğinde, ki dava diyoruz mecbur bilir kişiler olacak, bu olaydan hat sahibini sorumlu tutamazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderstruck7

Almanya da yaşıyorsan böyle birşey varmış orada galiba bende duymuştum. 9gag de falan en az 5 kere post gördüm bununla alakalı. Bırak indirmeyi torrent sitelerini ziyaret bile yasak orada. 1000 euro yu öde birdahakine de VPN kullan. Veya hiç bulaşma almanyada hayvani paralar kasmıyonuzmu olum siz gidin lisanslı alın. Geçmiş olsun.

Merhaba yorumunuz icin sagolun burada hayvani paralar kazanmiyoruz maalesef ki kazansak bile 1000euroyu bostan yere vermek her türkün zoruna gider benimde zoruma gidecegi icin ödemek istemiyorum
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam güzel bir örnek vermişsiniz.Bu durumda hat sahibinin ceza alması uygulanan hukuk sistemine göre değişecektir diye düşünüyorum.Tamamen örnek verme amaçlı yazıyorum mesela bu olay Türkiye'de olsa ceza hat sahibinin üzerine kalabilir ancak alman hukukuna göre hat sahibi bu argümanı sunarak ceza almasının önüne geçebilir.Bu noktadan sonra işin içine biraz teknik bilgi girmeye başlıyor.Bilgisayar teknolojileri hakkında yorum yapacak kadar bilgim olsada konu hukuk olduğunda bilgim yetersiz kalıyor malesef.Sanırım sonucu bekleyip görmek en doğrusu olacak.
  • kalitesiz csb
  • tugaydurukan kullanıcısına yanıt
    Gelir seviyesi daha yüksek diye biliyorum yanlışım varsa affola. Yalnız bir noktayı hala anlamamışsın sen o 1000 euro cezayı hakettin. Başkasının gecesini gündüzüne katıp emek verdiği bir yazılımı izinsiz kullandın. Bizim milletin hastalığı da bu, uyuz oluyorum bir programcı olarak. Elle tutulur birşey olmayınca değersiz olarak görülüyor yazılım ürünleri. Benim ürünümü biri korsanlarsa donuna kadar alırım peşini asla bırakmam, vakit ayırıyorum sonuçta. P2P sistemlerde korsanlamakla kalmıyorsun başkalarının korsanlamasına da yardım ediyorsun yani hem uyuşturucu kullanıp hemde satıyorsun.
    Şunu da belirteyim uzun zamandır olabildiğince lisanslı kullanıyorum, spotify, dreamspark, open source yazılımlar gibi şeylere yöneliyorum. Birtek dizileri korsanlıyorum onu da başka çarem olmadığı için, Halt and Catch Fire izliyorum mesela hiçbir kanalda gösterilmiyor veya çok geç gösteriliyor beklemek zorunda kalıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

Tamemen sallamasyon torrent olayi tamamen farkli nasil bulacaklar seni normal indirsen neyse ama torrentte on an indiren herkes o dosyayi paylasiyo 1000 lerce kisi seed ediyo kimi kandiriyon sen yemezler.

Yanlış düşünüyorsunuz hocam, torrent sanılanın aksine hiç te gizli bir oluşum değil, tüm trafiği trackerlar izliyor, hatta ve hatta indirdiğiniz torrentleri burdan görebilirsiniz.
    http://scaneye.net

Kimse beni bulamaz demeyin, tüm trafik kontrol altında sadece ülkemizde bunun üzerine bie yaptırım yok.

Bu baya kolpa yalnız rastgele iki tane koymuşlar benim ipye de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Bence siz bi noktayi anlamamissiniz oyunu benin indirip indirmedigim kesin degil 2015 yilinda indirilmis bir oyun wifi sifremizi bilen bir apartman var bu cezayi hakettigimi dusunmuyorum. Hayir indirip oynasam derim tamam adamin hakki tazminat acmak ama yok indirsem bile ben o oyunu 1saat oynarim en fazla.

Ayrica wifi kimin uzerineyse cezayi o oder digen arkadaslara; cezayi oyunu indiren bilgisayar sahibi oduyor yani komsum indirdi dersem arastirilacak gercekten komsum indirdiyse cezayi onlar odeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: tugaydurukan

Bu olay sabah basima geldigi icin sabahtan basladim arastirmalara siz dediniz diye degil onceden baktim kagit kalsin ptesi avukata verecegim

Bir şey cikmaz yazarsin buraya

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.