Şimdi Ara

Korsan Yazılımın Dünya Ekonomisine Verdiği Zarar 53 Milyar USD (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cmt

Ankara Maltepe Pazarı'nda bir korsan cd satıcısındaki şu yazı aklıma geldi. Boş bir cd'nin üstüne yazılmış ve duvara asılmıştı; "Korsan'a evet diyenlerin buluştuğu yer"
    Programların fiyatları bu seviyede kaldığı sürece korsana evet diyenler hep artacaktır. Vista'yı 30$, Nod32'yi 10$, Ps oyunlarını 20$, Winamp'i 5$'dan satsınlarda, korsan falan kalıyormu görsünler. Kendileri EVET dedikten sonra biz HAYIR diyecek değiliz.

kesinlikle katılıyorum bir yazılımın maliyeti nedirki sadece beyin gücü ve arge bir hammadde alıp işlemiyorlar
    5000 $ ne biçim fiyat böyle hangi yazılım 5000$ eder sanırsın nasanın mars similatörünün yazılımı.
    altı üstü resim ve film düzenlemek için yazılım 5000$ değilde 50 $ olsa bak 10.000 tane satacaklarına 10.000.000 tane satarlar hemde fazla
    para kazanırlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: hak_an

quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Ankara Maltepe Pazarı'nda bir korsan cd satıcısındaki şu yazı aklıma geldi. Boş bir cd'nin üstüne yazılmış ve duvara asılmıştı; "Korsan'a evet diyenlerin buluştuğu yer"
    Programların fiyatları bu seviyede kaldığı sürece korsana evet diyenler hep artacaktır. Vista'yı 30$, Nod32'yi 10$, Ps oyunlarını 20$, Winamp'i 5$'dan satsınlarda, korsan falan kalıyormu görsünler. Kendileri EVET dedikten sonra biz HAYIR diyecek değiliz.

kesinlikle katılıyorum bir yazılımın maliyeti nedirki sadece beyin gücü ve arge bir hammadde alıp işlemiyorlar
    5000 $ ne biçim fiyat böyle hangi yazılım 5000$ eder sanırsın nasanın mars similatörünün yazılımı.
    altı üstü resim ve film düzenlemek için yazılım 5000$ değilde 50 $ olsa bak 10.000 tane satacaklarına 10.000.000 tane satarlar hemde fazla
    para kazanırlar...

hangi yazılım 5000 dolarmış çok merak ettim. Bir kere yazılım işinde olmadığınız için anlamayabilirsiniz.
    Ama o insanlar kafa patlatıp araştırma yapıp olabildiğince verimli algoritmalarla program yazmaya çalışıyorlar.
    Bu sonuçta bir emektir. İlla somut elle tutulur bir şey olması gerekmiyor değerli olması için.
    Ben mesela korsan yazılım kullanmıyorum şuan hiç bir bilgisayarımda.
    Şanslıyım ki okulum msdn academic alliance üyesi olduğu için bedava win7 , xp lisanslarım var bir kaç tane. Diğer yazılımlarım da genelde freeware zaten.
    Ama ordan bedava gelmemiş olsa gidip parayla almazdım çünkü baya bir pahalı windows 7 ler.
    Korsan yazılımla savaşmak için ciddi fiyat indirimleri ve promosyonlar yapılmalı.
    Mesela apple bunu yıllar önce itunes storela yaptı. Valve'in steami çok iyi iş çıkarıyor. Çok güzel indirimler yapıyorlar arada.

• 1 maaşımı verirsem win 7 alabilirim. Gelde bana korsanı anlat.
  • Ama yinede şirketler büyük kar elde ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.