Şimdi Ara

Korsan Yazılımın Dünya Ekonomisine Verdiği Zarar 53 Milyar USD (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Public_Enemy

özellikle ilaç sektöründe, insanlar hastalıktan ölürken, ilaç firmalarının bundan nasıl daha fazla para kazanacaklarını düşünmelerini, patentlerin arkasına saklanıp, bilgileri sır olarak tutmalarını, ticari çıkarlarına zarar verebilecek buluşların patent haklarını satın alarak kasalarda kilitli tutmalarını ben ancak vahşi , insanlıktan yoksun bir kapitalizm olarak görüyorum ve savunalacak yanını göremiyorum. Keza insanlığın gelişimine faydası olacak her tür bilgi (ki bilgi teknolojileride bunun içindedir) içinde aynı görüşteyim. Kusura bakmayın ama tüm insanlığı sömürüpte arge'ye bir miktar para ayırmaları bunu mazur göstermez.

Şöyle düşün, milyonlarca dolar para yatırıyorsun, ve biri de gelip senin yaptığın işi birebir yapıyor ve doğal olarak senden daha ucuza satıyor, sen satamazsın çünkü maliyet belli. Bu durumda gelişimden söz etmek mümkün mü sence? Kim arge yatırımı yapar? Bu gibi olaylar gayet normal, olmalıda aksi taktirde hiç bir gelişimden söz edemeyiz çünkü.

• quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

Şöyle düşün, milyonlarca dolar para yatırıyorsun, ve biri de gelip senin yaptığın işi birebir yapıyor ve doğal olarak senden daha ucuza satıyor, sen satamazsın çünkü maliyet belli. Bu durumda gelişimden söz etmek mümkün mü sence? Kim arge yatırımı yapar? Bu gibi olaylar gayet normal, olmalıda aksi taktirde hiç bir gelişimden söz edemeyiz çünkü.

Dünyadaki 6 milyar insanın yaklaşık 5 kusur milyarını dışlayan bir gelişmenin adına gelişme denir mi? nasıl denir ? denirken utanılmaz mı? bunlara cevap bulmak lazım.

sonra o yatırım yapılan milyonlarca dolar parayı konuşmak lazım, kökeni nedir ? yerlileri katledip topraklarını elinden alıp, afrikalıları köle olarak bu topraklarda çalıştırıp yapılan servetler, yağmalanan inka, aztek gibi uygarlıklardan taşınan altınlar, batıdaki sermayenin kökeni bunlar değil mi? Dünyadaki diğer insanlardan çalınan, yağmalanan servet ve doğal kaynaklar. Bütün dünyaya, insanlığa borçlular, yaptıkları herşeyin taklidi, korsanı çıksa yine o borçlarını karşılayamazlar.

• Rusya yapsa sorun olmazdı gibi bir hava seziyorum burda :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cose Turche

Evet 250 € asgari ücretle çalışan bir toplumun üyeleri olarak korsan yazılıma sonuna kadar karşıyız,bir maaşımızı Windows 7 ye verebiliriz...

hakkatten olayı bi kerette açıklamış bir sözdür sahibini tebrik ediyorum ama bu tebrik acınası halimizi bırakın ortadan kaldırmayı, örtbas bile etmiyor..

vurmuşuz dibine..
  • Bu olayın 2 ayağı var.

1 - Saçma sapan progranmlara tonlarca para ödeniyor. Adam gibi yazmak veya yapmak yerine... Ayrıca ne kadar korsan ne kadar lisanlı satılacağı zaten öngörülerek çıkartılıyor programlar. ( Siz kimi kandırıyorsunuz ki ? ) sonra zaten lisanslı kullanan kişilerin cebinden gereksiz şekilde fahiş fiyatlarla program satılıyor.

Bir ofis programına 400 usd ödeyeceksin sonra 2 yıl sonra yenisi çıkacak ve programın çöp olacak. Ne anladım bu işten ben ?

2 - Programları ilk önce yaygınlaşması için warez e üstelik bir xml dosyasının editlenmesi sayesinde kullanıma sunacaksınız. Sonra işinize geldiği zaman bir update ile lisanslı hale getireceksiniz. Pehhh 500 milyon satır kod bir xml dosyasının editlenmesi ile kırılabiliyor. Ya bu 500 milyon satır kodu yazanlar salak ( ki tek satır kod ta kırılıyor ) veya bu kodu bulup kıranlar çok aşırı derecede süper ötesi zekaları var ...

Yaşasın açık kaynak kod ve özgürlük :)))

• tabiki orjinal yazılım pahalı nüfusumuzun büyük bi çoğunluğununda öğrenci olduğunu kabul edersek hiçbir öğrencininde bu tarz programlara atıyorum 100 200 dolar vermesine ne yazıkki imkan yok olsa da versek ama benim anlamadığım büyük şirketlerin cirolarını bu tarz programlar kullanarak yapması ve orjinal yazılım kullanmaması düşündürücü hadi biz öğrenciyiz alamıyoruzda onlar nie almıyorlar ? ilk başta onlara karşı savaş açılmadı bildiğim kadarıyla autodesk bu konuda büyük savaş veriyor Ankara,izmir,Antalyada inşaat ve mimarlık ofislerine baskınlar düzenlenmiş ve orjinal yazılıma geçmeleri sağlanmış umarım artık korsanın biraz olsun önüne geçilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fratles

tabiki orjinal yazılım pahalı nüfusumuzun büyük bi çoğunluğununda öğrenci olduğunu kabul edersek hiçbir öğrencininde bu tarz programlara atıyorum 100 200 dolar vermesine ne yazıkki imkan yok olsa da versek ama benim anlamadığım büyük şirketlerin cirolarını bu tarz programlar kullanarak yapması ve orjinal yazılım kullanmaması düşündürücü hadi biz öğrenciyiz alamıyoruzda onlar nie almıyorlar ? ilk başta onlara karşı savaş açılmadı bildiğim kadarıyla autodesk bu konuda büyük savaş veriyor Ankara,izmir,Antalyada inşaat ve mimarlık ofislerine baskınlar düzenlenmiş ve orjinal yazılıma geçmeleri sağlanmış umarım artık korsanın biraz olsun önüne geçilir.

arkadaşın yorumuna katılıyorum, onun yazdıklarını tekrar etmem saçma olur.
    Yaptığın işten para kazanıyosan, aynı zamanda yaptığın işi önemseyip bir kendi itibarını da gözetmen gerekir. Ben yasal olarak bir iş yapıyorsam, korsan yazılım kullanarak neden illegal olarak kar elde edeyim ki? aldığım ekipmana okadar para veriyorsam, yazılıma da vericem tabikide. yani demek istediğim şu, bilgisayara okadar para verirken içim acımıyor da, kullandığım yazılıma para verirken mi içim acıyor? halbuki ikisi de benim için aynı öneme sahip. çalıntı arabayla, sahte plakayla taksicilik yapılması ne kadar mantıklı?
    burada sadece Bill Gates in çıkarları söz konusu değil. Bu tür şirketlerde çalışan insanlar var. Bunların Türkiye kolları var. İsdihtam edilen binlerce insan var.
    Korsan yazılım kullanmak şirketler için artık çok kolay bi çözüm olmaya başladı. Bunun önlenmesi için vakit geldi de geçiyor bile.

• korsan yazılımı kullanmak paha biçilemez
    sam amcalar biraz az kazansınlar millet donanım almaktan yazılıma sıra gelmiyoki
    buda bir nevi strateji kazandıklaınıda açıklasalardı keşke
  • Korsan zihniyete devam paramızı cöpe atmayalım hedef 100 milyar$
  • Kullanıcaksın orjinal yazılımını kafan rahat olucan her an basılabilirim derdi olmicak :) En iyisi orjinal yazılım kullanmak
  • İnternetten daha kolay ve daha iyi çözümler bulunmadıkça korsanın önüne geçilemez.Bkz: Apple-iTunes
  • quote:

bir gün dünya ekonomisinin bize verdiği zararı yazsınlar sonra karşılaştırırz ..
    aynen
  • Artık o kadar çok korsana abanıyoruzki şirketler orjinal cd çıkarmıyacak direk korsan çıkarıp 5 tlye piyasaya sürecekler,daha fazla para kazanırlar
  • Bende korsn kullanıyordum artık linux'teyim kafam rahat
  • Arkadaşlarwww.korsanpatron.com adında bi internet sitesi yapılmış... korsan yazılım kullandıran şirketleri korsanpatronları rahatlıkla şikayet edilebilen bir platform yapmışlar bence destek olunmalı ve bu korsana artık bir son verilmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

http://store.bilkom.com.tr/product.php?pID=6885
    http://store.microsoft.com/home.aspx
    http://adobephotoshop.gen.tr/purchase.php

hal böyle olunca korsan yazılıma yönelme oluyor çünkü henüz daha eski alışkanlıklarımızdan vazgeçip özgür yazılımlara yönelmiyoruz...

foruma yazdığım ilk mesaj

hey gidi...

• Orjinal yazılımın dünya ekonomisine verdiği zarar 100milyar $
  • win 7 yi 19.90 dan office 2010'u 9.90 dan sat alayım nerede yaşıyoruz 399 dolar istiyor adam (ilk çıktığında paket olarak o fiyata alan çok oldu) bi de korsanı var diyor tamam teoride bende karşıyım korsana ama acımasız gerçekler var dünyada di mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 28 Ocak 2011; 10:02:53 >
  • elin amerikalısı avrupalısı bizden 10 kat fazla maaş alıyor...birde üstüne bizim sevgili ülkemizde her şey ateş pahası adamlarda 4 te 1 i fiyatına hatta dahada ucuz olunca haliyle bizim halkımızın %99 u korsan yazılım kullanıyor...
    bilmiyorlarki fahiş fiyatlı ötv+kdv+dünyanın en pahalı iletişim vergisi+dünyanın en pahalı benzini dünyada ne varsa en pahalısı bizde birde bunlara azıcık aldığımız maaşlarımızı yatırınca haliyle yazılım oyuna vs... para kalmıyor...
  • Aynen dediklerinize katılıyorum.Düpedüz soygun.İstedikleri kadar uğraşşınlar.Korsanı durduramıycaklar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.