Şimdi Ara

Koskoca 2.5 Ayda Neler Değişir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Kıskandığınız şeylere bak ya. Demek ki osuruktan bir lisede okumuşsunuz ki hiç yabancı arkadaşınız yokmuş belli oldu. Bizim okulda Dubaiden Amerikadan Almanyadan vs vs her yerden gelen adam vardı ve bunlar Türk eğitim sistemine alışmak için 3 yıl verdiler. Her açıdan en büyük zorluğu onlar yaşadı. Bunu hocalarımız da defalarca söyledi. O çocuklarda söyledi bunları. Kimi üniversite kazanamadı. Kimi ekonomiye girdi. Kimi dandirik dundirik bir üniversiteye. Oysa aptal çocuklar değillerdi. Ama bizim sistemimize alışamıyorlar işte. Ülkede her gün kadınlara boş boş pozitif ayrımcılık adı altında cinsi haklar tanınırken bunlara isyan etmeniz çok boş olmuş. Bunlar gerçekten hakediyor. Peki kadınlar? Güçlü bir erkeğin güçsüz bir erkeği dövmesiyle güçlü bir erkeğin güçsüz bir kadını dövmesi arasında ne fark var?

Edit: O çocuklardan biri sakarya(?) tıpı kazandı. O da zaten bizden bile çok çalışıyordu. Sınavı da fullemiş.

Adamları zorla ellerinden tutup gelin lan bizim ülkemizde okuyacak mısınız dedik? Ne acısı bu?
    Biz adamların kazanıp kazanmamalarına bir şey demedik. Ama şuanda eskişehir'de suriyeli öğrencilere sürekli burs veriliyor. Bazı şirketler de yapıyor bunu hatta ismini vermek istemediğim insani bir dernek de.
    Demek istediğim şu,bu memlekette bu kadar vatandaşı okuma zorluğu çekiyorken gidip elin suriyelisine burs vermek akıl kâr işi midir? Her şeyden önce devlet işi midir?
    Kusura bakmayın ama ben bu işe karşıyım. Ben burada o araplardan da çok şerefsiz gördüm nerdeyse çoğunluğu öyle zaten! Her neyse, eşek kendini belleyeni severmiş halkımız baştakileri seviyorsa sıkıntımız yok.
    Kolay gelsn.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stock Trader

Yav bırak 3 yılda Türk eğitim sistemine alışamamak nedir ciddi ciddi söylüyor musun bunu ? Ortalama bir soru bankasının her konudan ilk 3 testini çözebilen bir adam rahatlıkta fule yakın yapabilir bu boktan sınavda(tabi gerizekalı değilse)

Bak sana şöyle anlatayım,

Ben ilk öğretimimi (8'e kadar) Özbekistan'da olan Türk okulunda MEB doğrultusunda aynı sizler gibi Türk eğitim sisteminde okuyarak bitirdim. Daha sonra Rus kökenli liseye geçiş yaptım ve sudan çıkmış balığa döndüm. Çünkü format, sistem çok çok farklı. Derslerin de Rusça verilmesi cabası. Sana mesela şöyle diyeyim ; Biyoloji ve Kimya sadece ilk yıl verilir, daha sonra görmezsin. YÖS'te biyoloji ve kimya sorularının olmaması bu yüzdendir. Ben 1 sene kimya ve biyoloji gördüm nasıl yapabilirim o derslerin sorularını? Tüm sistem matematik ve fizik üzerine kuruludur ve bizim sistemin aksine kesinlikle ezber sistemi ile verilmez. Dayatılmaz öğrenciye. Hepimizin bildiği "kolay" dediği SAT sınavında tüm formüllerin sınavda veriliyor olması buna çok güzel bir örnektir.

Her sistem farklı farklı olduğundan, her ülke sisteminde görülen ders konuları, işleyiş tarzı farklı olduğundan ve YÖS dünya sınavı olduğundan bu derslerin soruları sorulmaz, çünkü riske edilmez. Özbek-Kazak eğitim sistemiyle okuyanlar için Kimya-Biyoloji sorulması haksızlıktır. Ama matematik evrenseldir ve vardır.

Bunun dışında sadece Matematik ile geçiştirmek olmayacağından dolayı başka evrensel tür olan IQ ' ya yer verilmiştir. Bu IQ sınavı ise senin internette gördüklerinle alakası yoktur, 9 parçaya ayrılır ve hepsi ayrı başlıklar altında incelenir. Yani senin internette yapıp 120-130 puan yaptığın testler ile YÖS IQ sınavını karşılaştırıp "kolay" demek yersiz.

Artı olarak,

Ortalama soru bankasının her konudan ilk 3 testini çözebilen adam bırak fulle yakını, anca 60-70 gibi ortalama puan yapabilir. Çünkü konuların ilk 3 testinde genelde o konunun basit sorularına yer verilir. Ayrıca her hangi bir soru bankasında IQ soruları varsa ben de bilmek isterim.

Kısaca her şey dışarıdan göründüğü gibi değil dostum.

Yurtdışından Türkiye'ye özellikle lise için gelmiş kişi 3 yılda Türk eğitim sistemine alışamaz. Alışır ama hiç bir zaman sizin gibi başarılı olamaz. Ekstrem örneklerle gelmeyin.

• benim bir tane bulgaristan göçmeni arkadaşım vardı biz okulda ygs lys kasarken kendisi rahat rahat takılıyordu. biz teneffüste bile soru çözmeye çalışırken o canı isterse okula geliyordu istemezse gelmiyordu sorularına da bakmıştım geometri soruları bayağı basitti yöse girdi tabi bu arada türk vatandaşlığından çıktı şimdi yıldız teknikte mühendislik okuyor. bizim okuldan başka bir kızda tıp kazandı millet tıp için 2 sene 3 sene mezuna kalıyor bu yöse girip sadece geo ve mat çözenler rahat rahat tıpa gidiyor.nedir bu ülkedeki adaletsizlik?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.