Resim net gözüküyor mu bilmiyorum ama resimde hat değerlerim var: ISS: Superonline VDSL 24mbit kotasız Altyapı: Telekom (fiber var) Aldığım hız değerleri: 0.3 mbit ve 8 mbit arası. Splitter: Yok 3 aydır leş gibi hız ve sürekli kısa veya uzun süren internet kopmaları yaşıyorum. Bu olaylar ben taşındıktan sonra olmaya başladı. [Bir sokak ötesine taşındım. yani lokasyon değişmedi] superonline'dan bir arkadaş gelip iç tesisata baktı ve sorunun altyapıdan kaynaklandığını söyledi. İç tesisattan kastım ankastra kutusu ve modeme kadar olan kablo. altyapıda en az 3 kere kontrol edildi ve sorunun iç tesisattan kaynaklandığını söylediler. 3 aydır bu kısır döngüdeyim, o ona suç atıyor o da ona suç atıyor arada kalan ben oldum. Bende bu sorunlardan ve Superonline'nın beceriksizliğinden ötürü doğal olarak başka bir ISS arayışındayım ama şimdi aklımdaki soru şu: Şimdi ben başka bir ISS'ye geçsem yine aynı sorunları yaşar mıyım? Çünkü bu ISS'ler aynı altyapıyı kullanacaklar ya işte bu kötü hat değerlerinin ve internet sorunlarının bütün sebebi altyapıysa? O zaman gereksiz şeylerle uğraşacağım o yüzden herhangi bir şey yapmadan önce bilen arkadaşlardan tavsiye almak istedim. ISS değiştirmeden Superonline VDSL'den Fiber'e mi geçeyim yoksa başka bir ISS'ye mi geçeyim? Şayet ISS değiştireceksem Millenicom'dan 100Bit'e kadar fiber bağlarız dediler, Kablonet fiber bağlamıyoruz ama 100 Mbit xdls bağlarız dediler. Bu arada ikisinin de lokasyonumda altyapısı yok. Tavsiyeleriniz neler? Hayırlı forumlar. ![]() |
Kötü hat değerleri ve superonline

-
-
Supeeonline altyapısından millenicom alıp dene, beğenmezsen kapatırsın
-
maalesef lokasyonumda superonline altyapısı yok.
-
pardon yanlış anlamışım, sizde telekom altyapısı varmış, o zaman türknet deneyebilirsiniz, taahhüt yok.
-
Aynı sorunu yaşarsınız. Line Attenuation değeri normalde en çok 20 olmalı. Hatta en çok 10 deyin siz ona. Bunun yüksek olma nedeni çok büyük ihtimal iç tesisat sorunudur. Siz binaya kadar fiber geliyor demişsiniz yani iç tesisatın iyi olduğu durumda kayıpsız, mükemmele yakın değerler görmeniz gerekirken sizin hayatınızda Attenuation yani zayıflama var. Bu da parazit kaynaklıdır. İyi bir elektrikciden gerçek bakır telefon kablosu veya oluyorsa cat6/cat7 çekmesini talep edebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle teşekkürler.
binada fiber var ama ben VDSL kullanıyorum. Sizce fibere geçsem bu sorunlardan kurtulur muyum?
Bu arada yeni taşındığım evde ailemin dediğine göre televizyonda da donmalar oluyor ( taşınmadan önce böyle bir şey olmuyordu.)
ve bu donmaların kaynağı kablo kesinlikle değil. bahsettiğiniz parazitlenme buna etki ediyorsa bir elektrikçiden destek almak şart gibi duruyor.
-
fiber varsa direk ona geçin, hızınızı tam ve üstü alırsınız. Televizyondaki donma, internet hızınız 13mbit olduğu için yetersiz kalıyodur.
Eve kadar fiber (ftth) varsa bir dakika bile durmayın geçin.
https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/ adresinden altyapı sorgulaması yapınca GPON kısmında sonuç geliyor mu? Eğer öyleyse mutlaka fibere geçmelisiniz.
-
Daireye kadar fiber yokmuş evet. Olsun. Bina içi tesisatı yenilerseniz sorunsuz kullanırsınız.
fttx-v2 galiba fttb oluyor o da binaya kadar fiber var demek oluyor galiba.
fibere geçip t11 kabininden eve cat çektirsem sorunum düzelir gibi geliyor bana.
bunu bir deneyip göreceğim şayet sorun çözülmezse başka sağlayıcı kullanacağım.
bu arada teşekkürler.
-
Bildiğimiz vdsl olmus oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
İşin içine VDSL yani telefon kablosu girdiği zaman fiber olmuyor. Sana ethernet şeklinde gelseydi fiber diyebilirdik.
olay kablo değil gelme yöntemi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 5 Mart 2022; 1:39:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X